LIJSTJE PSYCHE

8 x Blij dat het lente is!

11 april 2015

lente

Ik heb niet echt een voorkeur voor een bepaald seizoen. Elk seizoen heeft wel weer wat, vind ik. Maar als de winter overgaat in de lente, maakt dat toch altijd een speciaal gevoel bij me los. Gisteren was de eerste echte ‘rokjesdag’, zoals ze dat zo mooi noemen en opeens kreeg ik weer zin om al die dingen te doen die de lente zo leuk maken:

1. Het huis wordt groter, want we kunnen weer de tuin in met mooi weer! Heerlijk om daar neer te ploffen op onze loungebank, waar ik gisteren de kussens weer op heb gelegd. En Lise kan straks lekker spelen in de zandbak.

2. Over de tuin gesproken… In de lente gaan ook alle plantjes weer groeien en bloemetjes bloeien. Een veel mooier uitzicht dan die kale bruine takken in de winter.

3. Ik heb een heel nieuwe sectie in mijn kledingkast om uit te kiezen – juist, de luchtige kleding, bloesjes, rokjes, jurkjes en ga zo maar door.

4. De barbecue kan weer uit het stof worden gehaald! Hoewel ik het doodeng vind met een rondlopende dreumes, gaat er dit seizoen zeker weer gebarbecued worden. Lekker en gezellig!

5. Een portie beweging is ook niet weg natuurlijk en ik vind niets heerlijker dan er lekker op uit gaan met de fiets. Lise in het voorstoeltje en gaan met die banaan! Gelukkig vindt zij het ook heel leuk en wonen we lekker centraal, zodat we vaak de fiets kunnen pakken.

6. Het scala aan uitjes wordt trouwens ook enorm uitgebreid zodra de temperatuur de 15 graden overschrijdt. Naar de dierentuin, de kinderboerderij en ik denk dat we dit jaar de speeltuintjes buiten ook maar eens moeten gaan uitproberen. Gewoon wandelen vind ik trouwens ook heerlijk.

7. De zomervakantie komt in zicht! We gaan dit jaar weer met z’n drietjes op vakantie en gaan al vroeg, dus dat duurt niet zo heel lang meer. Ik kijk er nu al enorm naar uit!

8. Het is ’s avonds langer licht, waardoor het lijkt of je dag langer is. Ik heb ook altijd veel meer energie in de lente en zomer dan in de herfst en winter.

Wat vind jij het allerleukst aan de lente?

1 reactie

  • Reply janske 11 april 2015 at 20:27

    Heerlijk he…dat zonnetje geeft zoveel positieve energie! Leuke foto 🙂

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.