OUDERSCHAP

Een thuiskapper voor de kinderen – onze eerste ervaring

19 september 2018

thuiskapper

De kapper. Toen we alleen Lise nog hadden kwamen we er niet heel vaak. Ze heeft nu eenmaal lang haar en ook nog eens krullen, waardoor het niet zo vaak nodig is. Lucky her! Met de komst van Quinn realiseerde ik me dat dat voor jongens toch anders is. Nu vind ik een wat langer kapsel ook voor jongens erg leuk, dus in eerste instantie liet ik zijn haartjes lekker groeien. Maar ik ontdekte dat het ook dan mooi is om het een beetje bij te houden. Toch maar wat vaker naar de kapper dus. Alleen bleek dat niet zijn favoriete uitje… 

Ik zal niet overdrijven. De allereerste keer dat we met Quinn een kapsalon bezochten viel het nog best mee. Hij bleef netjes zitten en was zo onder de indruk van alles wat er gebeurde dat het niet eens in hem opkwam om te gaan tegenstribbelen. Hij vond het allemaal maar wat interessant.

Helaas dacht hij daar de tweede keer heel anders over. Telkens als de kapper een plukje haar pakte riep hij ‘auw’! En die schaar zo dicht bij zijn hoofd vond hij ook maar niets, waardoor hij steeds zijn hoofd de andere kant op draaide. We moesten creatief zijn en met een filmpje op de telefoon en een spekje in de hand lukte het uiteindelijk toch om er wat van te maken. Ook Lise’s hobby was en is het nog steeds niet echt.

Als ouder voelde ik me behoorlijk machteloos in die situaties. Natuurlijk, je probeert je kind op zijn of haar gemak te stellen en geeft complimentjes als het (even) goed gaat. Maar ik merkte dat niet alleen de kinderen, maar ook ikzelf vrij veel stress had van die bezoekjes aan de kapsalon.

Gek genoeg had ik nog nooit over een thuiskapper nagedacht. Tot Lise laatst bij een vriendje ging spelen waar die middag de kapper op bezoek kwam. Ik had het erover met de moeder van het jongetje en zij zei het zo fijn te vinden dat ze niet anders meer wilde. Zij liet zelfs haar eigen haar knippen en zat toevallig net in de stoel toen ik Lise kwam ophalen.

Thuiskapper to the rescue

Via haar ben ik uiteindelijk in contact gekomen met de kapster die eergisteren voor het eerst bij ons thuis is geweest om de kinderen een knipbeurt te geven. Gezien de ervaringen uit het verleden was ik natuurlijk alsnog op mijn hoede, maar het ging echt geweldig goed! We hadden de salontafel aan de kant gezet en de kinderstoel recht voor de televisie waar een leuke Disney-film op stond. Lise was als eerste aan de beurt. Ze vond het kammen nog wel wat eng omdat er nog een paar knoopjes in haar haar bleken te zitten die ik er van tevoren zelf blijkbaar niet uitgeborsteld had. Maar het knippen zelf ging gelukkig wel heel goed.

thuiskapper

En toen was de kleine man aan de beurt. Hij kreeg zijn fles melk waardoor ik eerst nog dacht dat het daaraan lag dat hij zo rustig bleef. Maar ook toen de melk op was bleef hij keurig recht zitten en keek niet op of om van de kam en de schaar. ‘Wil je zijn oren graag vrij hebben?’, vroeg de kapster. ‘Ehh ja, ik denk wel dat dat het mooiste is’, antwoordde ik. Niet wetende dat ze dan de tondeuse erbij moest pakken. Dat vond Quinn wel een beetje gek. Niet eng, maar hij vond het vooral wat kietelen. M zorgde dat hij zijn hoofd recht hield en toen was ook dat binnen no time gepiept.

Nog geen half uur nadat ze binnenkwam stond de kapper alweer buiten en spraken we af dat ik haar over een aantal weken een berichtje zou sturen voor het maken van een nieuwe afspraak. De kindjes konden met fris geknipte koppies meteen door naar bed en nadat we er even de stofzuiger doorheen hadden gehaald zag de zithoek er ook weer netjes uit. Ja, ik ben enthousiast en wil voorlopig niet meer anders. En de kinderen denken er volgens mij precies hetzelfde over!

Wat vinden jullie kids van de kapper? En gaan jullie naar de salon of hebben jullie een kapper aan huis?

4 Comments

 • Reply Jacqueline 19 september 2018 at 09:45

  Voor jonge kinderen is zo’n thuiskapper ideaal. Mijn meiden zien de kapper echt als een uitstapje en vinden het heerlijk om in een kapsalon te zijn. Ik ook trouwens, ga er toevallig zo weer heen, lekker weer even bijkletsen.

  • Reply Monique 19 september 2018 at 21:29

   Zeker! Ik verwacht dat in elk geval Lise het over een paar jaar ook heel leuk gaat vinden om samen naar de salon te gaan. Ik vind het zelf ook erg fijn om me daar even in de watten te laten leggen. Toevallig dat je er vandaag geweest bent!

 • Reply Idske 19 september 2018 at 12:01

  Bij ons komt ook de thuiskapper af en toe. Soms doe ik het zelf, dat lukt aardig, maar ik ga een cursus doen zodat het nóg beter lukt 🙂

  • Reply Monique 19 september 2018 at 21:35

   Ik heb Quinn de eerste paar keer ook zelf geknipt, maar ik zie wel het verschil nu het door een echte kapper is gedaan. Slim om een cursus te volgen!

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.