OUDERSCHAP

Een buggy op de fiets vervoeren, hoe doe je dat?

20 mei 2015
buggymee

Het is lente en daarmee is het fietsseizoen natuurlijk weer begonnen. Ik vind het heerlijk om er met de fiets op uit te gaan en neem Lise dan graag mee in het voorstoeltje. Sinds twee maanden kan ze zelfstandig lopen, maar lange stukken zitten er nog niet in. Daarom vind ik het fijn om de buggy te gebruiken. Die gaat dus ook regelmatig mee op de fiets! Maar hoe doe je dat nu eigenlijk, een buggy op een fiets bevestigen? En hoe weet je of hij goed zit?

Buggy op fiets bevestigen met de buggydrager

Om de buggy mee te kunnen nemen op mijn moederfiets heb ik een speciale buggydrager, de Steco Buggymee de Luxe. Een fijne, degelijke drager waarmee je een buggy van maximaal 7 kilo veilig op de fiets kunt vervoeren. Heel eerlijk gezegd vond ik het de eerste paar keer toch een behoorlijk gehannes om de buggy er goed op te krijgen. Ook twijfelde ik steeds of ik het wel goed deed. Ik vond welgeteld één YouTube-video waarvan ik een klein beetje wijzer werd, maar daarmee hield het op.

Nu ik de buggy al vaak heb meegenomen op de fiets, gaat het erop en eraf halen een stuk makkelijker. Ik doe het eigenlijk steeds op precies dezelfde manier, zodat ik zeker weet dat het goed gaat. Ik besloot er zelf een video van op te nemen. Helemaal onderaan kun je het resultaat bekijken en dus zien hoe ik de buggy aan mijn fiets bevestig. Daarbij is vooral belangrijk dat het wiel goed in de ophangbeugel valt en de spanband voldoende strak is getrokken. Ik hoop dat je er wat aan hebt!

Eerst kind en dan buggy, of andersom?

Het is trouwens ook wel goed om te weten in welke volgorde je kind en buggy op de fiets zet en ze er weer af haalt. Ik zet altijd eerst Lise in haar fietszitje. Zeker als ik op een andere plek dan thuis ben, waar ze bijvoorbeeld weg zou kunnen lopen, is het veiliger als zij alvast in de gordeltjes zit. Mijn moederfiets is er een van Cortina met stuurslot en dubbele standaard. Ik denk dat die twee dingen wel heel belangrijk zijn als je met kind en buggy wilt gaan fietsen. Het zorgt er namelijk voor dat de fiets stabiel blijft staan als je bezig bent hem in of juist uit te laden.

Als Lise veilig in de gordels zit, klap ik de buggy in, wij hebben er eentje van Maclaren, en doe ik eigenlijk precies wat je hieronder in de video kunt zien. Mijn tas zet ik als laatste in het krat voorop mijn fiets en dan kunnen we gaan!

Onderweg heb ik niet eens door dat er een buggy op mijn fiets zit. Wel is het zo dat als je de fiets beweegt, de buggy altijd een beetje zal meebewegen. Dat is niet erg, maar brengt je (zeker in het begin) wel aan het twijfelen of je hem goed bevestigd hebt. Ik wiebel mijn fiets altijd even heen en weer voor ik vertrek. Dan merk ik snel genoeg of de spanband nog wat strakker moet of niet.

Kun je de video niet zien? Klik dan hier.

Ga jij er graag met je kind op de fiets op uit en neem je dan ook weleens de buggy mee?

10 Comments

 • Reply Lieke 20 mei 2015 at 07:28

  Leuke en handige post! Hier nog lang niet toe aan een buggy alleen. . Haha

 • Reply Joyce 20 mei 2015 at 09:31

  Haha ik zet toevallig gisteren een artikel hierover in mijn concepten omdat ik er vragen over kreeg na mijn artikel haha!

  Dan maak ik er wel een foto stappenplan van 😉 😉
  Maar wel echt handig ja. Ik kon er steeds maar weinig over vinden en heb het wiel dus zelf uit moeten vinden. Maar inmiddels gaat het goed en klik ik ‘m in 2 seconden vast.

 • Reply Nicole 20 mei 2015 at 09:44

  Ik heb een buggy en een buggymee maar nog nooit uitgeprobeerd haha.
  Zal ik binnenkort, als het iets beter weer is en het iets beter met mijn rug gaat, ook eens gaan doen. Dan zal ik jouw filmpje bekijken en het foto stappenplan van joyce 😉

 • Reply Daantje 20 mei 2015 at 09:45

  Ik vind het nog steeds een ramp om de buggy op de fiets te krijgen 😉 Meestal hou ik het dus maar bij korte stukjes lopen als we met de fiets ergens heen gaan. Of ik regel het zo dat ik Tobias in een winkelwagentje kan zetten, dat werkt hier ook altijd erg goed 😀 En gelukkig loopt hij ook al best wel flinke stukken…. Geen kilometers natuurlijk, maar bijvoorbeeld de hele markt over kan wel met hem 🙂

 • Reply janske 20 mei 2015 at 12:39

  Super handige post…wij hebben echt zitten pielen in het begin…vooral omdat we niet wiste hoe we de beugel uitgeklapt kregen…haha

 • Reply Massiël 18 juni 2015 at 14:39

  Hoi Monique, toevallig gisteren een zelfde fietsstoeltje gekocht als jij en nu aan het uitzoeken hoe ik een buggy op mijn fiets kan vervoeren. Helder filmpje dank je wel. Mag ik vragen wat voor buggy jij hebt? Moet er nog een gaan aanschaffen voor op de fiets.

  • Reply Monique 19 juni 2015 at 10:14

   Leuk, Massiël! Wij hebben een MacLaren Quest. Hij kan prima mee op de fiets, maar er zijn ook simpelere, goedkopere (en lichtere) buggy’s te koop die je op de fiets kunt vervoeren. Het is maar net wat je wensen zijn en hoe vaak je de buggy denkt te gebruiken 🙂

 • Reply Suzanne 27 mei 2021 at 23:56

  Bedankt voor je blog en video. Er is mij verteld dat het te zwaar fietsen is met een kind in een voorzitje en een krat met daarin een tas o.i.d. voorop. Dan zou er teveel gewicht op de voorste helft van de fiets zitten. Hoe ervaar je dat als ik vragen mag? Alvast bedankt!

  • Reply Monique 28 mei 2021 at 00:06

   Hoi Suzanne, bedankt voor je reactie! Ik heb dat nooit als lastig ervaren. Inmiddels heb ik een andere fiets, zonder krat, en ook geen voorzitje meer. Ik kan me wel voorstellen dat het veel is als je achterop geen extra gewicht hebt zitten. Maar zelf heb ik er dus nooit last van gehad.

 • Reply Op Stap met de Beste Buggy van jul. 2022 | Huizelijk.nl 22 juli 2022 at 22:41

  […] buggy neem je eenvoudig mee op de fiets met een buggydrager. Deze bevestig je op je […]

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.