OUDERSCHAP

3x leuke workshops voor kinderen *

17 juli 2023

Ben je op zoek naar leuke en educatieve activiteiten voor je kinderen? Wil je hen de mogelijkheid geven om nieuwe vaardigheden te leren, hun creativiteit te uiten en plezier te hebben met andere kinderen? Kijk dan eens naar workshops. Ik heb een aantal leuke workshops voor kinderen op een rijtje gezet: een djembe workshop, knutselen en schilderen op doek. Deze workshops bieden een geweldige gelegenheid voor kinderen om te ontdekken, knutselen en hun innerlijke artiest te ontdekken. Lees snel verder!

Djembe workshop

De djembe workshop op locatie is een uitstekende keuze voor kinderen met interesse in muziek en ritme. Tijdens deze workshop krijgen ze de kans om de basisprincipes van het bespelen van de djembe, een trommel afkomstig uit West-Afrika, te leren. Onder begeleiding van een ervaren muzikant ontdekken ze de betovering van ritme en verwerven ze verschillende ritmepatronen en basistechnieken. De workshop begint met een introductie over de geschiedenis en culturele betekenis van de djembe, waarbij kinderen leren over de traditie en rol van dit instrument in de Afrikaanse samenleving. Vervolgens gaan ze zelf aan de slag met het bespelen van de trommel en leren ze hoe ze verschillende klanken kunnen voortbrengen door de djembe op diverse manieren aan te slaan. Echt een aanrader!

Knutselen

Knutselen is een geweldige manier voor kinderen om hun creativiteit te uiten en verbeeldingskracht te stimuleren. In deze workshop krijgen ze de vrijheid om verschillende knutseltechnieken te verkennen en unieke kunstwerken te maken. Met materialen zoals gekleurd papier, lijm, scharen en kralen kunnen kinderen hun eigen ideeën tot leven brengen of zich laten inspireren door voorbeelden. De begeleiders moedigen vrij experimenteren aan en bieden tips en advies. Knutselen geeft kinderen voldoening en trots wanneer ze hun eigen creaties voltooien.

Schilderen op doek

Als je kinderen dol zijn op schilderen en graag hun artistieke kant willen verkennen, dan is de workshop ‘Schilderen op Doek’ echt iets voor hen. Tijdens deze workshop leren ze verschillende schildertechnieken en krijgen ze hulp bij het maken van hun eigen kunstwerken. Ze ontdekken hoe ze kleuren kunnen mengen, mooie penseelstreken kunnen maken en interessante texturen kunnen creëren. Het beste van alles is dat ze volledig vrij zijn om hun verbeelding de vrije loop te laten en zich uit te drukken op het doek. Ze leren ook over bekende kunstenaars en kunststijlen, wat hen helpt om verschillende schilderstijlen te verkennen. Door te schilderen op doek kunnen kinderen hun creativiteit uiten, hun zelfvertrouwen vergroten en hun eigen unieke stem in de kunstwereld vinden.

Welke van deze drie workshops spreekt jou het meeste aan?

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.