OUDERSCHAP

De 6 beste apps voor moeders

9 oktober 2017

Of je nu net moeder bent of al wat jaartjes ‘meeloopt’. De behoefte aan tips en informatie rondom het moederschap wordt er niet minder om. Naast Google als beste vriend zijn er een heleboel apps voor de smartphone die je leven als moeder een stukje makkelijker en soms zelfs leuker maken. Ik verzamelde zes apps die elke moeder móet hebben!

1. De EHBO-app van het Rode Kruis

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Dat weet je vast wel. Maar weet je ook wat je moet doen als je kind zich ernstig verslikt, een giftige vloeistof heeft gedronken, of niet meer ademt? Je moet er niet aan denken natuurlijk, maar de EHBO-app van het Rode Kruis kan je op dat moment precies vertellen wat je moet doen. En letterlijk, want nadat je hebt aangegeven om welk soort ongeluk het gaat begint de app direct instructies te geven. Er zit ook een knop op waarmee je direct 112 kunt bellen en waar je de dichtstbijzijnde EHBO-post en AED locatie kunt vinden.
Download: gratis.

2. Oei ik groei!

Ik heb deze bij mijn tweede niet meer gebruikt, maar toen ik net voor het eerst moeder was vond ik het heel fijn om de Oei ik groei! app te checken zodat ik kon zien hoe de mentale ontwikkeling van mijn baby zo ongeveer verliep. De app toont je namelijk direct in welke mentale sprong je baby zich bevindt en je kunt tevens een waarschuwing krijgen als er een nieuwe sprong aan zit te komen. Ik weet dat veel mensen sceptisch zijn over de sprongetjes, maar hoor aan de andere kant ook veel moeders die ervan overtuigd zijn dat het klopt. Voor hen is dit de ideale app!
Download: gratis.

3. Zwanger & Baby

Deze app van Ouders van Nu vond ik tijdens mijn zwangerschap heel fijn. Ik heb hem nog steeds op mijn iPhone staan, want ook van je baby’s geboorte tot zijn/haar eerste verjaardag geeft de app je informatie. Tijdens je zwangerschap geeft de apps je handige info, leuke weetjes en de groei van je baby afgestemd op je uitgerekende datum. Je vindt in de app ook een handige lijst met babynamen waarin je je favorieten kunt bijhouden en delen. Verder biedt de app je toegang tot het forum en heb je toegang tot relevante artikelen, video’s en nieuws van Ouders van Nu.
Download: gratis.

4. Babyfoon 3G

De Babyfoon 3G app maakt het kopen van een tradidionele babyfoon overbodig! Wel heb je twee apparaten nodig waarop je de app installeert. Een ervan plaats je in de kamer van je kindje, de andere neem je mee. En behalve geluid heb je je kindje ook in beeld. Overigens kost deze app wel geld, maar slechts eenmalig. Je zit dus niet aan een abonnement vast en kunt als je hem gekocht hebt in principe levenslang van de app gebruikmaken.
Download: €4,49.

5. Pregnant and FIT! app

Het is belangrijk om te blijven bewegen als je zwanger bent. Maar niet alle oefeningen zijn geschikt voor zwangere vrouwen. De workouts in deze Pregnant and FIT! app zijn dat wel. Ze zijn samengesteld door een fitness- en gezondheidsspecialist om vrouwen aan te moedigen gezond bezig te blijven en zich sterk te voelen tijdens hun zwangerschap. Door middel van video en audio worden de oefeningen je op een duidelijke manier uitgelegd. Overleg wel altijd even met je verloskundige of gynaecoloog of de workouts geschikt voor je zijn.
Download: €3,49.

6. Baby Pics

Dit is een van mijn persoonlijke favorieten en mag dus zeker niet ontbreken in dit lijstje. Ik schafte de Baby Pics app aan tijdens mijn zwangerschap van Quinn en heb er na zijn geboorte ook nog veel plezier aan gehad. Je kunt er mijlpaalfoto’s tijdens je zwangerschap of van je kindje mee voorzien van tekst en mooie afbeeldingen. Er is enorm veel om uit te kiezen dus je kunt je creativiteit er helemaal in kwijt. En het resultaat is echt heel leuk!
Download: €3,49.

Gelukkig zijn een aantal apps zoals je ziet gratis te downloaden. Voor andere apps moet je een klein bedrag betalen. Dit doe je (in het geval van IOS) via de creditcard die gekoppeld is aan je Apple ID, of bijvoorbeeld met een  iTuneskaart. Specifiek voor het aankopen van betaalde apps zijn er trouwens ook App Store kaarten te koop. Je koopt ze eenvoudig online en hebt ze binnen 30 seconden binnen via e-mail. Je hoeft er dus niet eens de deur voor uit! Voor de betaling ervan ben je trouwens niet aan een creditcard gebonden, maar zijn er ook een groot aantal andere betaalmethodes waaruit je kunt kiezen. Misschien een leuk cadeautje voor een mama (in spé)?

Wat vinden jullie nu echt onmisbare apps voor moeders of voor tijdens een zwangerschap?

De uitgelichte afbeelding is afkomstig van Shutterstock.

1 reactie

  • Reply Wendy 10 oktober 2017 at 18:24

    Die van het Rode Kruis vind ik een hele goede tip!!

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.