LIFESTYLE

Ultieme ontspanning – pak je rust in een hangmat! *

31 januari 2022

Heb jij iedere dag een momentje van ontspanning? Een klein moment voor jezelf, waarop je even stilstaat en na kan denken over wat er allemaal gebeurt om je heen? Tegenwoordig is iedereen druk met rondvliegen. Naar het werk toe en weer terug. Eten koken, naar de sport en ondertussen met de mensen om je heen zijn. Vaak is het leuk en voelt het goed, maar bij een gezond leven hoort ook iedere dag een moment me-time.

Me-time in je hangmat

We weten wel dat het belangrijk is. Iedere dag een klein moment voor jezelf. Maar hoe zorg je nou voor de ultieme ontspanning? Plan eerst me-time in en leef toe naar dit fijne moment van de dag. Jouw werkelijke me-time kan je helemaal zelf indelen. Kies er bijvoorbeeld voor om te gaan mediteren, drink een goede kop rustgevende thee of pak je rust in een hangmat.

Een hangmat kan je goed helpen bij je me-time. Ga erin liggen en je zult merken dat al je spieren ontspannen en alle stress langzaam uit je lichaam verdwijnt. In een hangmat liggen is comfortabel, omdat de hangmat precies naar jouw lichaam vormt. Door het flexibele doek heb je geen last van drukpunten op je rug, nek of hoofd. Veel mensen, ook mensen met rug- en nekklachten, vinden het  ontspannen in een hangmat om die reden een fijne uitkomst.

Alleen in een hangmat kun je ontspannen zonder enig drukpunt op je lichaam. Daarbij wiegt een hangmat ook nog eens zachtjes heen en weer. Zwitserse onderzoekers tonen aan dat dit een enorme positieve invloed heeft op je rust. En iedereen met hangmat-ervaring zal dit beamen! Zie jij jezelf al rustig liggen wiegen in je woonkamer?

Een hangmat binnen? Ja, natuurlijk!

Vraag jij het je af? Een hangmat binnen, wie doet dat nou? In Zuid-Amerika zijn ze niet anders gewend. En ook in Nederland is het een ideale uitkomst en zie je het steeds vaker. Tijdens ieder seizoen me-time in je eigen woonkamer of op kantoor. Een hangmat is gemakkelijk opzij te hangen en hoeft daarom niet veel ruimte in te nemen.

Tegenwoordig zijn hangmatten verkrijgbaar in allerlei soorten, maten en trendy kleuren. Voor iedereen, en in ieder interieur past er wel een. Leg een kussentje en dekentje in je hangmat, ga liggen en sluit je ogen. Pak je rust tijdens je me-time in een hangmat. Ga jij het ook proberen?

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.