PSYCHE

Die sleur doorbreken? Gewoon doen! *

31 mei 2022

Het kan gebeuren dat de sleur er een beetje in komt. Of dat nu is op het gebied van werk, hobby’s dingen die je kijkt op tv, de relatie met je partner of gewoon, hoe je dagelijkse routine is. Je voelt dat het tijd is voor iets nieuws en vaak helpt zo’n nieuwe impuls inderdaad om het gevoel van sleur te verdrijven. Je gaat er weer eens op uit met je partner, zoekt een nieuwe hobby, je besluit een nieuwe serie te gaan volgen en geeft op je werk aan dat je wel aan dat uitdagende project zou willen meewerken en je seksleven mag ook weleens nieuw leven in worden geblazen.

Meer vuurwerk tussen de lakens

Misschien is je seksleven best prima. Maar het kan ook maar zo zijn dat de sleur er na jaren een beetje in is gekomen. Zelfs als je alleen bent zijn er manieren om in bed op ontdekkingstocht te gaan. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel verschillende soorten seksspeeltjes te vinden. Er is letterlijk voor ieder wat wils en er is dus altijd wel een sextoy te vinden die jouw seksleven of dat van jou en je partner leuker kan maken. Ga gewoon eens op onderzoek uit en kijk wat er allemaal te krijgen is en wat bij jou (of jullie) zou kunnen passen. En, tipje van mij, als je echt niet wet welke vibrator kan kiezen, ga dan voor een Satisfyer. Ik zeg er verder niks over, want ik vind eigenlijk dat je het gewoon zelf moet ervaren. Leuk weetje: ik kreeg de mijne van een vriendin en deed er op mijn beurt een andere vriendin weer eentje cadeau.

Eindelijk weer met plezier naar je werk

Werk is ook zo’n groot ding. Niet lekker in je baan zitten is iets dat je niet te lang moet doen. Natuurlijk moet je nooit zomaar ontslag nemen zonder zicht op iets nieuws, maar werk is niet alleen maar noodzakelijk om brood op de plank te krijgen. Je bent er zo’n groot deel van de week mee bezig dat het ook echt wel leuk moet zijn. Doe je al jaren hetzelfde dan kan ook hier de sleur toeslaan. Zelf initiatief nemen om andere dingen op te pakken of aan een project meewerken kan weer een nieuwe impuls geven aan je baan. Geef het ook vooral in een open gesprek aan als je graag meer uitdaging wilt. En ben je zzp’er? Dan weet ik zeker dat jij nog wel wat ideetjes op de plank hebt liggen waarmee je aan de slag kan. Wedden dat je daar weer energie van krijgt?

Een nieuwe hobby ontdekken

Ik ben best trouw aan mijn hobby’s. Vind ik iets eenmaal leuk dan blijf ik het leuk vinden. Zo doe ik al meer dan 10 jaar aan Bodypump en Xcore. Omdat deze groepslessen elke drie maanden een nieuwe choreografie krijgen is het toch steeds weer anders en verveelt het eigenlijk nooit. Is de verveling bij jou wel toegeslagen en begint het als ‘moeten’ te voelen, kijk dan eens om je heen naar een andere leuke sport of creatieve hobby. Vaak kun je een paar keer gaan kijken of het iets voor je is voor je lid wordt. Ik ben op deze manier 8 jaar geleden bij een koor terechtgekomen.

Dus heb je last van sleur dan kan je daar vaak eenvoudig zelf wat aan doen. Het herkennen en erkennen is stap één. Zijn er anderen bij betrokken, zoals in de relatie met je partner of misschien op je werk, probeer er dan een open gesprek over te voeren. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt en is met wat kleine aanpassingen dat gevoel van verveling zo weer verdwenen. Veel succes!

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.