LIFESTYLE SHOPPEN

Winkelen op afspraak bij IKEA – tips om het maximale uit je winkelafspraak te halen

17 maart 2021

Na de sluiting van alle niet-essentiële winkels is het nu mogelijk om bij je favoriete winkel te komen winkelen op afspraak. Bij veel winkels kon je al wel online bestellen en je bestelling bij de winkel afhalen, maar nu is het dus ook mogelijk weer fysiek door de winkel te struinen en je mandje of karretje vol te laden. Het echte winkelen dus. Heel fijn! Sinds gisteren kun je ook bij IKEA een winkelafspraak maken en ik was er als de kippen bij, want ik had dringend een bureaustoel nodig en wilde die niet zonder proefzitten bestellen. Ik kreeg naar aanleiding van mijn Instagram Stories veel vragen binnen over hoe lang je nu eigenlijk mag winkelen bij IKEA en bedacht me tijdens het winkelen ook nog wat handige tips waar je rekening mee zou kunnen houden als jij een winkelafspraak bij IKEA plant. Op de vraag of ik er een blog van moest maken werd volmondig ‘JA’ geantwoord, dus hier is ‘ie dan!

Winkelen op afspraak bij IKEA – wat zijn de regels?

Het winkelen moet natuurlijk voor zowel klanten als personeel veilig zijn. Daarom zijn er duidelijke regels opgesteld waar je je tijdens het winkelen aan moet houden. Allereerst ga je naar de website van IKEA om een winkelafspraak te maken. Je kunt daar zowel een winkel naar keuze als een gewenst tijdslot selecteren. Zoals je begrijpt is er veel vraag naar winkelen op afspraak en zullen tijdslots snel zijn volgeboekt. Maar er komen elke dag nieuwe bij, dus mocht het niet lukken probeer het dan een dag later gewoon nog eens.

Je mag maximaal één tijdslot reserveren en je dient alleen naar de winkel te komen. Er worden ook voor kinderen en baby’s geen uitzonderingen gemaakt Uiteraard is het dragen van een mondkapje verplicht en moet je je aan de geldende maatregelen houden. Heb je een tijdslot gereserveerd dan ontvang je een bevestigingsmail. Deze moet je bij de ingang kunnen tonen, uitgeprint of op je mobiel. Ik hoefde zelf alleen mijn naam op te geven. Vervolgens heb je 45 minuten de tijd om te winkelen. Tien minuten voor het tijdslot ingaat dien je je te melden bij de ingang.

IKEA winkelafspraak – mijn persoonlijke tips

Ik heb gisteren dus bij IKEA gewinkeld en gelukkig heb ik in de korte tijd die ik had – drie kwartier is echt zó om – wél alles kunnen zien en meenemen wat ik me vooraf had voorgenomen. Om jou extra goed voorbereid naar de winkel te sturen, hier een aantal handige tips:

Maak een verlanglijstje

Ga je normaal altijd min of meer op de bonnefooi naar IKEA, dan zal dit even wennen zijn. Maar in drie kwartier is ‘funshoppen’ in zo’n grote winkel eigenlijk geen doen. Behalve als je echt alleen maar een beetje wilt rondkijken natuurlijk, maar ik denk dat de meeste mensen die een winkelafspraak maken toch ook echt wel dingen nodig hebben. Maak daar voor je bezoek in alle rust een lijstje van. Dan kun je gerichter en dus efficiënter winkelen.

Download vooraf de IKEA-app en scan je producten

Ik had de IKEA-app nog niet geïnstalleerd maar werd er bij de ingang door een medewerker op gewezen. En daar ben ik achteraf heel blij om. Met die app kun je namelijk zowel je boodschappen-/verlanglijstje samenstellen, maar je kunt er ook al je aankopen al tijdens het winkelen mee scannen. Klaar met winkelen? Dan verschijnt er een QR-code, die je bij de kassa kunt laten scannen. Supersnel, super handig. Ik wilde mijn aankopen graag gesplitst afrekenen, omdat ik mijn bureaustoel graag zakelijk wilde betalen. Ik heb dus alle ‘privé-aankopen’ met de app gescand, die als eerste afgerekend en vervolgens hoefde de caissière alleen de bureaustoel nog handmatig te scannen en kon ik die met mijn andere pas betalen.

Neem de kortste route

Iedereen kent wel de omvang van de gemiddelde IKEA-vestiging. Het is een gigantische winkel. Als er zo weinig mensen zijn valt dat nog meer op. Het is best een uitdaging om de volledige winkel in die drie kwartier te doorlopen. Gelukkig zijn er op diverse punten ‘shortcuts’ die je kunt nemen als je een bepaalde afdeling wilt overslaan omdat je daar toch niets nodig hebt. Dit kan veel tijd schelen! Let daarvoor op de blauwe bordjes boven de looproute om te zien waar je een stukje kunt afsnijden.

Ik denk dat dit wel de belangrijkste tips zijn die ik je mee kan geven. Mocht je ook graag willen winkelen bij IKEA, dan hoop ik dat het je lukt om een winkelafspraak in te plannen. Mijn ervaring was in elk geval erg goed!

Ben jij ook al bij IKEA gaan winkelen of heb je misschien al bij een andere winkel op afspraak geshopt? Hoe beviel dat?

1 reactie

  • Reply Samsom Kifle 19 april 2021 at 06:29

    ik wil afspraakmaakt voor kopen

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.