OUDERSCHAP

‘Volgens mij is dat de pop van mijn dochter’

6 februari 2018

Afgelopen weekend gingen we gezellig uit eten met familie ter ere van de verjaardag van mijn vader. We waren in een restaurant waar je uit verschillende keukens van alles kunt eten. Lekker! En ook echt iets voor Lise, want zij is net zo dol op eten en de gezelligheid eromheen. Maar wat ons tijdens dat etentje overkwam kan ik nog steeds bijna niet geloven…

Als we de deur uit gaat vraagt Lise negen van de tien keer of ze iets mee mag nemen om mee te spelen. Meestal is dat geen probleem en dit keer was het haar pop (‘Nisha’) die mee mocht. We kwamen aan bij het restaurant toen Lise riep dat ze moest plassen. Ik ging direct met haar naar het toilet, waar we Nisha even op een randje legden. Daarna gingen we op zoek naar de rest van de familie en konden we lekker gaan smullen.

Na een kwartier vroeg Lise opeens waar haar pop was. Ik dacht dat we die gewoon mee terug hadden genomen van het toilet, maar ze was nergens te bekennen. Ik ben teruggelopen naar de toiletten, maar daar lag ze niet meer. Het personeel zei niets te hebben ontvangen, maar zou opletten. We gingen maar gewoon eten, terwijl ik me ondertussen afvroeg waar de pop ook alweer vandaan kwam zodat ik indien nodig een nieuw exemplaar kon kopen. Ze is er behoorlijk aan gehecht namelijk.

Toen we bijna uitgegeten waren, zei mijn tante opeens ‘hee, is dat niet Lise’s pop?’. Het gezelschap aan de tafel naast ons was opgestaan om naar huis te gaan. Een klein meisje stond met de pop in haar armen geklemd te wachten tot ze gingen. Ik aarzelde niet en vroeg haar of ze de pop gevonden had. Een klein beetje schuldbewust keek ze me aan. Ik richtte me tot haar vader en zei dat het de pop van mijn dochter was. Waarop hij heel droog zei: ‘Ja, die is van haar he? Ze kan zeker niet slapen zonder.’ Het meisje gaf de pop af, maar was duidelijk verdrietig. Lise was natuurlijk wel heel blij en zei nog ‘dankjewel’ tegen het meisje.

Het duurde even voor het tot me doordrong dat dit toch een wel heel bizarre situatie was. Waarom hadden deze mensen de pop niet gewoon meteen afgegeven bij het personeel toen ze hem vonden? Ze konden dan misschien niet weten dat de pop van ons was, maar het zag er echt uit alsof het meisje haar gewoon mee naar huis mocht nemen zolang er niemand naar vroeg. En even voor de duidelijkheid, dit is niet iets wat ik zeker weet. Het zou natuurlijk kunnen dat ze van plan waren de pop bij hun vertrek aan de balie af te geven. Maar… dat gevoel had ik niet.

Als Lise een pop, knuffel of wat dan ook van een ander kindje zou vinden zou ik altijd meteen gaan rondvragen of iemand het mist en het anders bij personeel afgeven. Welk voorbeeld geef je je kind immers door het iets te laten houden dat eigenlijk van iemand anders is?

Eind goed al goed gelukkig. Maar hoe denk jij hierover?

11 Comments

 • Reply MamaMinke 6 februari 2018 at 06:51

  Wauw bizar idd. Soms laat ik het gewoon liggen waar het ligt. Je gaat toch zoeken als je wat kwijt bent dus dan is dat fijn om terug te vinden. Anders naar het personeel want wat niet van ons is blijft niet bij ons.

 • Reply Essma 6 februari 2018 at 08:37

  Het is zeker een vreemde situatie en al helemaal hoe die vader reageerde! Ik weet natuurlijk niet wat zijn ‘state of mind’ op dat moment was en wil hem op basis van dit ook niet meteen veroordelen. Dat ze hun docher stimuleren om te stelen is mij wél duidelijk. Of Lise nou wel of niet kan slapen met die pop is bijzaak…hij zei dat ook gewoon puur uit ‘wanhoop’ omdat ie zich gewoon betrapt voelde . Triest eigenlijk wel. Ik vind dat je nog heel netjes en bescheiden bleef! Chapeau! Zulke mensen halen meestal wel het bloed onder m’n nagels vandaan 😅☹️Arm kind vooral…

 • Reply Nicole Orriëns 6 februari 2018 at 10:57

  Ik vind het niet netjes van die mensen. Het klinkt alsof ze de pop gewoon mee naar huis hadden genomen als je hem niet had gezien….

 • Reply Didi 6 februari 2018 at 12:39

  Inderdaad heel erg vreemd. Elke ouder weet toch hoe gehecht kinderen kunnen zijn aan speelgoed. Dus als je weet dat je eigen kind van slag kan raken dan bedenk je toch dat dit ook wel eens zou kunnen op gaan voor een ander kind. Ik zou het of hebben laten liggen zodat degene het weer zou kunnen vinden of afgegeven hebben aan het personeel.

 • Reply Merel 6 februari 2018 at 13:16

  Zou idd nooit in mn hoofd komen om een pop of knuffel van iemand anders mee te nemen. Ik weet welk drama het veroorzaakt. En ik zou mn kind er ook niet mee laten spelen. In een restaurant weet je toch dat ze daar niet liggen als cadeau ofzo? Idd, slecht voorbeeld. Rare reactie van die vader ook!

 • Reply Gerdi - Blond&Bruin 6 februari 2018 at 14:29

  Pff wat akelig zeg.. wij geven gevonden voorwerpen inderdaad aan personeel, want als je het laat liggen neemt iemand ander het misschien wel mee..

 • Reply Danielle 6 februari 2018 at 17:24

  Niet netjes inderdaad!! Dat de kleine er misschien graag even mee wilde spelen kan natuurlijk maar jij als ouder zal toch moeten aangeven dat het van iemand anders is…
  Klein vraagje komt er weer een keer een maand ontwikkeling van quinn die lees ik zo graag!

  • Reply Monique 8 februari 2018 at 20:26

   Vind ik ook! En goed dat je het vraagt. Een nieuwe maandupdate is in de maak en komt er hopelijk heel snel aan. Leuk om te horen dat je die zo graag leest!

 • Reply Wilma 6 februari 2018 at 20:13

  Wha best bizar inderdaad!!
  Gelukkig heb je hem weer.

  -x- Mama van Dijk

 • Reply Mijntje 5 maart 2018 at 15:43

  Goed dat je erover schrijft …. maar net wat bepaalde mensen gewend zijn denk ik dan maar?!!! Erg apart.
  Maar goed dat je het op tijd zag zeg! En dat ze de pop zonder moeilijk doen teruggaven. Suffe reactie van die vader zeg… inderdaad. Wat leer je je kind voor normen en waardes,
  Ik zou het ook aan het personeel hebben gegeven.
  Liefs, Mijntje.

 • Reply Heidie van der Steeg 9 februari 2019 at 21:32

  Ik zou het inderdaad of meenemen en direct afgeven of laten liggen met het idee dat je meestal wel weer gaat zoeken waar je de pop het laatst hebt gehad. Ik zou het zeker niet goed vinden dat mijn kind het meenam, al was het maar er even mee te spelen. Maar als het kind de pop nog vast had bij vertrek, waren ze vast niet van plan geweest om die nog af te geven bij het personeel lijkt me.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.