OUDERSCHAP

9 x ‘Mama heeft ook vakantie!’

16 juli 2019
mama heeft ook vakantie

Zomervakantie! Heerlijk ontspannen, genieten van mooi weer, lekker eten en elkaar. Klinkt super hè? Maar iedereen met kinderen weet dat het ook op vakantie niet alleen maar leuk en ontspannen is. Immers, die luiers verschonen zichzelf niet, er moet op min of meer vaste tijden worden gegeten, of je even stil kunt zitten met een boek is altijd de vraag en als de verveling toeslaat komen de kinderen toch al snel naar jou toe voor vermaak… Maar hé, mama heeft ook vakantie! Hoe bereid je je zo goed mogelijk voor zodat ook jij van een welverdiende vakantie kan genieten? Nou, zo bijvoorbeeld!

1 Zorg voor een accommodatie met internet, zodat je de kids af en toe voor de tv/tablet/laptop kunt zetten voor een filmpje. Heb jij even tijd om in dat boek te duiken. Of om je ogen even dicht te doen.

2 Leg een voorraadje wijn aan en zorg dat je nooit zonder komt te zitten. Dat glaasje aan het eind van de dag heb je verdiend. Het is tenslotte vakantie!

3 Animatieteams zijn top. Ze bieden vaak elke dag van de vakantie prima vermaak voor je kinderen. Voordeel voor jou: met een beetje geluk hoef je ze geen hele dag zelf te entertainen.

4 Praktische kleding is natuurlijk heel prima op de camping, maar voel jij je er je sexy zelf in? Ik niet! Dus naast die lekker zittende korte broek en dat warme vest voor als het ’s avonds afkoelt, neem jij gewoon die nieuwe rok, midi-jurk, of dat super onpraktische maar wel schitterend zittende jumpsuit mee. Hot mama alert!

5 Neem als het even kan voldoende speelgoed van thuis mee zodat je kids zich kunnen vermaken als het weer tegenzit en de verveling toeslaat.

6 Ook papa is van de partij en heeft als het een beetje mee zit ook vakantie. Laat hem voor de verandering ook eens met de kinderen gaan zwemmen, of naar de speeltuin wandelen. Die me-time momentjes zijn goud waard en de kids vinden het vast top als papa ook eens met ze meegaat.

7 Kom in contact met ouders die kinderen hebben van dezelfde leeftijd. Met een beetje geluk klikt het tussen de kinderen en kunnen jullie afwisselend een oogje in het zeil houden. Gedeelde smart is halve smart, toch?

8 Op vakantie hoef je wat minder op de klok te letten. Keerzijde daarvan is dat je kinderen ongemerkt de hele avond opblijven. Daarom kan het juist slim zijn ze juist wél op tijd naar bed te sturen. Heb je nog wat aan je avond en je hebt minder kans op humeurige snoetjes aan de ontbijttafel de volgende ochtend.

9 Het is de kunst omstandigheden te creëren waarbij jullie allemaal optimaal genieten. Een terras met daarbij een speeltuin bijvoorbeeld. Of het strand, waar jij zo nu en dan even op je handdoek kunt liggen terwijl de kids zich vermaken met zand en water.

Natuurlijk moet je deze blogpost met een tikkeltje (zee)zout lezen. Er gaat immers niets boven quality time met je gezin. Maar af en toe een momentje voor jezelf is gewoon echt veel waard en dat mag best eens gezegd worden vind ik! 😉

Wat doe jij om zo ontspannen mogelijk vakantie te vieren met je gezin?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.