DREUMES LISE'S UPDATES VIDEO

Lise’s 19 en 20 maanden update!

28 juli 2015

Schermafbeelding 2015-07-26 om 20

De afgelopen week tikte Lise alweer de 20 maanden aan. Nog maar vier maanden en ze is twee jaar! Daar denken we nog maar even niet aan… Zoals je misschien gemerkt hebt, is er vorige maand geen update verschenen. Dat heeft een aantal redenen. Zo waren we op vakantie, was ik druk met mijn studie en het regelen van een stageplaats en is het er een beetje bij in geschoten. Op een gegeven moment zaten we alweer zo dicht bij de 20 maanden, dat ik heb besloten een update te maken over de afgelopen twee maanden.

Lengte/gewicht

Geen afspraken op het consultatiebureau de afgelopen twee maanden, dus helaas weet ik niet exact hoe lang Lise nu is. M is laatst wel samen met haar op de weegschaal gaan staan en daarna alleen en daaruit kwam dat ze ongeveer 11 kilo weegt. Haar lengte schat ik nu op 85 centimeter. In hun tweede levensjaar groeien kindjes (gelukkig) niet meer zo hard als in het eerste jaar. Ik merk daardoor dat kleding langer meegaat, wat ik erg fijn vind want Lise heeft inmiddels een behoorlijke collectie opgebouwd! De luiermaat die ze draagt is trouwens nog steeds maat 4+ van zowel de Bambino luiers (Aldi) als de Pampers Baby-Dry die we voor ’s nachts gebruiken.

Ontwikkeling

Als we het hebben over haar ontwikkeling is vooral het lopen enorm verbeterd. Ze heeft dan ook hard geoefend en doet eigenlijk niets liever dan lekker buiten lopen. Ze gaat inmiddels lopend mee naar de gastouder, die op een paar minuutjes lopen van ons af woont. En als ik haar in de wandelwagen of buggy meeneem voor een boodschap, laat ik haar het laatste stukje meestal naast me lopen. Dat vindt ze echt een feest en gaat ook best goed. De laatste weken merken we ook dat ze stukjes begint te rennen. Als ze bijvoorbeeld hoort dat M thuiskomt uit zijn werk, hobbelt ze zo snel ze kan naar de achterdeur om hem te begroeten. Zo lief!

Een andere grote sprong in haar ontwikkeling is het praten. Ik heb even teruggelezen wat ik schreef bij haar 18 maanden update. Daar kon ze al een hoop losse woordjes en begon ze net met tweewoordzinnen. Inmiddels spreekt ze met gemak drie woorden achter elkaar uit. Zo zei ze vanmorgen nog ‘mama toel zitten’, omdat ze wilde dat ik bij haar aan het tafeltje kwam zitten. Haar woordenschat is sowieso erg uitgebreid en woorden die ze eerst nog verkeerd uitsprak, spreekt ze nu goed uit. Soms vind ik dat wel jammer. Dan klinkt een woord zo super schattig als ze het op haar eigen manier uitspreekt dat ik stiekem wil dat ze dat altijd zo blijft doen, haha!

Routine

De afgelopen twee maanden is er een grote verandering geweest in Lise’s routine. Ze is namelijk definitief van twee slaapjes overdag, overgegaan naar één slaapje. Ze is rond acht uur ’s ochtends wakker en blijft dan de hele ochtend op. We eten rond twaalf uur een boterham en daarna gaat ze naar bed voor een dutje. Hoe lang ze dan slaapt verschilt per dag, maar er zijn dagen tussen dat ze met gemak 3 a 4 uur onder zeil is! Als ze wakker is eten en drinken we wat, gaan we spelen en vaak is het dan alweer bijna tijd om te gaan koken, komt M uit zijn werk en gaan we eten. Rond zeven uur beginnen we met het avondritueel. Ze drinkt sinds een week nog een beetje warme melk uit een rietjesbeker. De fles is dus definitief verdwenen (snik!). Terwijl ze melk drinkt mag ze een aflevering Nijntje op Netflix kijken. Daarna gaan we naar boven, gaat ze in bad of onder de douche, lezen we een verhaaltje voor, poetsen we haar tanden en gaat ze slapen. Meestal slaapt ze tussen half acht en acht uur.

Favorieten

De afgelopen twee maanden is er één ding dat met stip bovenaan staat als het gaat om de dingen waar ze het liefst mee heeft gespeeld. Haar emmertje, schepjes en toebehoren! De hele vakantie heeft ze er bijna non-stop mee gespeeld en ook hier thuis in de zandbak kan ze zich uren vermaken. Zo leuk om te zien! Verder vindt ze ballen erg leuk (ze heeft voetbaltalent!), leest ze nog steeds heel graag boekjes samen met ons en kan ze inmiddels ook zo’n houten vormenpuzzel (bijna) helemaal zelf maken.

Mijlpalen

Een grote mijlpaal vind ik dat ze van twee naar één slaapje per dag is gegaan. Ook het feit dat Lise niet meer uit een fles drinkt én dat ze inmiddels zinnetjes van drie woorden kan zeggen vind ik hier het benoemen waard.

Hopelijk lukt het me volgende maand gewoon om op tijd een update te maken en te filmen. Ik ben heel benieuwd wat ze dan weer allemaal heeft geleerd!

Kun je de video niet zien? Klik dan hier.

Abonneer je op mijn YouTube-kanaal om op de hoogte te blijven van nieuwe video’s!

1 reactie

  • Reply Vlijtig Liesje 28 juli 2015 at 13:54

    Goed zeg dat ze haar middagslaapje niet meer nodig heeft!

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.