OUDERSCHAP

4 tips voor het versturen van geboortekaartjes *

18 juni 2022

Er zijn tig geboortekaartjes om uit te kiezen. Het perfecte kaartje kiezen kan dus best lastig zijn. De een zal bij het maken van de beslissing vooral letten op het ontwerp, terwijl voor de ander de tekst juist belangrijker is. Waar je focus dan ook op ligt bij het kiezen van een kaartje voor je pasgeboren kind, er is zeker een exemplaar dat geschikt is. Kun je echt niets vinden naar jouw smaak, dan kun je zelf een geboortekaartje maken. Heb je een kaartje gevonden of gemaakt, dan moet het natuurlijk nog verstuurd worden. Met de volgende tips wordt dat een fluitje van een cent.

Bestel een proefdruk

Vooraf moet je altijd een proefdruk bestellen van de geboortekaartjes. Door dit te doen, weet je zeker dat de kaartjes perfect zijn of dat ze toch nog een beetje aangepast moeten worden. Zo kunnen de kleuren in het echt bijvoorbeeld er toch net wat anders uitzien dan je voor ogen had. Ook kun je met behulp van de proefdruk de papiersoort in het echt zien en voelen, waardoor je mogelijk toch voor een ander type kiest.

Start vroeg met het verzamelen van de adressen

De kans is groot dat je wel een idee hebt van alle ontvangers van de geboortekaartjes meisje als je een dochter hebt gekregen, maar heb je ook al hun adressen? Vaak is dit niet het geval, dus begin zo snel mogelijk met het verzamelen hiervan. Dit kun je doen met behulp van een ouderwets adressenboekje, maar je kunt natuurlijk ook een bestand in Excel aanmaken waarin je alle adressen plaatst.

Koop meer kaarten dan nodig

We denken allemaal graag dat de post 100 procent secuur is, toch is dit helaas niet het geval. Het komt dan ook nog wel eens voor dat een envelop verdwaald raakt en nooit zijn eindbestemming bereikt. Daarom is het verstandig om meer geboortekaartjes te bestellen dan je daadwerkelijk nodig hebt. Op deze manier kunnen mensen die geen kaartje hebben gekregen door een fout bij de post er toch nog één van je ontvangen. Blijkt dit niet nodig te zijn? Bewaar ze dan voor een plakboek!

Verstuur de kaartjes wanneer je wil

Geboortekaartjes ‘moeten’ volgens de etiquetteregels verstuurd worden op de tweede dag na de bevalling. Toch is dit natuurlijk helemaal geen verplichting en mag je helemaal zelf bepalen wanneer je de kaartjes op de post doet. Misschien wil je eerst nog even genieten van jullie ‘babybubbel’ en pas later mensen op de hoogte brengen van de geboorte van je zoon of dochter. Doe vooral wat goed voelt en verstuur de geboortekaartjes wanneer je er aan toe bent.

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.