OUDERSCHAP

Kinderbedtijd op vakantie

24 juli 2019
kinderbedtijd op vakantie

Als je een tijd met me afspreekt is de kans groot dat ik net op tijd, of zelfs net te laat kom opdagen. Ik maak vaak grapjes over het ‘Brabants kwartiertje’, maar vind te laat komen eigenlijk enorm vervelend. Als het om de bedtijden van de kinderen gaat ben ik evenmin heel stipt. Maar op een normale doordeweekse dag liggen ze er toch altijd wel tussen uiterlijk half acht en acht uur in. En eigenlijk was ik vastbesloten die kinderbedtijd op vakantie grotendeels aan te houden. Nou, ik kan je vertellen: dat liep even anders…

Op de avond dat ik deze blog typ, is Lise met M naar een muziekshow geweest vooraan in het park. Die begon om half negen. Eigenlijk wilden we haar niet laten gaan, maar toen we rond acht uur op de fiets zaten en terug naar het huisje reden, zei M dat hij daar volgend jaar wel met Lise heen zou willen. ‘Of zal ik het gewoon toch proberen?’, zei hij er meteen achteraan. Snel woog ik pro’s en con’s tegen elkaar af en moedigde hem aan haar mee te nemen. En weet je? Ze had de avond van haar leven. Maar lag wel pas na tienen in bed. Hoe de morning after gaat verlopen, weet ik bij het schrijven van deze blog natuurlijk nog niet. Maar ik hoop van ganser harte dat ze wat uit kan slapen en dan gewoon als haar vrolijke zelf wakker wordt.

Deze ‘uitschieter’ was dan misschien de meest extreme qua tijdstip, maar volgens mij zijn de kinderen deze hele vakantie tot nu toe zeker niet voor half negen naar bed gegaan. Het is hier op de camping tussen zeven en acht uur altijd kindertheater en als het even kan zijn we daarbij. De kinderen vinden dat fantastisch. Daarna nog even spelen in de speeltuin en voor je het weet is het half negen eer je terug bij het huisje bent.

Hoe het tot nu toe bevalt, dat ‘loslaten’ van de bedtijd? Nou, eigenlijk beter dan verwacht! De kinderen gedijen er over het algemeen prima bij. Ze slapen elk op een eigen slaapkamer en worden ’s ochtends zo tussen acht en negen uur wakker. Een tijdstip dat voor de meeste mensen zonder kinderen absoluut niet zal worden aangemerkt als uitslapen, maar waar veel mensen mét kinderen jaloers op zijn. Je hoort mij dus niet klagen. Overigens heeft Quinn, op volgens mij één dag na, wel elke middag een dutje gedaan. Dat scheelt natuurlijk ook in het makkelijker langer opblijven.

Hoe ga jij om met kinderbedtijd op vakantie? Hou je min of meer een vaste tijd aan of laat je het wat meer los?

1 reactie

  • Reply Priscilla 24 juli 2019 at 06:54

    Mijn kinderen gaan normaal gesproken al vrij laat (9 uur voor de jongste van 4) maar in de vakantie laat ik het helemaal maar begaan. Mijn oudste ging vroeger altijd wel op tijd (7 uur) maar mijn jongste is al van kleins zo moeilijk in slaap te krijgen dat het weinig zin heeft om haar eerder naar boven te brengen.

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.