OUDERSCHAP

Bekentenis: ik schrijf de ontwikkelingen van mijn dreumes niet (meer) op!

16 april 2018

Het is een ongelooflijk cliché, maar ik schrijf het toch: kinderen worden sneller groot dan je lief is. Nu vond ik dat bij Lise al, maar sinds Quinn er is lijkt het allemaal in een nog hogere versnelling te gaan. En dat zorgt ervoor dat ik het soms niet bij kan houden. Met mijn hoofd, maar ook met mijn pen. Zo hoorde ik hem afgelopen weekend voor het eerst ‘auto’ zeggen. Hij kon vervolgens niet meer ophouden auto’s aan te wijzen en dan heel hard ‘auto’ te roepen. Zo lief! En toen realiseerde ik me: ik moet dit opschrijven! Maar waar? Het enige dat ik heb is een ‘Baby’s eerste jaar’ boek van Jip & Janneke, dat ook al niet heel goed is bijgehouden… Er moest dus nodig iets gebeuren, en snel!


Ik postte bovenstaande foto op Instagram van mezelf met mijn grote en stoere Quinn. Onder de foto beschreef ik bovenstaande bekentenis en vroeg daarbij om tips. Ik was namelijk wel benieuwd waar andere ouders de belangrijke mijlpalen, grappige gebeurtenissen en al het andere dat ze voor later willen vastleggen in opschrijven. Een speciaal invulboek? Een ouderwets schriftje? Of misschien wel op een compleet andere manier?

Er kwamen meteen reacties binnen met fijne tips. Veel van jullie gebruiken de speciale invulboeken, waarbij onder andere het Opgroeiboek van Pauline Oud en Dit ben ik 1 – 4 jaar van Koetjes & Kaartjes werden genoemd. Het boek van Pauline vind ik tof, maar heb ik voor Lise gebruikt. Daarom wil ik toch graag wat anders. Een gewoon schrift of blanco opschrijfboekje wordt ook getipt, net als een bullet journal. Nu houd ik voor mezelf wel een bullet journal bij, maar ik vind het juist leuk om Quinn later iets te kunnen geven dat uitsluitend over hem gaat. Wat ik nog niet kende en wel voorbij kwam is het boekje ‘Pap en mam vertellen over jou‘ waarin je tot maar liefst de tienertijd belangrijke mijlpalen van je kind bijhoudt.

Dus… what to do? Ik twijfel momenteel tussen het boek van Koetjes & Kaartjes en dat pap en mam vertellen over jou boek. Ik heb nog geen definitieve keuze gemaakt, maar ik weet nu wel bijna zeker dat het een van die twee gaat worden. Een blanco schrift of boekje geeft me denk ik toch wat te weinig houvast en ik ben bang dat ik er daardoor te weinig in schrijf. Ik ga niet te lang wachten met het bestellen van een boek, want ik heb al helemaal zin om er dingetjes in op te gaan schrijven!

Waar of op welke manier houd jij de ontwikkelingen van je kind(eren) bij?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.