LIFESTYLE PERSOONLIJK PSYCHE

Wat ik doe om me beter in mijn vel te voelen

7 mei 2015

moeder

Ik denk dat iedereen zich weleens niet zo lekker in z’n vel voelt. Of dat nu fysiek is, mentaal, of een combinatie van beide, leuk is anders. Over het algemeen voel ik me happy en energiek, maar ook ik heb weleens dagen dat ik niet vooruit te branden ben. Om me dan weer beter in mijn vel te voelen, zijn er een aantal dingen die ik doe om dat lome gevoel te doorbreken. Vandaag deel ik ze met jou!

Kleding en make-up

Je kent dat wel. Je hoeft een dag nergens heen en schiet dus maar even snel een joggingbroek aan met een lekkere comfy trui erop. Zit heerlijk en is prima als je je verder goed voelt. In het weekend vind ik het af en toe heerlijk om op die manier mijn dag te beginnen. Maar wil ik me fitter voelen, dan kies ik er juist voor wat leuks aan te trekken (wat liefst ook nog eens lekker zit) en wat make-up op te doen. Ik voel me dan gelijk een stuk frisser en ‘wakkerder’ en ben blij met mezelf als ik in de spiegel kijk.

Muziek

Als er iets invloed heeft op je stemming is het wel muziek. Zet dus eens een lekker cd’tje op of maak een ‘happy’ afspeellijst op Spotify. Wat mij ook altijd heel erg helpt is zelf zingen. Thuis of in de auto zing ik vaak mee met de radio en ik zing ook nog in een koor. Na een repetitie kom ik altijd helemaal vrolijk en vol nieuwe energie thuis!

Sporten

Dit lijkt een open deur, maar eigenlijk is sporten iets waar ik juist geen zin in heb als ik me niet goed in mijn vel voel. Maar ik weet dat ik me tijdens het sporten al een stuk beter voel en erna voel ik me helemaal voldaan! Het gaat dus vooral om het gevoel dat je aan het sporten overhoudt. En natuurlijk is het, als je volhoudt en het regelmatig doet, ook nog eens goed voor je conditie en figuur.

Gezond eten

Mijn lijf schreeuwt altijd chips en chocolade als ik me niet top voel. Maar eigenlijk is dat dus juist niet wat je moet doen. Ga naar de markt, koop verse groenten en fruit en maak een gezonde salade of lekkere smoothie voor jezelf. Probeer gewoon zoveel mogelijk gezond te eten. Je voelt je lekkerder, bent waarschijnlijk trots op jezelf en jezelf af en toe trakteren op iets lekkers (ongezonds) is dan helemaal niet erg.

Er op uit

Voor de televisie blijven hangen of zelfs in bed blijven liggen klinkt verleidelijk, maar om uit een dipje te komen is dat niet de slimste keuze. Lekker naar buiten gaan zal je dan zeker goed doen. Je hoeft echt niet meteen het bos in voor een kilometers lange wandeling, een wandelingetje naar de supermarkt helpt ook. Of pak bij lekker weer de fiets en maak (met je kindje) een lekker fietstochtje. Dat is ook nog eens heel gezond!

Opruimen

‘Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd’, zeggen ze weleens. En in mijn geval klopt dat ook echt. Als mijn huisje opgeruimd en schoon is, voel ik me veel lekkerder als ik thuis ben dan als er overal rommel ligt. Ik ben de laatste tijd aan het proberen gebruikte spullen meteen op hun plek terug te leggen en ook overal een vaste plek voor te zoeken. Zo voelt het niet als opruimen, maar is het huis wel altijd aan kant. Natuurlijk mag Lise gewoon spelen en ligt er als ze wakker is overal speelgoed, maar zodra ze in bed ligt, gaat het direct de opbergmanden in.

Wat doe jij om je beter in je vel te voelen?

5 Comments

 • Reply janske 5 mei 2015 at 00:32

  nou maak je me wel heel erg nieuwsgierig 😉

  • Reply Monique 7 mei 2015 at 10:23

   Haha, ik heb je wel lang in spanning gehouden he? Het concept ging per ongeluk online zonder dat ik het doorhad… oeps.

 • Reply Manon 7 mei 2015 at 15:01

  Oeh fijne tips! Muziek luisteren helpt bij mij ook altijd, lekker vrolijke liedjes en dan meezingen doet m’n humeur altijd goed 🙂

 • Reply Seline 7 mei 2015 at 19:51

  Een wandeling maken doet bij mij wonderen 🙂

 • Reply Gwen 20 mei 2015 at 16:56

  Heel herkenbaar! Ik vergeet alleen vaak dat me leuk kleden en mascara al wonderen kan doen en blijf dan een buhh-gevoel houden heel de dag. Ik zal proberen me dit artikel te herinneren dan 🙂

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.