PSYCHE

Niet lekker in je vel? Dit kun je doen om je beter te voelen *

13 december 2022

Gaat het even niet zo lekker met je, dan is dat natuurlijk heel vervelend. Wat de oorzaak ook is, je wil je snel weer beter voelen. Maar ja, hoe kom je dan uit die dip? Wat het beste werkt is voor iedereen verschillend, maar in dit lijstje staan vast een of meer dingen die jou helpen om je weer wat beter te gaan voelen. Doe er je voordeel mee!

Neem tijd voor jezelf

Een goede manier om je gedachten te verzetten is iets doen waar je je blij van wordt en dan het liefst iets waarin je je volledig kunt verliezen. Wat dat is, kan voor iedereen natuurlijk anders zijn. Maar denk aan schilderen, fanatiek sporten, een klus aanpakken in huis, of een boek lezen. Het moet iets zijn waar je je complete focus voor nodig hebt, zodat je je piekergedachten aan de kant kunt zetten.

Praat erover

De dingen van een andere kant kunnen zien, of denken in oplossingen in plaats van problemen lukt soms alleen als je er met iemand over praat. Dit kan je partner zijn of je beste vriend of vriendin, maar ook een psycholoog of je huisarts. Bedenk dat over je gevoelens praten veel meer is dan alleen het delen van wat er in je omgaat. Het kan je inzichten geven hoe je zelf bijvoorbeeld beter met de situatie om kunt gaan. Stel het gaat op je werk niet zo lekker en dat geeft je veel stress, dan kan communicatie coaching helpen om steviger en overtuigender over te komen. Je durft voor jezelf op te komen en dat zorgt er weer voor dat je gepieker ophoudt. Zoek je naar coaching Rotterdam, neem dan eens contact op met Hanneke van Eigen Kracht Coaching. Zij heeft al veel mensen geholpen naar (meer) werkgeluk.

Muziek luisteren

Voel je dat het vandaag gewoon echt jouw dag niet is? Zet een muziekje op waar je blij van wordt. Zet het volume hoog en zing (en dans) lekker mee. Wedden dat je je daarna beter voelt?

Voer veranderingen door

Een aantal tips in deze blog heeft vooral tot gevolg dat je je piekergedachten aan de kant zet. Dat is prima voor het moment en soms blijven ze (lang) weg, maar om echt uit die dip te komen is er vaak meer nodig. Erover praten en je laten coachen is een hele goede manier om dat groeiproces in gang te zetten. Maar ook zelf op andere manieren actie ondernemen kan veel effect hebben. Ga na waar het probleem zit en kijk of je er een oplossing voor kunt verzinnen. Ben je op dit moment niet gelukkig met de situatie, dan is het tijd om veranderingen door te voeren. Weet dat alleen jij degene bent die die veranderingen in gang kan zetten. Misschien lukt dat niet van de ene op de andere dag, maar het proces in gang zetten is de eerste stap van veel kleine stappen die je uiteindelijk weer gelukkig laten voelen. Of dat nu op persoonlijk vlak is, op je werk of in de liefde.

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.