BABY DIY FEESTDAGEN LIFESTYLE

Kerstfoto’s maken met baby of dreumes

20 december 2014

kerstfoto's

Weken geleden heb ik het voor vandaag in mijn agenda gezet: kerstfoto’s maken. Vorig jaar hadden we rond deze tijd net Lise’s newbornshoot achter de rug en plukte ik daar een prachtige foto uit om te gebruiken als kerstkaart. Dit jaar hebben we dat geluk niet en zullen er dus foto’s gemaakt moeten worden. Aangezien Pinterest het perfecte medium is om inspiratie op te doen voor dit soort dingen, ging ik er gisteren eens voor zitten en verzamelde ik zomaar een hele hoop ideetjes. Ideetjes waar jij misschien ook wat mee kan!

Een drietal, in mijn ogen, leuke opties die ook nog eens redelijk makkelijk uitvoerbaar zijn, bespreek ik hieronder kort. Ik maakte ook een bord op Pinterest waar ik nog een heel aantal andere mogelijkheden op heb staan. Neus er gerust even rond!

Optie 1: Lichtjes

Veel mensen denken bij kerst meteen aan licht en warmte. Met lichtjes die je normaal in de kerstboom hangt, kun je een heel mooi kerstig effect bereiken op een foto! Als achtergrond kun je ze spannen voor een wit laken, of je gebruikt ze gewoon als accessoire middenin de foto. Bij een jonge baby drapeer je de lichtjes mooi om hem of haar heen en een dreumes kan ze vasthouden. Voordeel daarvan is ook nog eens dat hij iets heeft om mee te spelen en daardoor (hopelijk) even blijft zitten zodat jij een mooie foto kunt maken. Let op: laat je kleintje NOOIT alleen met lampjes of andere kerstversiering!

lichtjes

Bron: Babble.com & Makinglemonadeblog.com

Optie 2: Een kerstboek

Een mooi prentenboek over Kerstmis hebben de meesten wel in huis. Steek je baby in een feestelijk pakje en leg hem voorzichtig op het boek, liefst met het hoofdje naar de tekst gericht zodat het lijkt of hij leest. Een dreumes kun je het boek zelf laten vasthouden, bijvoorbeeld zittend voor de kerstboom. Hopelijk is hij/zij zo gefascineerd door de mooie plaatjes dat jij even tijd hebt om een mooi plaatje te schieten…

boek

Bron: Buzzfeed.com & Coreyann.com

Optie 3: Voor de boom

Wat is er schattiger dan kindjes voor een mooi versierde kerstboom? Hoe kleiner het kindje, hoe imposanter de boom lijkt op de foto. Dit is ook een heel leuk idee als je meerdere kindjes hebt (en ze allemaal willen meewerken). Je kunt ze gewoon front face fotograferen, of juist met hun rug naar de camera toe. Ze kijken dan naar de boom en ik vind dat een heel mooi sfeervol effect geven.

boom

Bron: Touchnbtouched & Queenofthekings

Maak jij dit jaar speciale kerstfoto’s?

Misschien vind je dit ook leuk:

6 Reacties

 • Reactie zomersproetje 20 december 2014 at 08:40

  Heel leuk! Ik heb al een paar foto’s gemaakt met Eline bij de kerstboom
  zomersproetje schreef: Review kinderboekenMy Profile

 • Reactie angelique 20 december 2014 at 09:28

  super leuke ideeen maar ik heb dit eigenlijk nooit gedaan. Vooral omdat wij geen kerst vierden. Dit jaar vier ik wel kerst maar dit heb ik niet gedaan (stom!) volgend jaar maar met mijn dan kleuter proberen
  angelique schreef: Tag | Winter Wonderland TagMy Profile

 • Reactie Daantje 20 december 2014 at 09:35

  Misschien met Kerst zelf, maar niet voor een kerstkaart. 🙂
  Daantje schreef: Tobias’ oplossing voor een feesttoeterMy Profile

 • Reactie Nicole 20 december 2014 at 16:30

  Ja mijn kerstfoto’s (en tips hihi) kun je op mijn blog vinden 🙂
  Ik heb voor de lichtjes gekozen maar ook andere opties 🙂
  Nicole schreef: DD: best friendsMy Profile

 • Reactie Rory 20 december 2014 at 16:52

  Wat ontzettend handig en leuk beschreven! Helaas zit het er dit jaar even niet in. Te laat begonnen dus ik doe het dit jaar anders. Een ‘gewone’ kerstkaart, maar dan wel met Mila’s eerste ‘schoolfoto’ (ok, peuterspeelzaal) in pasfotoformaat erin. Toch wel jammer, want inderdaad heb ik ieder jaar een leuke foto gekozen.
  Volgend jaar ga ik zeker een speciale Kerstfoto maken 🙂
  Rory schreef: 5 manieren om als jonge ouders je relatie gezond te houdenMy Profile

 • Reactie Eilish 20 december 2014 at 17:43

  Super toffe ideeën! Leuk voor volgend jaar, want mn zusje is zwanger en 5 januari uitgerekend!
  Eilish schreef: Personal ♥ Geluksmomentjes #4My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge