OUDERSCHAP WONEN

3 tips voor een comfortabele en veilige babykamer *

15 september 2023

Sta je op het punt om ouder te worden? Het inrichten van de babykamer is een leuke klus. Maar je weet misschien al dat iedereen wel wat te zeggen heeft over hoe je deze kamer moet inrichten, vooral je ouders en vrienden. Sommigen snappen misschien niet dat je kiest voor een vloerkleed groen in plaats van de gebruikelijke roze of blauwe, terwijl anderen misschien verwachten dat je de wieg van de familie gebruikt als een soort erfstuk. Maar onthoud dat het uiteindelijk jouw keuze is. Hier zijn een aantal handige tips om een mooie en veilige babykamer te ontwerpen.

Kies een wieg die meegroeit

Kies een wieg die met je baby meegroeit. Je kunt het beste kiezen voor een wieg waarvan je één kant kunt verwijderen om er later een peuterbed van te maken. Bij sommige wiegen kun je ook een soort hekje installeren, zodat peuters er niet uitvallen maar wel kunnen bewegen. En daarnaast moet deze wieg minstens twee verschillende hoogtes hebben voor de matras, vooral wanneer je baby begint te staan. Nog een tip: kies voor een veilige wieg die geen giftige materialen bevat. Baby’s stoppen maar al te graag dingen in hun mond en dan wil je natuurlijk zeker zijn dat het veilig is.

Kies een zacht vloerkleed

En natuurlijk mag een vloerkleed babykamer niet ontbreken. Kies voor iets lekker zachts, zoals een wollen vloerkleed. Wol is niet alleen stevig, maar ook makkelijk schoon te houden. En dan is een vloerkleed met kortere vezels de beste keuze, want dat maakt het opruimen een stuk simpeler. En om het helemaal comfy te maken, kan je er ook nog een schapenvacht bovenop leggen, lekker zacht!

Maak een fijne voedingshoek

Maak een knus hoekje om je baby te voeden, of je nu borstvoeding geeft, flesvoeding, of een combinatie van beide. Een comfortabele stoel en voetenbankje zijn handig voor die late nachtvoedingen. Een ander goed idee is om een schommelstoel te gebruiken in de babykamer. Ga voor een model dat er niet uitziet als een typische babykamer schommelstoel, bijvoorbeeld een met een rok die het schommelmechanisme bedekt. Hierdoor kun je de stoel later gemakkelijk naar een andere kamer verplaatsen. Kies ook voor een schommelstoel met afneembare hoezen, bij voorkeur in wit katoen, omdat je die kunt bleken en eenvoudig schoon kunt houden. Heb jij momenteel een baby op komst en ben je de kamer aan het inrichten? Houd dan rekening met deze tips!

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.