OUDERSCHAP

Je baby aankleden: stylish of comfy? *

16 januari 2020

Vanaf het moment dat ik wist dat ik zwanger was raakte ik helemaal in de ban van babykleertjes. Het was een van de dingen die voor mij tastbaar maakten dat er over niet al te lange tijd echt een baby’tje in mijn armen zou liggen. De liefde voor babykleding is alleen maar groter geworden toen ze er eenmaal was, onze dochter. Maar ik leerde wel al snel dat het niet alleen om ‘de look’ gaat…

Bij een groot warenhuis kocht ik bijvoorbeeld eens een rompertje met een jurkje eraan vast. Heel schattig, maar totaal onpraktisch omdat het niet elastisch was en daardoor heel lastig aan en vooral uit te trekken. Nog zoiets: box-pakjes die aan de onderkant niet open kunnen. Niet echt handig als je vier keer per dag een luier moet verschonen… Ik leerde ook al snel dat truien met te kleine hoofdgaten, jasjes met te strakke mouwen en sweaters met capuchon voor kleine baby’s echt geen pretje zijn. En voor jezelf ook niet, want het aan- en uittrekken van die kleding gaat hoe dan ook gepaard met het nodige gehuil.

Het zijn van die dingen waar je gaandeweg achterkomt. Maar als het om babykleding gaat weet ik inmiddels zeker dat comfy vóór stylish gaat. Al is er gelukkig heel veel babykleding te koop die aan beide eisen voldoet. De grote ketens worden steeds beter in het aanbieden van hippe kleding voor je kleintje. Maar ook bekende merken houden rekening met zowel uiterlijk als comfort.

En natúúrlijk is het tof om eens een keer een bloesje of jurkje met tule voor je baby te kopen dat waarschijnlijk niet zo lekker zit als een zacht boxpakje, maar wel überschattig is voor een feestje. Kijk bijvoorbeeld eens naar de baby- en kinderkleding bij Jayno.nl. Die babycolbertjes en -bloesjes zijn echt niet te doen zo schattig. Maar zorg daarnaast wel voor een basisgarderobe met zachte, comfortabele items die je makkelijk aan- en uittrekt en die qua kleur en stijl goed met elkaar te combineren zijn. Dan heb je wat mij betreft het beste van twee werelden!

Waar let jij vooral op als je babykleding koopt? Het uiterlijk of het comfort? Of beide?

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.