LIFESTYLE

Werken naast je kind bij Werktuin040

26 september 2018

Werktuin040

Zo af en toe komt er iets voorbij waar ik zó enthousiast van word dat ik vind dat iedereen ervan moet weten. En dan is het natuurlijk maar wat handig dat ik blogger ben. Gisterochtend had ik een afspraak met Anja, oprichtster van Werktuin040. Samen met een haar team zorgt zij ervoor dat ouders kunnen werken terwijl de kinderen kunnen spelen. Een concept dat ik nog helemaal niet kende, maar waar ik dus maar wat graag aandacht aan besteed.

Samen met Quinn stapte ik in de auto. Werktuin040 ligt in Eindhoven, op slechts tien minuutjes van ons huis. We hadden dus ook best op de fiets gekund, al vond ik het daar een beetje te koud voor. Aan parkeerplekken rond de locatie geen gebrek trouwens, dus daar hoef je het niet voor te laten.

We werden meteen hartelijk ontvangen door Anja. Je komt binnen in de werkruimte, waar ik drie moeders zag zitten achter een laptop. Naast de werkruimte bevindt zich de slaapkamer met vier bedjes. Hier kunnen de kinderen die dat nodig hebben een dutje doen.

Via een deur kom je vanuit het werkgedeelte in het speelgedeelte. Wat me direct opviel was dat het er heerlijk ruim en licht is. Voldoende ruimte voor de kinderen en veel speelgoed om lekker mee te spelen.

Het was bijna fruittijd toen wij arriveerden, dus Quinn had geluk. Er waren nog vier andere kindjes aan het spelen die ochtend, waaronder het dochtertje van Anja zelf. Quinn keek heel even de kat uit de boom, maar al snel won zijn nieuwsgierigheid het en was hij volop aan het ontdekken wat er allemaal te zien en te doen was.

Net als veel ondernemende moeders liep Anja er drie jaar geleden tegenaan dat ze meer wilde doen met haar kwaliteiten, maar dat ze er niet makkelijk aan toe kwam naast de opvoeding van haar kind. Herkenbaar Anja, herkenbaar! Inmiddels is ze moeder van twee dochters en om werk en gezin te combineren richtte ze zo’n drie jaar geleden Werktuin040 op. Een werkplek voor ondernemende ouders die aan hun eigen ontplooiing willen werken, maar ook dicht bij hun kind willen zijn.

Wat is Werktuin040?

Werktuin040 is elke werkdag geopend van 9:00 tot 17:00 uur. Er zijn tien werk- en tien speelplekken. Je huurt een werkplek per dagdeel, dus van 9:00 tot 13:00 uur of van 13:00 tot 17:00 uur. Maar een hele dag werken kan ook. Terwijl jij aan het werk gaat, speelt je kind in het speelgedeelte onder toezicht van enthousiaste vrijwilligers.

Het mooie vind ik dat het concept gericht is op het samen voor elkaar krijgen. Daarom gaat elke ouder 1 uurtje mee spelen met de kinderen. Je werkt dus drie uur, en speelt er één.

Crowdfunding Werktuin040

Zoals je hopelijk uit bovenstaande hebt begrepen is Werktuin040 een uniek concept, waar je dus letterlijk naast je kind kunt werken. Een omgeving waar werken en vergaderen letterlijk wordt gecombineerd met spelen en slapen. Sinds de oprichting hebben al veel werkende moeders er hun plekje gevonden. Maar nu is de tijd gekomen om Werktuin040 ook in de toekomst te kunnen laten blijven bestaan. Anja is daarom een crowdfundingcampagne gestart. Het doel is om uiteindelijk 10.000 euro op te halen en meer bekendheid te creëren bij ondernemende moeders in Eindhoven. Ook willen ze graag 50 structurele abonnees werven. Kijk hier wat je kunt doen om te helpen. In ruil voor jouw bijdrage kun je een portret laten maken van je gezin, een dagdeel komen werken en spelen, of een leerzame workshop volgen.

Zit je nu ontzettend te balen omdat je niet in Eindhoven woont, maar dit wel een geniaal concept vindt? Dan heb ik goed nieuws. Het is het uiteindelijke doel om de formule van Werktuin040 ook in andere steden op te zetten om ook daar ondernemende moeders de kans te geven naast hun kind te werken. Kijk voor meer informatie ook even op Werkennaastjekind.nl.

Het zou zomaar kunnen dat ik hier binnenkort ook eens een ochtend ga werken. Nu ik gezien heb hoe leuk Quinn het vond ben ik helemaal enthousiast!

Wat vind jij van concepten als Werktuin040? Zou het iets voor jou zijn?

5 Comments

 • Reply Janske 26 september 2018 at 10:38

  Een super fijn initiatief! Dit Moet in heel Nederland toch kunnen 😄

  • Reply Monique 26 september 2018 at 11:30

   Vind ik ook! Echt een mooie mogelijkheid voor ondernemende moeders om aan hun carrière te bouwen, maar tegelijkertijd dicht bij hun kind te zijn.

 • Reply Maureen Mulder 26 september 2018 at 19:26

  Wat een leuk artikel! Ik vind het echt een geweldig concept. Ik ben nu enkele maanden abonnee bij Werktuin040 . En het bevalt echt zo goed, echt superleuk hoe mij zoontje samen speelt met andere kindjes.
  Misschien zien we elkaar nog eens daar.

 • Reply Ilse Visscher 27 september 2018 at 01:30

  Wat een mooi en goed concept! Ik denk voor een heleboel ouders een goede oplossing. Wel goed dat ouders een uur met de kinderen moeten spelen. Echt top! Zou op veel meer plekken moeten zitten in Nederland!

 • Reply Bregje 28 september 2018 at 12:58

  Wat een mooi concept zeg!!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.