OUDERSCHAP

Waarom je met kinderen nooit binnen 5 minuten de deur uit bent

16 januari 2017

Een van de dingen die veranderden op het moment dat ik moeder werd, was dat spontaan de deur uitlopen er niet meer bij was. Sterker nog, heb ik gepland op een bepaald tijdstip van huis te vertrekken dan kan ik maar beter op tijd beginnen met het treffen van voorbereidingen. Want dit is waarom je met kleine kinderen nooit binnen 5 minuten de deur uit bent…

 • Als je met kleine kinderen op pad gaat moet je altijd een hoop spullen meenemen. Luiers, flesjes, snacks, schone kleertjes, doekjes, noem het maar op. En als je je tas controleert ontbreekt er altijd wel iets wat je dan op het laatste moment nog moet gaan zoeken…
 • In de zomer is het wat minder een issue, maar nu we midden in de winter zitten is het een heel karwei om zowel kinderen als jezelf voldoende warm aan te kleden voor je de deur uit kunt. Je voorziet iedereen dus maar van warme winterjas, sjaal, muts en handschoenen.
 • Een kind dat zindelijk is wil je voor vertrek nog even naar het toilet laten gaan. Als je er op tijd aan denkt tenminste. Zit je kind nog in de luiers dan zul je altijd zien dat je op het punt staat hem/haar in het autostoeltje te zetten als je opeens een doordringende poeplucht ruikt. Juist… eerst maar even verschonen!
 • Altijd als je denkt dat je alles hebt – luiertas, kinderen aangekleed en in de auto en iedereen geplast – ben je opeens je huissleutels kwijt. Waar had je ze de vorige keer nou ook alweer neergesmeten? Omdat jij zelf ook al helemaal warm bent aangekleed krijg je het bloedheet terwijl je snel het huis van boven naar beneden doorzoekt naar die verdomde sleutels. Waarna ze negen van de tien keer op een super onlogische plaats blijken te liggen.
 • Als je dan eindelijk de straat uit rijd bedenk je je: lag het onderstel van de kinderwagen nou nog wel in de kofferbak? Je wilt geen risico nemen en stopt voor de zekerheid maar even om het te checken. Heb je geluk dan ligt hij er inderdaad, maar het zal je vast weleens gebeuren dat je rechtsomkeert moet maken…

Gelukkig komt niet elk puntje hier altijd voor als ik met de kinderen de deur uit moet, maar ze passeren hier allemaal zo nu en dan de revue.

Om welke reden(en) sta jij niet binnen 5 minuten buiten de deur als je met je kind(eren) op pad gaat?

4 Comments

 • Reply Essma 16 januari 2017 at 09:02

  Ik ken het! ik vergeet heel vaak zijn speentje…weet niet waarom ik deze ‘lifesaver’ vergeet, maar vol hoofd denk ik…een wegwerpverschoonmatje zit ook niet standaard in mijn rugzak. Dan heb ik ‘em de laatste keer natuurlijk weggegooid en geen nieuwe meer in de tas gedaan. En weet je wat het meest irritante is van alles?! Dat ik notabene mijn wekker gezet heb als we bijv ergens op tijd moeten zijn…dan nog dingen vergeten! 🤦🏻‍♀️

 • Reply Vlijtig Liesje 16 januari 2017 at 14:14

  Als het me nu nog gebeurt, de kinderen zijn pubers, dan is het omdat ik het niet op tijd heb aangekondigd.

 • Reply Gerdi 16 januari 2017 at 16:10

  Heel herkenbaar, ondanks dat ik tegenwoordig goed m’n best doe om alles op tijd te plannen moet alles op het laatste moment. Vooral het vergeten van m’n pinpas of de lactosevrije snacks/drinken voor m’n zoontje schieten er wel eens bij in..

 • Reply marjonS 17 januari 2017 at 10:54

  Herkenbaar… vooral het in de auto zitten en dan bedenken dat de tasjes op nog tafel staan.
  En jasjes, sjaals enz bij elkaar zoeken.

  Maar het ergste probleem… mama die haar sleutels niet kan vinden! Ja, en dat gebeurt zeker 1x per week, waardoor we toch altijd later dan gepland zijn.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.