OUDERSCHAP

De rotklusjes van het ouderschap

8 januari 2018

Het ouderschap heeft heel veel prachtig mooie kanten, maar er zijn van die klusjes die je stiekem gestolen kunnen worden. Charlotte zette acht vragen op een rij die over dit soort ‘rotklusjes’ gaan. Joyce gaf het stokje door aan mij. Benieuwd hoe vaak ik de bedden van de kinderen verschoon en wie er ’s nachts het eerste opstaat als een van de kinderen wakker wordt? Ik geef eerlijk antwoord!

8 vragen over de rotklusjes van het ouderschap:

Hoe vaak knip je de nagels van je kind?

Poeh, ik zou het eerlijk gezegd niet weten. Zodra we merken dat ze te lang zijn, knippen we ze. Aangezien beide kinderen het niet geweldig vinden stellen we het soms wel iets te lang uit, geef ik toe.

En de teennagels?

Die groeien wat minder snel en worden dus minder vaak geknipt dan de vingernagels. Maar als we daarmee bezig zijn checken we de teentjes meestal meteen ook maar even. Twee vliegen in één klap!

Hoe vaak verschoon je het bed van je kind?

Er is geen vaste dag in de week dat ik de bedden verschoon, maar ik probeer het zeker eens per week te doen. Dat geldt trouwens ook voor ons eigen bed. Slapen in een schoon en fris bed is zo fijn (en belangrijk!).

Hoe vaak maak je de oren van je kind schoon?

Poeh, dit is echt een lastige. Quinn heeft best wel last van veel oorsmeer, maar vindt het tegelijkertijd vreselijk als ik ook maar probeer het schoon te maken. Omdat ik weet dat het niet goed is om veel met wattenstaafjes in het oor te zitten doe ik dat zo min mogelijk. Zit het echt aan de buitenkant dan haal ik het natuurlijk wel voorzichtig weg. Lise heeft van oorsmeer niet zoveel last (meer), maar mocht ik zien dat haar oren vies zijn dan kan ik meestal wel uitleggen dat ik het voorzichtig schoon wil maken en laat ze dat vaak wel toe.

Wie verschoont de vieze luiers (of mag op de wc de vieze billen poetsen)?

Aangezien ik doordeweeks overdag meer bij de kinderen ben dan M komt dit klusje gedurende de dag denk ik vaker op mij neer. Maar zijn we allebei thuis dan is het volgens mij vrij gelijk verdeeld. Het verschonen van Quinn is tegenwoordig wel een echte uitdaging geworden, aangezien hij op zijn rug liggen en niks doen veel te saai vindt. Als het even kan draait hij zich om en gaat gewoon op de commode staan. Niet erg handig als je net een poepluier onder hem vandaan hebt getrokken, haha.

Wie staat er ’s nachts op als je kind wakker wordt?

Oeps… ik vrees dat ik hier M de credits voor moet geven. Ik ben meestal wel als eerste wakker, maar stuur M vervolgens het bed uit om het kind in kwestie te gaan halen of troosten. Vooral nu het in de winter zo koud is heb ik enorm veel moeite om uit bed te stappen midden in de nacht. Gelukkig komt het de laatste tijd niet veel meer voor (*klopt af*), dus hoef ik me ook niet meer zo vaak schuldig te voelen.

Wie mag er naar het consultatiebureau om de inentingen te halen?

We proberen altijd samen te gaan eigenlijk en meestal krijgen we dat nog geregeld ook. Ik ben ook weleens met de kinderen gegaan en nam toen mijn moeder mee omdat ze dat leuk vond. Lise gaat ook altijd graag mee omdat ze er leuk kan spelen.

Wie regelt de oppas als jullie een avondje uit gaan?

Aangezien mijn ouders het vaakst oppassen, ben ik meestal degene die dit regelt. Meestal passen ze een dag in de week op, of gaan de kinderen er een nachtje logeren. Erg fijn dat dat kan! De ouders van M passen sinds kort ook bijna wekelijks op en wanneer en hoe laat regelt hij dan in principe.

Op mijn beurt geef ik het stokje door aan Janske. Binnenkort lees je haar eerlijke antwoorden op bovenstaande vragen op haar blog!

Wie neemt bij jullie de meeste ‘rotklusjes’ van het ouderschap op zich? 

4 Comments

 • Reply Charlotte 8 januari 2018 at 08:14

  Leuk dat je hem ook in hebt gevuld! En heerlijk dat je er ’s nachts nooit uit hoeft! Heb je goed geregeld haha

  • Reply Monique 8 januari 2018 at 08:50

   Het is ook een leuke tag om in te vullen! En het is niet dat ik er nooit uit hoef hoor, maar ik vond dat ik hier wel echt eerlijk moest zijn. Credits voor de papa 😉

   • Reply Michiel 8 januari 2018 at 09:56

    Aha! Dus je geeft het eindelijk toe!!!…………. 😉

    • Reply Janske 8 januari 2018 at 22:02

     Gooo Michiel!!! Woop woop…maar Monique doet de rest …dus dan mag dat wel, toch 😉

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.