OUDERSCHAP

Portret van een moeder | Silvy

25 mei 2017

Een ruime week geleden deed ik een oproep voor de nieuwe serie ‘Portret van een moeder’ hier op mijn blog. Er werd enthousiast gereageerd en een halve dag nadat ik iedereen mailde, vloog de input van Silvy al mijn mailbox binnen. Zij trapt dus af! Silvy blogt over haar leven als werkende moeder van vier. Niet alleen over het moederschap zelf, maar vooral ook over wat het leven daarnaast nog in petto heeft.  

Wie noemt jou ‘mama’?

Onze kleine Rodney die net in mei 3 jaar geworden is. En zusje Roselinde Louise die in september naar het eerste leerjaar mag en 6 jaar zal worden in juli. Broer Ryan, die met zijn 8 jaar al zolang onze kleine koning is. Ook ben ik plusmama van de 18-jarige Ronan.

Heb je altijd een kinderwens gehad?

Al sinds ik een kind was droomde ik er altijd van dat ik mama ging worden. Toen ik de relatie met mijn man begon wist ik al dat hij de ware voor mij was. We zijn nu 11 jaar samen, waarvan 1 jaar getrouwd. Samen met onze kinderen is ons gezinnetje nu compleet.

Hoe veranderde je leven toen je moeder werd?

We hebben onze zelfstandige zaak opzij gezet omdat gezondheid en gezin belangrijker is. Kinderen krijgen is als gezin telkens weer aanpassen aan een nieuw ritme. Maar met structuur en liefde kom je heel ver!

Welke uitdagingen kom je tegen sinds je moeder bent?

De kleinste een flesje melk geven, terwijl de zus roept dat ze moet plassen… En dat terwijl de andere broer het speelgoed afbreekt… Je moet als mama kunnen multitasken 🙂 Ook is het moederschap met vier kinderen het evenwicht vinden tussen tijd voor jezelf, je man, en tijd voor de kinderen. 

Wat is jouw ultieme manier van relaxen als je even tijd voor jezelf hebt?

Een boek lezen, fietsen of naar een goeie film kijken. Ook van knutselen en tekenen kan ik ontspannen. Maar mijn favoriete hobby is bloggen!

Welke dingen kunnen jou als moeder onzeker maken?

Al dat vergelijken tussen ouders… Mijn kind is al zindelijk, kijk mijn kind heeft al zijn melktanden al kwijt, zie hier eens wat een goed rapport. En zo gaat het maar door, van de geboorte tot zelfs als ze tiener zijn. Dat stoefen op elkaar ben ik zo beu. Het leven is geen wedstrijdje om het eerste kunnen lopen of rekenen. Daar kan ik me enorm aan ergeren. Laat elk kind in zijn eigen ritme groot worden.

Wat vind je absoluut het allerleukst aan het moederschap?

De dankbaarheid, daar kan ik zo van genieten. Van het dank u zeggen om een boterham met choco, tot het avondkusje bij het slapengaan. Onze kinderen kunnen zo gelukkig zijn met iets kleins. Al was het een bellenblazer of een nieuwe stapel kleren, ze zijn er dankbaar voor. 

Tot slot heeft Silvy nog een aantal tips voor andere moeders:

Je bent niet alleen in het mama zijn. Neem contact op met andere mama’s! Spreek samen over het moederschap. Overleg over borstvoeding, school gaan, maaltijden met groentjes, het groeien, etc. En weet als het eens een dagje minder gaat dat er zeker nog mama’s zijn die het niet altijd gemakkelijk hebben om alle schoenen op een net rijtje te houden.

Geniet van elke dag, en koester de mooie momenten tussen jou en je gezin! 

Over de foto schrijft ze: ‘De boom is een zelfgemaakte foto. Hij symboliseert onze stamboom. Met de foto wil ik de boodschap brengen dat opvoeden ook leren loslaten is, maar toch waakzaam, zorgzaam en liefdevol blijven.’ 

Mooie woorden Silvy! Bedankt voor je deelname en geniet van je grote gezin. Met alle uitdagingen en fijne momenten die daarbij horen 🙂

4 Comments

 • Reply Essma 25 mei 2017 at 16:53

  Mooie boodschap met die boom. Petje af hoor met zo’n groot gezin! 😳 Ik weet niet goed of ik dat gekund had.

 • Reply Janske 25 mei 2017 at 20:01

  Mooi portret ❤

 • Reply Nicole 26 mei 2017 at 06:16

  Mooi portret! En ook fijn zo een andere moeder iets beter te leren kennen..

 • Reply Vlijtig Liesje 26 mei 2017 at 10:46

  Contacten met andere moeders zijn inderdaad heel fijn en belangrijk. Ik drink al ruim 10 jaar elke maandagochtend koffie met twee collega moeders en dat helpt me enorm als moeder.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.