OUDERSCHAP

Portret van een moeder | Marije

26 juni 2017

Inmiddels alweer enige tijd geleden konden jullie het portret van Merel lezen. Dit keer is het de beurt aan Marije, die haar lezers op Mrsmama.nl meeneemt in de wondere wereld van het moederschap. Ze schrijft onder andere over zwangerschap, babygadgets, recepten en briljante uitvindingen die je enorm veel tijd en energie besparen als nieuwe moeder. Maar je vindt op haar blog ook eerlijke verhalen over het moederschap, verhalen van andere moeders en de informatie over het nieuwste speelgoed en de hipste kinderkleding. 

Wie noemt jou ‘mama’?

Mijn zoon Fons noemt me mama. Alhoewel: hij zegt het nog niet actief, dat zijn we nog aan het oefenen haha.

Heb je altijd een kinderwens gehad?

Nee, ik heb nooit een kinderwens gehad. Sterker nog, ik maakte er geen geheim van nooit kinderen te willen. Dat veranderde opeens toen mijn moeder overleed. Nog op haar sterfbed dacht ik: wat zou het mooi zijn als ik net zoveel voor iemand zou kunnen betekenen als mijn moeder voor mij betekende. Ik hoop dat ik voor Fons net zo’n fantastische moeder kan zijn als mijn moeder dat voor mij was.

Hoe veranderde je leven toen je moeder werd?

Mijn leven veranderde 180 graden. Van werkende dertiger veranderde ik in een thuisblijfmoeder. Heel bewust hebben mijn man en ik ervoor gekozen dat ik thuis zou blijven met ons kind. Ik vind het heerlijk om alles met hem mee te maken en zou het niet anders willen doen.

Welke uitdagingen kom je tegen sinds je moeder bent?

Hoe heerlijk ik het ook vind om dagelijks voor Fons te mogen zorgen, soms wil ik ook wel eens even een moment voor mezelf. Even geen moeder zijn, maar gewoon Marije. Vooral op dagen dat Fons niet lekker in zijn vel zit en dus de hele dag krijst vind ik het pittig. Gelukkig werkt mijn man thuis (hij is zelfstandig ondernemer) en kan hij heel makkelijk wat van me overnemen.  Wat ik ook wel jammer vind is dat we niet meer zo makkelijk verre reizen kunnen maken. Ik was heilig van plan om Fons gewoon overal mee naartoe te nemen en had ook al plannen om met hem als baby naar Indonesië te gaan, maar het komt er maar niet van. Ik vind het te eng, haha.

Wat is jouw ultieme manier van relaxen als je even tijd voor jezelf hebt?

Ik vind het heerlijk om even alleen te gaan winkelen of een goed boek te lezen. Vooral van lezen ontspan ik. Ik ga ook graag wandelen met Fons. Hij kijkt lekker om zich heen vanuit de wagen en we genieten er allebei van.  

Welke dingen kunnen jou als moeder onzeker maken?

Fons is ruim 5 weken te vroeg geboren en loopt dus qua ontwikkeling op sommige vlakken achter op kindjes die rond dezelfde tijd zijn geboren. Het is heel stom, maar als ik zie wat andere kinderen van zijn leeftijd al kunnen dan raak ik onzeker. Doe ik het wel goed? Moet ik hem nóg meer stimuleren? Waarom kan dat kindje al lopen en doet Fons dat nog niet? Het is allemaal onzin natuurlijk en Fons zal zich gewoon op zijn eigen tempo ontwikkelen. Niks om me zorgen over te maken.

Wat vind je absoluut het allerleukst aan het moederschap?

Ik vind het zó gaaf om te zien dat Fons van een klein kindje wat hulpeloos in een couveuse aan allemaal slangetjes lag aan het veranderen is in een bonk van een baby. Al die eerste keren die we meemaken, de stralende lach als hij me ziet, de interactie tussen hem en mijn man. Ik vind het fantastisch. Nu ik dit allemaal meemaak snap ik niet waarom ik zo lang geen kinderen wilde.

Mooi om te lezen Marije. Bedankt voor je bijdrage!

1 reactie

  • Reply Bregje 26 juni 2017 at 19:54

    Zo leuk Marije! Die onzekerheid krijg je gratis bij het moederschap, wat mij betreft mag het uit het pakket geschrapt worden 😀

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.