OUDERSCHAP

Ideeën voor buitenspelen *

28 juni 2022

Kinderen spelen steeds minder met speelgoed en zitten steeds meer uren achter een beeldscherm. Dit is niet alleen slecht voor de ogen, maar heeft ook een negatieve invloed op de creativiteit en de gezondheid van je kind. Lees daarom in dit artikel ideeën voor buiten spelen.

Voordelen van buitenspelen

Zoals eerder benoemd is buitenspelen goed voor de gezondheid van kinderen. Waarom is dit dan zo? Door buiten te spelen beweegt een kind meer. Dit is belangrijk voor de fitheid van een kind. Bovendien verkleint het ook de kans op overgewicht. Tijdens zonnig weer krijgen kinderen vitamine D binnen door het zonlicht. Dit zorgt voor onder andere de goede groei van botten en een goed humeur. Buiten spelen kan ook goed zijn voor de sociale ontwikkeling van kinderen. Buiten ontmoeten ze namelijk nieuwe kinderen en ontstaan er soms nieuwe vriendschappen.

Actief buitenspelen

Buitenspelen is vaak al een actieve activiteit, maar er zijn een aantal activiteiten die net iets meer energie kosten. Denk hierbij aan touwtje springen en hoepelen. Dit is erg goed voor de fitheid van je kind. Daarnaast zorgt bewegen ook op de korte en lange termijn voor een verbeterde concentratie. Is je kind al een tijdje huiswerk aan het maken en kan het zich niet meer concentreren? Motiveer het dan om even te bewegen. Meteen hierna is de concentratie weer verbeterd! Dit werkt soms al door slechts een kleine wandeling te maken. Heeft jouw kind vaak veel energie? Dan is het een idee om een trampoline aan te schaffen. Hier kan je kind veel energie op kwijt, waardoor het de investering waard is.

Stoepkrijten

Stoepkrijt is van alle tijden. Vaak worden er aanwijzingen mee gemaakt. Echter kan je veel meer doen met stoepkrijt. Wat dacht je van boter, kaas en eieren? Mooie kunstwerken maken met stoepkrijt stimuleert je kind om creatief te zijn. Je kan bijvoorbeeld een schaduw tekenen met stoepkrijt, een levend schilderij maken of kunst maken. Je kunt ook spelletjes maken met stoepkrijt, zoals stoepkrijt twister, een speurtocht of een step- of fietsbaan. Wil je een actief spel doen? Maak dan een obstakel parcours of hinkelbaan. Ook leuk is om een speurtocht te maken met je kind. Wist je dat je ook zelf stoepkrijt kan maken? Zo wordt het spelen met stoepkrijt extra leuk.

Zoals je leest zijn er veel verschillende activiteiten om te doen met of zonder speelgoed. Je kunt ook samen met je kind buitenspelen. Zo kunnen jullie samen genieten van de voordelen van buiten zijn.

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.