OUDERSCHAP WONEN

Goedkoop de kinderkamer pimpen? Vijf budgetproof ideeën *

23 maart 2022

Misschien ga je net als wij verhuizen, of verhuist je kind binnen je huidige huis naar een nieuwe kamer. Maar het kan ook zijn dat je de kinderkamer gewoon graag een make-over wilt geven. Gelukkig kan je voor relatief weinig geld een heel mooi resultaat bereiken. Hoe? Dat lees je in deze blog. Ik geef je 5 budgetproof ideeën voor een budget kinderkamer.

1. Begin bij de basis en zorg voor nette muren en een goede vloer

De uitstraling van de kinderkamer staat of valt met hoe de basis eruitziet. Met die basis bedoel ik de vloer en de muren (en het plafond). Zien die er slordig of vuil uit of zijn ze kapot, dan kan je pimpen met meubels en accessoires tot je een ons weegt, maar dan komt het niet tot z’n recht. Zorg dus dat de basis goed is. Leg een nieuwe vloer als het nodig is en kies dan voor een voordelig laminaat of vinyl. Dat kan tegen een stootje en is gemakkelijk schoon te maken. De muren knappen enorm op van een likje verf of een leuk kinderbehang. Ook dit is er in alle prijsklassen, dus zoek iets wat je mooi vindt en dat voordelig geprijsd is. Houd ook aanbiedingen van bouwmarkten goed in de gaten. Dit scheelt je soms bijna de helft van de normale kosten!

2. Kies de juiste, voordelige verlichting

In een kinderkamer moet natuurlijk gespeeld kunnen worden en er moet kunnen worden (voor)gelezen. Goede verlichting is daarbij een belangrijke factor. Nu kan verlichting best duur zijn, maar ook hier kun je slim mee omgaan. Kies voor een eenvoudig armatuur met fitting en bekijk waar je voordelig LED-lampen kunt kopen. Die zijn in aanschaf weliswaar duurder dan gloeilampen of spaarlampen, maar verbruiken vele malen minder energie en zijn dus op de lange termijn de voordeligste (en duurzaamste) keuze.

3. Knap oude meubels op

Vaak zijn meubels functioneel nog prima in orde, maar zien ze er gewoon niet meer zo mooi uit. Er zijn speciale reparatiesetjes verkrijgbaar waarmee je lelijke krassen en scheuren in meubels netjes kunt wegwerken. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen meubels een likje verf te geven, bijvoorbeeld met de houtverf van Moose Färg. Daarmee kun je direct een heel andere sfeer en kleurthema aan de kinderkamer geven.

4. Maak het gezellig met een vloerkleed

Niets zo gezellig als een lekker vloerkleed in de kamer. Dat geldt natuurlijk net zo goed voor een kinderkamer! Er is enorm veel keus in leuke kindervloerkleden, maar kijk ook eens tussen de standaard collectie. Kies een kleed dat goed bij de kleuren en sfeer van de kinderkamer past. Een kleed is trouwens ook een perfect object om een lelijke plek op de vloer te camoufleren, mocht je niet de complete vloer willen vervangen.

5. Houd aanbiedingen in de gaten

Heb je een heel tof item gezien, maar vind je het eigenlijk te duur? Wachten op een mooie aanbieding kan echt lonen. Houd daarom de folders en websites van woonwinkels in de gaten. Vind je tweedehands geen probleem? Kijk dan ook eens op verkoopgroepen op social media of op Marktplaats of dat ene item niet toevallig door iemand te koop wordt aangeboden. Wedden dat je het dan voor een prikkie op kunt komen halen?

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.