OUDERSCHAP

9 ergernissen van een moeder

13 oktober 2015

vieskind

Begrijp me niet verkeerd. Moeder zijn vind ik een prachtige en eervolle taak, die ik elke dag weer met alle liefde uitvoer. Maar als de dingen even niet lopen zoals ik had gepland – en we weten allemaal dat dat niet zelden het geval is – kan ik het niet laten met mijn ogen te rollen en te verlangen naar de tijd dat ik nog geheel onbevangen en met een hoop minder verantwoordelijkheid door het leven ging. Ik presenteer u: 10 herkenbare ergernissen van een moeder! En hopelijk overbodig: lees ze vooral met een dikke knipoog 😉

 1. Als je kind weigert ook maar een hap te nemen van je met zorg bereide avondmaaltijd met verse seizoensgroenten.

 2. Als je een boterham in stukjes hebt gesneden, maar je peuter vindt dat hij heel moet zijn voordat hij er ook maar aan begint (of andersom).

 3. Bij een kind in de luiers: als je op het punt staat samen met je kind de deur uit te gaan en denkt ‘wat ruik ik toch?’. Jawel… poepluier.

 4. Bij een zindelijk kind: ‘ik moet plassen!’, terwijl je net 5 minuten in de auto zit voor een lange rit en je voor vertrek nog 3 x vroeg of hij/zij echt niet naar de wc moest.

 5. Voor stofzuigen is het nooit het juiste moment, omdat er binnen een uur altijd wel weer ergens broodkruimels of zandkorrels belanden. Dweilen met de kraan open noemen ze het ook wel.

 6. Een peuter kan met gemak 100 keer herhalen wat hij van je wil, maar o wee als je iets van hem/haar gedaan wilt krijgen… Oost-Indisch doof?

 7. Van die drukke dagen waarop je to do list uitpuilt en je blij bent dat je kind zich even zelf vermaakt, om vervolgens binnen 5 minuten weer aan je been te hangen…

 8. Momentjes voor jezelf zijn al schaars, maar nu is zelfs een van je meest intieme momenten niet meer alleen van jou. Juist. Poepen met een gesloten deur is er niet meer bij.

 9. Op pad met de buggy. Peuter wil in eerste instantie lopen en niet in de buggy. Prima. Na 100 meter wil hij gedragen worden. Niet door de buggy, maar door jou. Loop je dan, de buggy voortduwend met een peuter op je heup.

En, feest van herkenning? Hopelijk kon je er een beetje om lachen?

9 Comments

 • Reply Charlotte 13 oktober 2015 at 11:06

  Haha super herkenbaar! 😂

 • Reply Ilsa Siemes 13 oktober 2015 at 11:24

  Haha heel herkenbaar, met name 2 – 6 & 9 zijn hier momenteel erg hip

 • Reply iooon 13 oktober 2015 at 11:27

  Ik herken er nog geen. Zal vast niet lang meer duren 😉

 • Reply Vlijtig Liesje 13 oktober 2015 at 12:04

  Helaas maar al te herkenbaar : )

 • Reply Mama van Vesper 13 oktober 2015 at 13:22

  hahaha, herkenbaar !

 • Reply Marijke 13 oktober 2015 at 14:20

  Ja, hahaha heel herkenbaar. Vooral die laatste! Ik doe het nu echt niet meer. Keuze is lopen of zitten!

 • Reply Puck 13 oktober 2015 at 15:38

  Feest van herkenning ja, echt wel!!! Ik voel me altijd zo stom met een kind op mijn heup en de kinderwagen leeg. Gooi er dan wel meteen mijn tas in, zodat ik die niet ook nog hoef te dragen.

 • Reply Angelique 13 oktober 2015 at 19:24

  Hahaha heel erg herkenbaar!!

 • Reply Mieke 13 oktober 2015 at 20:45

  Haha, 9 keer herkenbaar. Hoewel sommige dingen wel makkelijker worden als de kinders groter worden.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.