OUDERSCHAP

Coronaproof traktatie peuter: rozijn-monstertjes!

10 november 2020
coronaproof traktatie rozijn monstertjes

Het was even de vraag of, en zo ja wat, mijn peuter mocht trakteren toen hij afscheid nam op de peuterspeelzaal. Op sommige opvanglocaties en scholen is het trakteren vanwege corona helemaal afgeschaft, op andere plekken moeten traktaties aan bepaalde eisen voldoen (coronaproof traktaties) en op weer andere plekken is er niets veranderd ten opzichte van voorheen. Tot die laatste categorie behoort ‘onze’ peuterspeelzaal. Toch voelde het voor mij prettiger Quinn zijn traktatie wel coronaproof te maken. Ik maakte deze simpele rozijn-monstertjes naar een voorbeeld dat ik tegenkwam bij Lady Lemonade. En ik vind het eindresultaat, al zeg ik het zelf, meer dan geslaagd!

Coronaproof trakteren

Je vraagt je misschien af: ‘wat maakt een traktatie eigenlijk coronaproof?’ Die vraag is helaas niet zo eenvoudig te beantwoorden omdat opvanglocaties en scholen elk hun eigen regels maken als het om trakteren (in coronatijd) gaat. Maar in de meeste gevallen betekent het dat er alleen voorverpakte traktaties mogen worden uitgedeeld. Geen zelfgebakken cakejes, fruitspiesjes, of andere etenswaren waar je met je handen aan gezeten hebt dus. Ja, dan valt er best een boel af, maar gelukkig is er nog genoeg keus als het om coronaproof trakteren gaat.

Coronaproof traktatie: rozijn-monstertjes

Wat heb je nodig?

  • Doosjes met rozijntjes (te koop bij de supermarkt of bijvoorbeeld HEMA)
  • Vouwblaadjes
  • Zwarte fineliner of viltstift
  • Chenille draad
  • Plakoogjes
  • Plakband

Hoe maak je ze?

Het maken van de monstertjes is kinderlijk eenvoudig en vond ik heel leuk om te doen. Als je een vouwblaadje doormidden knipt, kun je met één blaadje precies twee doosjes inpakken. Met het chenille draad maak je leuke voelsprieten of ogen op stokjes of iets anders creatiefs. Dit zet je aan de achterkant met een stukje plakband vast. Op de voorkant teken je een mond en eventueel een neusje en je plakt er een of meer plakoogjes op. Die kunnen dus ook op het chenille draad als ogen op stokjes 🙂

En dan ben je klaar! En heb je een verzameling gezellige monstertjes waar je vrolijk van wordt. Je zet ze in een leuk bakje of mandje, geeft dit je peuter mee en hij of zij kan ze naar hartelust uitdelen aan alle vriendjes en vriendinnetjes.

rozijntjes traktatie
trakteren peuter

Quinn was helemaal in zijn nopjes met deze traktatie en had een super leuke laatste ochtend op de peuterspeelzaal. Op naar de basisschool! 🙂

Mag er bij jullie op school/de kinderopvang nog getrakteerd worden? En zo ja, moet dit dan een coronaproof traktatie zijn?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.