DREUMES LISE'S UPDATES

Lise’s 23 en 24 maanden update!

4 december 2015

lisetwee

Afgelopen 19 november vierden we Lise’s tweede verjaardag. Dat betekent niet alleen dat ik redelijk laat ben met een update over haar ontwikkeling, maar ook dat mijn dreumes een heuse peuter is geworden! Het gaat zo snel… Hieronder alle ins en outs over Lise’s ontwikkeling gedurende haar 23e en 24e maand.

Lengte/gewicht

Voor de afwisseling zijn we heel toevallig gisteren weer eens bij het consultatiebureau geweest. Daar bleek dat februari 2015 de laatste keer was geweest, dus het was leuk en ook wel fijn om haar weer even te laten ‘goedkeuren’. Lise is nu 87 cm lang en weegt 12,5 kilo. Als je deze gegevens in de groeicurve plaatst, zie je dat ze in beide gevallen zo ongeveer precies op het lijntje van het gemiddelde valt. Dat is mooi dus! Haar gewicht liep altijd wat achter op haar lengte, maar nu is dat dus mooi in evenwicht.

Lise draagt kledingmaat 92 en heel soms 98. We zijn in haar 23e maand overgegaan van luiermaat 4+ naar maat 5. Opeens werden de luiers echt te krap en was het dus tijd voor een maatje groter.

Ontwikkeling

Het is zo mooi om te zien hoe Lise steeds weer nieuwe dingen leert en dingen die ze al kon verder ontwikkelt! Zo kreeg ze voor haar tweede verjaardag een loopfietsje van haar overgrootoma. Ik ging er eigenlijk vanuit dat ze daar nog niet veel mee zou kunnen, maar ze ‘fietste’ er zo op weg. Erg snel gaat het nog niet, maar dat komt vanzelf. Ik vind het in elk geval super knap van haar!

Mevrouwtje kletst ons nu echt de oren van het hoofd. Sprak ze bij de vorige update nog niet in echte volzinnen, begint het er nu steeds meer op te lijken. Ze kan in elk geval prima duidelijk maken wat ze wil en hanteert de strategie dat te blijven herhalen als er niet meteen gehoor aan wordt gegeven. Ik kan je vertellen… soms word ik daar iets minder blij van 😉

Van de welbekende nee-fase is (nog) niet echt sprake. Ja, ze heeft een duidelijk eigen willetje en als dat niet overeenkomt met dat van ons, laat ze zeker weten van zich horen. Maar het lukraak overal met ‘nee’ op antwoorden, nee ik kan niet zeggen dat ze dat doet. Gelukkig maar!

Routine

Lise’s routine is nog grotendeels gelijk aan die tijdens de vorige update. We halen haar rond 8.00 uur ’s morgens uit bed. Ik maak dan een bordje pap voor haar dat ze zelf opeet. Rond 10.00 uur is het tijd voor fruit. Naast banaan zijn mandarijntjes haar nieuwe favoriet. Lunchen doen we rond 12.00 uur. Ze eet dan met gemak twee boterhammen. Rond 14.00 uur is het tijd voor een middagdutje. Afhankelijk van hoe moe ze is, slaapt ze dan 1,5 tot 2,5 uur. Tussen 17.00 en 18.00 uur gaan we avondeten. Daarna speelt ze nog even en rond 19.30 uur gaan we naar boven voor het bedritueel.

Favorieten

Er zijn zeker een aantal nieuwe favorieten bijgekomen! Zo is ‘koken’ haar favoriete bezigheid. We hebben daar handig op ingespeeld door haar een speelkeuken te geven voor haar verjaardag. Echt, ze heeft er sindsdien dagelijks mee gespeeld. Iets anders waar ze helemaal weg van is, is Play-Doh. Eerst had ze het alleen bij opa en oma, maar sinds kort kan ze ook als ze thuis is lekker kleien.

Mijlpalen

Gigantisch grote mijlpalen zijn er volgens mij niet geweest de afgelopen twee maanden. Helaas 🙂 Het zindelijk worden zal nog wel even op zich laten wachten vermoed ik, maar het zal wel de eerste echte grote mijlpaal zijn die we gaan tegenkomen. We zullen zien wanneer ze er klaar voor is!

De video horend bij deze update laat nog even op zich wachten. Zodra hij er is, plaats ik hem uiteraard hieronder!

4 Comments

 • Reply Wilmaaa 4 december 2015 at 06:26

  Ze is al een grote meid geworden, benieuwd hoe mijn meisje het gaat doen het tweede jaar 🙂

 • Reply Drie 4 december 2015 at 09:06

  Wat wordt ze groot zeg! Maar wat is het een mooi meisje. Wat fijn dat ze nu met zowel lengte als gewicht op het gemiddelde zit. Niet dat het erg is als ze er iets van afwijken maar voor je gevoel zal het wel fijn zijn.

 • Reply Vlijtig Liesje 4 december 2015 at 12:59

  Nog gefeliciteerd met haar tweede verjaardag! Mooie feestmuts heeft ze op!

 • Reply Jamila 18 december 2015 at 02:47

  Oh wat een leuk meisje is je dochter .
  Een beetje laat maar als nog gefeliciteerd!
  Mijn dochtertje is ook 19november geboren

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.