OUDERSCHAP

3 konijntjes wijzen de weg in het donker

1 maart 2018

‘Mama, mag het licht alsjeblieft aanblijven op de gang?’. Lise houdt niet zo van donker. Ze heeft meerdere nachtlampjes bij haar bed en een wat grotere lamp in de vorm van een paddestoel op haar nachtkastje. Die blijven aan als ze gaat slapen en doen wij uit als we zelf naar bed gaan. Maar sinds Lise ’s nachts ook naar het toilet moet kunnen hadden we een probleem. Een probleem waar we sinds kort een oplossing voor hebben gevonden.

Voorheen lieten we het licht op de overloop meestal de hele nacht aan. Op zich een optie, maar Quinn heeft een venster boven zijn slaapkamerdeur, waardoor het in zijn kamer best licht is als de lamp aan is. Niet echt ideaal en los daarvan natuurlijk ook niet erg energiezuinig. Dat moest anders kunnen. We hebben eens een klein nachtlampje op de overloop gehad dat je in het stopcontact moet steken. Alleen gaf dat niet genoeg licht om ook echt wat te kunnen zien en vond Lise dat niet genoeg voor wanneer ze naar de wc zou moeten. En dat snap ik. Bovendien zit de lichtschakelaar van de badkamer op een hoogte waar ze zelf niet bij kan.

Toevallig belandde er niet zo lang geleden een persbericht in mijn inbox van Olala Boutique. Het ging over drie nachtlampjes in de vorm van schattige konijntjes die je kunt neerzetten waar je wil.

Ik citeer een stukje uit het bericht:

“De lampjes worden niet warm en zijn draadloos, zodat je kindje er gerust eentje vast kan pakken en mee in bed kan nemen. Maar de konijntjes kunnen ook met elkaar een bijzonder lichtpad creëren gedurende de nacht: een konijntje in de slaapkamer, eentje op de gang en een in de badkamer. Zo kan je kindje langs de geruststellende lichtjes ’s nachts veilig de weg naar het toilet vinden.”

Dat klonk niet alleen veelbelovend, maar ook nog eens als precies wat we nodig hadden voor ons ‘lichtprobleem’ op de overloop en in de badkamer gedurende de nacht.

De Olala Boutique draadloze ledlampjes zijn gemaakt van veilige materialen en speciaal ontworpen voor kleine kinderhandjes, zodat je kindje ze makkelijk vast kan pakken en mee kan nemen. Léo, Léni en Lila laden snel en eenvoudig op zodra ze op het bijgeleverde inductie basisstation worden geplaatst. En na slechts drie uur laden zorgen de konijntjes voor een geruststellend lichtje dat minimaal 12 uur blijft branden.

Ik kreeg de mogelijkheid de lampjes te reviewen en inmiddels hebben we ze een aantal weken in huis. En eigenlijk kunnen we gewoon niet meer zonder! De lampjes gaan overdag op het ‘oplaadstation’ en we zetten ze neer zodra Lise naar bed gaat. Eén vlakbij Lise’s bed, een tweede op de overloop en het derde konijntje naast het toilet op de badkamer. Er komt voldoende licht vanaf om ’s nachts geen extra lamp aan te hoeven doen als je naar de wc gaat. Ideaal! En behalve functioneel zien ze er natuurlijk ook uit om op te vreten, zo schattig. Léo is Lise’s favoriet (omdat het een jongetje is zegt ze zelf) en die mag dus altijd op het tafeltje naast haar bed staan.

Over Olala Boutique

Olala Boutique® is een Franse fabrikant van producten die speciaal door ouders zijn ontworpen, naar aanleiding van situaties die ze zijn tegengekomen bij hun eigen kinderen. De producten zijn bedoeld om het dagelijks leven van ouders gemakkelijker te maken en de onafhankelijkheid van kinderen te stimuleren. Na bijna twee jaar van onderzoek en ontwikkeling zijn de konijntjes Léo, Léni en Lila de eerste creatie van Olala Boutique. Alle producten van Olala Boutique worden uitvoerig getest door een groep moeders en hun kinderen, en worden vervaardigd in overeenstemming met de Europese normen.

De Olala LED nachtlampjes zijn verkrijgbaar in een solo-set en een trio-set. De solo-set heeft een adviesprijs van €29,95 en de trio-set heeft een adviesprijs van €49,95.

Laten jullie ’s nachts een lampje aan zodat je kind naar het toilet kan als het nodig is?

Toch op zoek naar iets anders? Kijk hier eens voor nog meer nachtlampjes in alle soorten en maten.

Dit artikel bevat een product dat ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

1 reactie

  • Reply Mijntje 5 maart 2018 at 15:39

    Wat een mooie set is dit zeg! Niet duur voor zo’n kwaliteitsproduct. Mijn dochtertje had ook een lampje nodig in het donker..deze kreeg ze vd kerstman 😉 dat heette de play brites. Ook erg leuk, met veranderbare gezichtjes, draagbaar en meeneembaar. Erg grappig en speels. Maar dat van jullie is errug stijlvol zeg. En een stuk duurzamer zo zonder batterijen.
    Thanx voor het delen. Liefs Mijntje.

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.