OUDERSCHAP

5 x life hacks voor mama’s!

15 mei 2015

file000619580246

Elke moeder heeft wel slimme trucjes voor bepaalde mama-gerelateerde problemen. Maar kende je deze ‘life hacks’ al? Misschien slim om eens te proberen. Ik ben trouwens ook wel benieuwd of jij het lijstje kunt aanvullen!

1. Dagje strand? Pak je kostbare bezittingen en rol ze in een (schone) luier, zodat het eruit ziet als een volle, vieze luier. Stop het pakketje vervolgens in je tas en je loopt minder kans dat je spullen gestolen worden. Wie heeft er immers zin om een vieze luier aan te raken?

2. Dagje weg naar pretpark, strand of een andere drukke plek? Maak aan het begin van de dag een foto van je kind(eren). Je moet er natuurlijk niet aan denken, maar mocht je ze kwijtraken dan weten hulpdiensten waarnaar ze moeten zoeken.

3. Etentje bij mensen zonder kinderen? Koop een simpele kinderstoel die je makkelijk uit elkaar haalt en weer in elkaar zet (zoals die van IKEA) en neem hem mee. Zo heeft je kindje een fijne, veilige plek om te zitten.

4.Vaste oppas? Zorg dat zaken als luiers, billendoekjes, een simpele slaapzak en een setje reservekleertjes daar standaard aanwezig zijn. Scheelt je een hoop gesjouw. Vergeet niet de luiers en doekjes op tijd bij te vullen.

5. Hoestende baby? Smeer Vicks Vaporub onder de voetjes en je baby kan lekker slapen zonder zich steeds wakker te hoesten. Ik heb het zelf nog nooit hoeven toepassen, maar lees overal dat dit echt werkt!

Wat is jouw ultieme mama life hack? Deel ‘m hieronder in een reactie!

9 Comments

 • Reply Thea van Galen 15 mei 2015 at 08:15

  die eerste, daar moest ik wel om lachen hoor!
  Maar ik kende hem nog niet. Goed idee!
  van de foto’s ook trouwens.

 • Reply Gwen 15 mei 2015 at 08:23

  Oh wauw, die luier, vet slim!!

 • Reply Tamara 15 mei 2015 at 09:34

  Goed idee van die luier en die foto!

  Dat luuf ( hebben wij altijd) onder de voetjes smeren helpt hier helaas niet..

 • Reply Vlijtig Liesje 15 mei 2015 at 11:20

  Ehm… het is altijd anders dan je denkt? Telt dat ook als life hack?

 • Reply nicoline 15 mei 2015 at 12:14

  Ik heb haar favoriete speeltje van dit moment, een roze bijtring, aan een speenketting gedaan. Als ze er nu in de wagen lekker me wil spelen of op wil sabbelen kan hij niet vallen 🙂

 • Reply Sylvie 15 mei 2015 at 12:53

  Tip 1 en 2, daar had ik echt nooit zelf op kunnen komen! Bij tip 1 wel opletten dat je je mobiel etc niet wegknikkert aan het eind van de dag.

 • Reply Seline 15 mei 2015 at 18:20

  Tip 1 is echt super slim! Ga ik zeker gebruiken!

 • Reply Mieke 15 mei 2015 at 20:55

  Nummer 1 is slim! Nu vind ik het bijna jammer dat ze bij ons ‘uit de luiers’ zijn… Bijna dan. 😉
  En aanvulling op 2: ik zorg ook altijd voor een armbandje met telefoonnummer en naam of ik kalk het met pen op hun armpje als ik een armbandje vergeten ben.

 • Reply angelique 19 mei 2015 at 20:57

  Dat zijn wel hele goede tips!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.