OUDERSCHAP

Wat Moederdag voor mij betekent

7 mei 2018

Het is weer bijna zover. Op zondag 13 mei aanstaande is het Moederdag. De dag dat alle moeders een beetje extra in het zonnetje worden gezet. Door Charlotte werd ik getagd om een aantal vragen over Moederdag te beantwoorden. Hoe ziet Moederdag er voor mij meestal uit? En wat betekent deze dag voor me?

Hoe oud was je toen je voor het eerst mama werd?

Toen Lise geboren werd was ik 28 jaar. Quinn kreeg ik op mijn 31e.

Beschrijf je eerste Moederdag als kersverse mama:

Weet je dat ik dat dus niet eens meer precies weet? Het enige dat ik me nog goed herinner is dat Lise met een speciaal kleisetje uit een van de babydozen een afdrukje had gemaakt van Lise’s handje en dat vervolgens met roze verf had ingekleurd. Dat kreeg ik als cadeautje. Super lief! Verder kan ik me er niets concreets van herinneren, maar ik gok dat dat cadeautje samen ging met een ontbijtje op bed met een vers sapje en broodjes uit de oven.

Wat is het mooiste Moederdagcadeau in jouw ogen? En wat moet je nooit geven op Moederdag?

Iets dat met liefde is gemaakt (of uitgezocht). Dat kan een kunstwerk van je kind(eren) zijn dat speciaal voor jou is gemaakt, maar ook een mooie ingelijste foto van een fijne dag. Wat ik trouwens ook een topcadeau vind is een verwendagje. Dus een dagje sauna, een hele dag shoppen of waar je dan ook maar van houdt. Een hele dag lang echt even iets voor jezelf doen gebeurt de meeste moeders niet vaak meer en juist daarom vind ik het een top cadeau. En wat je nooit moet geven? Een belachelijk duur cadeau hoeft voor mij niet. Of een puur praktisch ding. Moederdag gaat toch meer om de gedachte erachter. Dan ben ik blijer met een mooie kleurplaat van Lise dan met een nieuwe stofzuiger bij wijze van spreken.

Wat is de ultieme tip die je vaders kunt geven voor Moederdag?

Vergeet het vooral niet! Je hoeft echt geen zakken met cadeaus in te slaan, maar iets extra’s voor je vrouw doen (dat mag sowieso elke dag wel natuurlijk, maar toch zéker die ene dag in het jaar) is wel belangrijk. Laat haar uitslapen, haal de dingen in huis die zij lekker vindt en verras haar met een ontbijt op bed, koop mooie bloemen, regel dat jullie samen naar de uit eten of naar film kunnen. Kortom: bedenk waar zij blij van wordt en bedenk daar iets leuks bij.

Ben jij of je partner wel eens vergeten een Moederdagcadeau te kopen? Hoe heb je het opgelost?

Poeh… nee, ik geloof het niet. Gelukkig niet! Voor mijn eigen moeder bedenk ik altijd samen met mijn broertje wat we willen geven en dan regelt een van ons het en zorgen we dat we die dag even langsgaan. Als ze niet op vakantie zijn dan, want mijn ouders zijn in die periode vaak weg.

Wat is je meest dierbare herinnering met je moeder?

Dat zijn er meerdere, maar laat ik het voor nu bij een bijzondere herinnering houden. We gaan elk jaar een weekend samen op stedentrip. In 2012 gingen we samen naar Antwerpen en vertelde ik haar voor het eerst dat we al een tijdje bezig waren om zwanger te worden maar het tot dan toe niet wilde lukken. Omdat ik hoopte dat het vanzelf wel zou komen hadden we er nog niemand over verteld, maar dat weekend voelde ik dat ik het met haar wilde delen. Ik weet nog dat we op een bankje aan de Schelde zaten en ik het haar vertelde. Ze reageerde heel lief en voor mij was het een hele opluchting dat ik het eindelijk met haar gedeeld had. Uiteindelijk was het, met wat hulp van het ziekenhuis, een half jaar later alsnog raak dus heel lang hoefden we gelukkig niet meer te wachten. Maar dat wist ik toen natuurlijk niet…

Het leukste of meest bijzondere cadeau dat ik op Moederdag kreeg/gaf was…

Ik heb mijn moeder eens een high tea cadeau gedaan. Dat was echt een schot in de roos. Heerlijk eten, thee drinken en in alle rust bijkletsen. De leukste en meest bijzondere cadeaus die ik zelf voor Moederdag kreeg zijn toch wel de knutselwerkjes van Lise. Ik weet dat ze dit keer op school iets heeft gemaakt dat ze nu vakkundig in haar kledingkast verstopt heeft tot het moment daar is om het te geven. Alleen daarom al vind ik het fantastisch.

Hoe zou je later herinnerd willen worden?

Als een lieve, zorgzame en leuke moeder. Ik hoop dat mijn kinderen weten en vooral ook voelen dat ze altijd mij me terecht kunnen als ze ergens mee zitten. En verder wil ik vooral heel veel mooie herinneringen met ze blijven maken. <3

Dankjewel voor de tag Charlotte! Hierbij tag ik Janske en Odile om de vragen ook te beantwoorden.

Wat is het mooiste Moederdagcadeau dat jij ooit hebt gekregen?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.