OUDERSCHAP

‘Ja sorry, ik kon echt geen oppas vinden’ en 5 andere excuses waarvoor ik mijn kinderen gebruik

15 maart 2019

Soms heb je gewoon even echt geen zin of tijd. Om ergens naartoe te gaan, je te haasten om op tijd te komen, of langer te blijven dan hoogst noodzakelijk. Maar je bent moeder. En dus snapt iedereen dat de dingen bij jou soms niet helemaal volgens plan verlopen. Waar jij vervolgens dankbaar gebruik van maakt…

Ik kan helaas niet komen. We hebben geen oppas!

Een afspraak waar je tegenop ziet? Of een uitje met mensen die je eigenlijk toch nooit meer ziet en waar je eigenlijk totaal geen behoefte aan hebt? Dan gooi je er toch gewoon een ‘geen oppas-excuus’ in? Als er niemand is om op de kinderen te passen kun je immers écht niet weg. Jammer…

Liefje, zullen we weer eens pizza eten? Dat vinden de kinderen zo lekker!

Soms heb je onwijs veel zin in pizza of een ander ongezond gerecht. Of je hebt gewoon totaal geen zin om te koken of om boodschappen te doen. Je kinderen verwennen met een lekkere pizza, pannenkoek of een uitje naar Mc Donalds kan gelukkig altijd. Niemand hoeft te weten dat je het eigenlijk voor jezelf doet. Wat een mazzel.

Sorry dat ik zo laat ben! Alles ging mis voor we eindelijk konden vertrekken…

Mensen die mij kennen weten dat ik niet het type ben dat altijd perfect op tijd is voor een afspraak, of zelfs een kwartier te vroeg voor de deur staat. Vroeger had ik nooit een excuus, maar sinds ik kinderen heb vraagt niemand zich meer af waarom ik eigenlijk tien minuten te laat ben. Een vieze luier of vergeten knuffel zal vast voor de nodige vertraging hebben gezorgd.

Lees ook: Hier ging ik als moeder zoal de mist in

Ver weg op vakantie? Nee joh, de kinderen zijn al blij met wat water en zand dus we blijven lekker in Nederland

Iemand met vliegangst (zoals ik) maak je niet per se blij met een verre vliegvakantie. Voordat we kinderen hadden vroegen mensen zich altijd af waarom ik meestal niet verder weg op vakantie ging dan de Benelux. Nu we kleine kinderen hebben is het niet meer dan logisch dat we elke zomer lekker naar Zeeland gaan. Zon, zee, strand… Wat wil je nog meer?

Tegen kind: je bent moe hè? Ik zie het aan je. Zullen we lekker op de bank kruipen onder een dekentje en een leuke Disney-film op zetten? Ik pak de popcorn!

Uitgebreide knutselsessies en bordspelletjes met je kleuter. Af en toe is dat hartstikke leuk, maar soms… Soms wil je gewoon even niks. En als je dan merkt dat je kind het helemaal prima vindt om samen voor de tv te hangen (terwijl jij stiekem even je ogen dichtdoet), wie ben jij dan om daar niet van te profiteren?

Sorry, ik moet echt gaan. Mijn kind moet slapen!

Soms word je uitgenodigd voor iets waar je niet per se heel veel zin in hebt. Dat kent iedereen wel, toch? Omdat je het niet kunt maken om je gezicht niet even te laten zien, beloof je langs te komen met de kinderen. Dat je na een uur alweer vertrekt omdat de jongste echt moet slapen, komt dan stiekem best goed uit…

Van welk van deze excuses maak jij ook weleens dankbaar gebruik?

3 Comments

 • Reply Eke 15 maart 2019 at 07:27

  Oh heerlijk dit. Ik geloof dat ik ze allemaal wel een keer gebruikt heb, haha.

 • Reply Ilona 15 maart 2019 at 08:34

  Yes guilty Hahahah!

 • Reply MarjonS 16 maart 2019 at 21:54

  Zo herkenbaar 🙈

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.