OUDERSCHAP

Elk kind verdient toch zomerpret? *

5 juni 2019
zomerpret met een ijsje

Wat vliegt de tijd toch! Inmiddels is de maand juni aangebroken. De maand dat de zomer officieel begint. Wij kijken enorm uit naar de zomerpret die ons de komende tijd te wachten staat. Een dagje weg, een festival, zwemmen, of gewoon lekker barbecueën in de achtertuin. In de zomer vind ik het zoveel makkelijker leuke plannen te maken dan de rest van het jaar.

Lise is natuurlijk zes weken vrij in de zomer. Dat is een lange tijd, maar vorig jaar hebben we gemerkt dat dat alles behalve een beproeving is. De weken vlogen echt voorbij en voor we het doorhadden was de eerste schooldag weer een feit. Ik zie dus alles behalve op tegen die zomervakantie. Mits het niet zes wegen regent, maar daar gaan we natuurlijk niet vanuit.

Zomerpret

Toch ben ik me ervan bewust dat niet iedereen kan genieten van een zomer die voorbij lijkt te vliegen omdat hij vol leuke dingen zit. Ruim 300.000 kinderen in Nederland leven in armoede. Dat zijn er echt heel erg veel. Zij gaan geen dagjes weg. Kunnen niet zomaar elke week barbecueën. Soms is er zelfs geen geld voor een ijsje… Niet zo gek dat een zomervakantie juist voor deze kinderen een eeuwigheid lijkt te duren.

En zou het niet zo moeten zijn dat een kind ALTIJD een fijne zomer moet kunnen beleven, ongeacht wat de (financiële) situatie thuis is? Nationaal Fonds Kinderhulp vindt van wel. Zij deelt dit jaar voor het derde jaar op rij Zomerpretpakketten uit aan kinderen die opgroeien in armoede. Het doel is dit jaar 5000 kinderen blij te maken met een mooie tas vol zomeravontuur.

Help je mee?

Maar die pakketten ontstaan natuurlijk niet vanzelf. Daarom kan Nationaal Fonds Kinderhulp jouw steun ontzettend goed gebruiken bij deze mooie missie. Wil jij graag je steentje bijdragen en een ander gezin ook een fijne zomer bezorgen? Je donatie is heel erg welkom! Wie weet kan een kind dan dankzij jou na de vakantie op school vol trots over zijn of haar zomeravonturen vertellen.

Doe jij ook veel leuke dingen in de zomer(vakantie)?

*Disclaimer

3 Comments

 • Reply Roëlla 6 juni 2019 at 09:28

  Misschien een stomme vraag en zie ik het helemaal verkeerd… maar wordt je dan ook betaald om dit artikel te schrijven? Of is dit iets wat je aan het hart gaat?

  • Reply Monique 6 juni 2019 at 23:05

   Helemaal geen stomme vraag hoor Roëlla. Ja, ik word voor dit artikel betaald (dat zie je ook aan het * achter de titel), maar het is zeker wel iets dat me aan het hart gaat en dat ik graag onder de aandacht breng bij mijn volgers.

 • Reply Roëlla 7 juni 2019 at 07:24

  Bedankt voor je eerlijke antwoord! Ik heb er persoonlijk wel wat moeite mee met dit soort artikelen / samenwerkingen dus ik haak bij deze af maar dat is natuurlijk echt heel persoonlijk. Fijne dag nog

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.