LIFESTYLE

SUITSUIT Fabulous Fifties – de ideale koffer voor een citytrip *

13 augustus 2018

Voordat we kinderen hadden gingen M en ik regelmatig, zeg maar gerust vaak, een weekendje samen weg. Tegenwoordig komt het er minder van, maar zo een of twee keer per jaar proberen we er toch tijd voor te maken. Met mijn moeder ga ik ook elk jaar op citytrip. Zo gingen we een paar jaar geleden naar Gent en vorig jaar naar Groningen. Dit jaar ging ook mijn tante mee en was de bestemming Alkmaar. Ik reisde helemaal in stijl met mijn nieuwe koffer, die ik jullie heel graag laat zien!

Grappig genoeg kocht ik nog nooit een koffer voor mezelf. Als ik in het verleden een koffer nodig had leende ik er meestal een. En ik heb er ooit eens eentje als kerstcadeau op mijn werk gekregen. Daar deed ik jaren mee, tot het ding zo’n beetje uit elkaar viel. Gelukkig hoefde ik daar op weg naar Alkmaar niet bang voor te zijn, want vlak voor vertrek ontving ik van Duifhuizen tassen en koffers een koffertje van SUITSUIT dat perfect was voor deze citytrip.

Mijn SUITSUIT koffer is 55 cm groot en daarmee een formaat ‘handbagage’. Perfect voor een korte stedentrip! Hij is afkomstig uit de serie ‘Fabulous Fifties’. Ik was direct verliefd op de mooie pastelkleurtjes waaruit je kunt kiezen. Zo heb je de keuze uit Luminous Mint, Mango Cream, Paisley Purple en Pink Dust. Ik ging zoals je ziet voor Luminous Mint.

De koffer valt echt op, in a good way, waardoor je ‘m snel terugvindt op een bagageband of als je bijvoorbeeld met een groot gezelschap reist. Dat het een echte eyecatcher is merkte ik trouwens ook toen ik op het station liep en ik mensen naar de koffer zag kijken. Hij valt natuurlijk ook wel op tussen de hoofdzakelijk zwarte koffertjes die je zoal tegenkomt.

Maar, het mag dan een plaatje zijn, het praktisch nut is natuurlijk vele malen belangrijker. Allereerst bevat de koffer een TSA cijferslot. Handig als je het koffertje in een bagagedepot moet achterlaten, of wanneer je reist naar de VS, vanwege de strenge controles op het vliegveld.

De koffer heeft vier wielen waardoor je ‘m zowel rechtop als gekanteld met je mee kunt rollen. De wieltjes draaien bovendien heel soepel waardoor het echt een wendbaar koffertje is. We moesten een dik kwartier lopen van het station naar het hotel maar dat was geen probleem voor dit koffertje. De trekstang is uiteraard uitschuifbaar en in lengte verstelbaar. Het is ook geen wankel stangetje zoals je soms hebt, maar voelt echt stevig aan.

Waar ik nog het meest enthousiast over ben is de uitgebreide indeling aan de binnenkant. Koffertjes die ik hiervoor had, hadden hoogstens één extra vak aan de binnenkant. Dit koffertje heeft maar liefst twee tussenschotten met ritssluiting met elk twee ritsvakken erop. Zo kun je je bagage optimaal verdelen over de koffer en vind je de de dingen die je nodig hebt snel terug.

Het enige waar ik een beetje bang voor ben is de kwetsbaarheid van het koffertje. Door de lichte kleur en de glanzende afwerking denk ik dat je er snel krasjes op ziet. Zelf ben ik er heel zuinig mee, maar als je bijvoorbeeld een vliegreis maakt heb je niet altijd in de hand hoe er met je koffer wordt omgegaan.

De SUITSUIT Fabulous Fifties koffer 55 cm kost €119,-.

Ga jij graag een weekendje weg? En heb je nog een leuke tip voor mijn volgende citytrip?

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Duifhuizen.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.