GEZONDHEID PSYCHE

Je mentale gezondheid verbeteren? Zo doe je dat! *

24 november 2022

Of je nou al lekker in je vel zit of juist even niet, het kan nooit kwaad om aan je mentale gezondheid te werken. Als je niet zo lekker in je vel zit, is het belangrijk om wat extra aandacht aan je welzijn te besteden. Maar ook als je je juist prima voelt op dit moment is het goed om te werken aan jezelf. Zo kun je eventuele toekomstige dipjes voorkomen. Hiermee wil ik absoluut niet zeggen dat het niet oké is om je af en toe even niet zo goed te voelen. Het hoort er bij. Werken aan je mentale gezondheid helpt je ook om negatieve gevoelens te accepteren. Wil jij weten hoe je lekker in je vel kan (blijven) zitten? Lees dan even verder voor tips die jij toe kan passen in je dagelijks leven voor een betere mentale gezondheid.

Zorg goed voor je fysieke gezondheid

Mentale gezondheid begint bij fysieke gezondheid. Om lekker in je vel te zitten is het belangrijk dat je je fit en gezond voelt. Zorg dan ook dat je gezond eet en voldoende beweegt. Ga een paar keer per week naar de sportschool, of dat nu sportschool Haarlem is of eentje bij jou in de buurt, dat maakt niet uit. Ga erheen om even een uurtje lekker te sporten. Niet zo’n sportschooltypje? Je hoeft niet per se naar Basic-Fit om aan je dagelijks beweging te komen. Elke dag een rondje lopen of wat vaker op de fiets naar werk doet al wonderen. 

Mediteer

Mediteren wordt vaak gezien als een training voor je brein. Waar veel mensen veel tijd steken in het trainen van hun lichaam, worden de hersenen vaak overgeslagen. Zonde, want een groot deel van lekker in je vel zitten speelt zich af in je hoofd. Dagelijks razen duizenden gedachten hier doorheen en deze zijn vaak niet alleen maar positief. Door te mediteren leer je je gedachten te ordenen en vooral er niet te veel waarde aan te hangen. Zo vind je meer rust in je hoofd en lichaam en kun je stressgevoelens enorm verminderen. Door dagelijks even een momentje te nemen om te mediteren zul je snel merken dat je je rustiger en lichter voelt en dat je minder snel in een negatieve spiraal terechtkomt.

Leer over je mentale gezondheid

Tot slot is een goede manier om je mentale gezondheid te verbetere, hier meer over te leren. Leren hoe je brein in elkaar zit en waar bepaalde gevoelens vandaan komen zorgt voor een stukje bewustzijn. En verbetering begint bij bewustzijn. De beste manier om jezelf en je mentale gezondheid te begrijpen is door in therapie te gaan. Voor veel mensen is dit echter een grote stap. Gelukkig kun je ook in je eentje al heel wat bereiken als je meer wilt weten over dit onderwerp. Er zijn tallozen boeken op de markt over mentale gezondheid waar je enorm veel van kan leren. Lees dus eens een aantal van die boeken en verdiep je in de werking van je brein. Er zal een wereld voor je opengaan!

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.