OUDERSCHAP

Vernieuwde Kruidvat-luier lekt door?

8 januari 2019
luier

‘Quinn plast wel heel veel ’s nachts zeg. Hij is bijna elke ochtend doorgelekt!’ Toevallig viel het me laatst op dat ik onze peuter vergeleken met een paar weken geleden opeens bijna elke ochtend een schone (en droge) romper moet aantrekken.

Gisteren ontdekte ik dat ik niet de enige ben met deze ervaring en dat het dus hoogstwaarschijnlijk niet aan de kinderen ligt. Het kan bijna geen toeval zijn dat Kruidvat onlangs haar luiers heeft vernieuwd. Zijn de vernieuwde Kruidvat-luiers in plaats van beter, juist slechter geworden?

Kruidvat-luier lekt door – het regent klachten

Toevallig kwam ik gisteravond dit artikel van RTL Nieuws tegen op Facebook. Het zou vooral op sociale media klachten regenen sinds Kruidvat haar luiers heeft aangepast. Volgens een woordvoerder van Kruidvat zijn ze dunner gemaakt om het draagcomfort te verhogen. Ook zijn er kanalen in de luier verwerkt. Die moeten ervoor zorgen dat de urine beter wordt verspreid.

Dat klinkt op zicht goed, maar in de praktijk lijken deze veranderingen geen verbeteringen te zijn. Een woordvoerder van Kruidvat zegt het te kort door de bocht te vinden om te stellen dat de kwaliteit van de nieuwe luiers achteruit is gegaan. Maar mijn Kruidvat-luier lekt door. En dat is voor mij genoeg reden om op zoek te gaan naar een ander merk.Lees ook: Luieruitslag voorkomen (5 tips!)

Waar koop ik de beste luier?

Ik vind het oprecht jammer, want ik ben altijd fan geweest van de luiers van Kruidvat. Ze zijn gemakkelijk te verkrijgen en heel voordelig (standaard twee jumbopakken voor 25 euro). Voordat ik de Kruidvat-luiers ontdekte, deed ik ervaring op met Pampers (enorm goed maar wel prijzig), luiers van DM (heel goed en goedkoop, maar helaas niet om de hoek verkrijgbaar), Lidl, Etos en Aldi. Ik was lange tijd zo trouw aan de luiers van Kruidvat dat het lang geleden is dat ik een ander merk heb gebruikt. Dus ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen!

Lees ook: Luieruitslag voorkomen (5 tips!)

Welke luier heeft volgens jou de beste prijs-kwaliteitverhouding en zou je me willen aanraden?

Afbeelding luier afkomstig van Shutterstock.

13 Comments

 • Reply Marina 8 januari 2019 at 06:31

  Ik gebruik naast Kruidvat (heb nog geen nieuwe in huis, maar was ook fan) Ah huismerk. Die redden het hier de beste ook goed en zijn goed te vergelijken met Kruidvat vind ik.
  Lidl geeft niet uitslag, geen fan van, wel lekker goedkoop. Redden het sowieso de nacht niet.

  • Reply Monique 9 januari 2019 at 21:19

   Over de luiers van AH hoor ik inderdaad ook veel goede verhalen. Dankjewel voor de tip! Lidl sla ik dan maar over 😉

 • Reply Tina 8 januari 2019 at 07:55

  Wij hebben altijd Lidl of Aldi pampers gehad..onze jongste is inmiddels zindelijk …ik heb Kruidvat nooit fijn gevonden

 • Reply Wendy 8 januari 2019 at 08:30

  Ik ben erg tevreden over de luiers van de AH! Niet dat het veel toevoegd, maar ze hebben ook leuke printjes.

 • Reply Elise 8 januari 2019 at 15:05

  Ik had ditzelfde maar dan met de luiers van de Etos, ineens veranderd en niet meer handig.
  Ben ook die van de Ah gaan gebruiken, niet de beertjes maar die met dieren erop. (aap, krokodil etc)
  Die zijn wat mij betreft de nr. 1 op dit moment. Ook pampers gebruikt maar vond deze toch niet makkelijker bij mijn dochter.

 • Reply Jessica 8 januari 2019 at 16:19

  Wij gebruiken de luiers van de Lidl en zijn er zeer tevreden over. Zitten ook mooi hoog.

 • Reply Bertine 8 januari 2019 at 21:42

  Ik las het ook! Wij hebben de nieuwe luiers ook sinds een week maar hebben nog nergens last van gehad. Ze kosten nu 2 voor 26 euro, een euro duurder.

  • Reply Monique 9 januari 2019 at 21:20

   Fijn dat jullie nog nergens last van hebben gehad. Hopelijk blijft dat zo!

 • Reply Fem 9 januari 2019 at 10:14

  Ohh dat wist ik nog niet! We hebben nog n voorraadje en zweren (of wordt dat zweerden? bij kruidvat). Als ik nieuwe koop eerst maar even een proefpakketje om te proberen dus, voordat ik met n lading lekkende zit. Thanks! Nog geen tips dus hier…

  • Reply Monique 9 januari 2019 at 21:21

   Ik ook, dus ik baal er echt van! Een proefpakketje nemen is wel een goeie ja. Als tips voor alternatieven hoor ik AH en Etos het meest voorbij komen.

 • Reply Leonie van Mil 9 januari 2019 at 10:24

  Ja, mij was het ook al opgevallen. Ik had echt de hele dag doorgelekte luiers. Ik werd er gek van. Ik ben zelf enorm fan van pampers. Maar die koop ik echt alleen maar in de aanbieding. Ik vind verder de luiers van Etos wel heel goed en niet duur. Maar in de nacht wijk ik echt niet af van de pamper.

  • Reply Monique 9 januari 2019 at 21:23

   Hier komt het vooral voor gedurende de nacht. Overdag plast Quinn minder, of hij spreidt het gewoon goed over de dag? Ik ga aanbiedingen van Pampers denk ik in de gaten houden voor de nachten en wil over overdag de luiers van Etos of AH gaan proberen. Bedankt voor je tips!

 • Reply Myrthe 12 januari 2019 at 20:15

  Hier ook drama met de nieuwe kruidvat luiers! Zo jammer, ik heb een klacht gestuurd naar kruidvat maar ze verwijzen me naar een pagina over hoe je luiers moet dichtmaken… na twee kids denk ik dat ik dat wel weet 🤨. Terug naar DM luiers! Gelukkig wonen opa en oma tegen de duitse grens 😁

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.