LIFESTYLE

Trouwkaarten versturen? Dit wil je vooraf weten! *

17 juni 2022

Het is gebruikelijk om de uitnodigingen voor een huwelijk per post te versturen. Het is dan ook hartstikke leuk, een fysiek kaartje ontvangen met daarin de aankondiging voor de grote dag. Maar het is natuurlijk wel even een werkje om de perfecte trouwkaarten te maken! Ben je benieuwd hoe het in z’n werk gaat? Ik geef je tips en inspiratie.

Persoonlijke trouwkaart maken

Doe allereerst je best om een mooie en leuke trouwkaart te maken. Veel stellen kiezen voor een persoonlijke trouwkaart, die echt past bij het koppel. Dat is wel zo tof! Maar hoe maak je zo’n uniek kaartje? Houd vooral een eigen stijl aan. Gebruik lievelingskleuren, persoonlijke thema’s en favoriete citaten – om maar iets te noemen. Als je de tijd neemt voor een trouwkaart ontwerpen, wordt het al gauw iets bijzonders.

Gastenlijst samenstellen

Het is sowieso noodzakelijk voor het organiseren van de bruiloft, maar ook voor het versturen van de trouwkaarten: maak een gastenlijst. Begin hier het liefst tijdig mee. En controleer de lijst grondig om er zeker van te zijn dat je niemand over het hoofd ziet.

Adressen achterhalen

Als de gastenlijst compleet is, moet je de adressen achterhalen. Van veel mensen ken je het adres waarschijnlijk wel. Toch zullen er wellicht mensen op de gastenlijst staan waarvan je dit nog niet weet. Denk aan vrienden die pasgeleden zijn verhuisd of een collega waar je nog nooit thuis bent geweest.

Benodigde informatie noteren

Uiteraard is het belangrijk om alle benodigde informatie op het kaartje te zetten. Het gaat hier vooral om de praktische informatie zoals de datum, locatie en tijdstippen. Hebben jullie cadeauwensen of is er een dresscode? Schrijf dit ook zeker op het kaartje.

Controleronde uitvoeren

Is het kaartje klaar om de deur uit te gaan? Zorg altijd dat je een grondige controleronde uitvoert. Een foutje is snel gemaakt! Het is zonde om de kaarten op de post te doen, om er vervolgens achter te komen dat er nog iets verkeerd staat. Of het nu om een spelfout of foutieve informatie gaat. Met een controleronde kun je de boel nog tijdig corrigeren. Mocht je dit zelf lastig vinden, dan kun je natuurlijk vragen of iemand even wil meekijken.

Timing van versturen bepalen

Vervolgens zijn de trouwkaarten klaar voor verzending. Ook hier is een aantal aandachtspunten belangrijk. Verstuur de kaarten ruim van tevoren: je wilt immers dat de gasten de datum nog vrij hebben in de agenda. Stuur de kaarten echter ook weer niet té vroeg, waardoor het misschien wordt vergeten. Vaak worden de kaarten een half jaar van tevoren verstuurd. Je kunt trouwens eerder een save the dat– bericht versturen, waarmee je de datum al bekendmaakt. Ook is het verstandig om de uitnodiging buiten een vakantieperiode om te sturen, omdat post dan nogal eens minder grondig wordt bekeken. Om er zeker van te zijn dat het kaartje is ontvangen, kun je gasten laten doorgeven of ze wel of niet aanwezig zijn. Zo krijg je van iedereen een bevestiging.

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.