LIFESTYLE

Sieraden opbergen op 4 manieren *

9 juni 2020
sieraden opbergen

Ben jij net als ik dol op sieraden, maar heb je slechts een paar favorieten die je écht dagelijks draagt? Dan wil je de rest waarschijnlijk graag op zo’n manier opbergen dat er niets beschadigt en je een goed overzicht hebt van je ‘collectie’. Ik moet eerlijk toegeven dat ik bij het verhuizen sieradendoosjes en zelfs losse sieraden tegenkwam waarvan ik het bestaan al niet meer wist, maar het grootste deel had ik toch al op zo’n manier geordend die voor mij goed werkt. Ik deel graag vier verschillende manieren voor het veilig en overzichtelijk opbergen van je sieraden.

Vakjesdoos

Een vakjes- of sorteerdoos is erg praktisch voor het opbergen van sieraden. Misschien niet zozeer voor het bewaren van die zilveren ketting, maar heb je net als ik bijvoorbeeld een heleboel kleine zilveren of gouden oorbellen? Dan kun je die per paar in een afzonderlijk vakje opbergen zodat het geen onoverzichtelijke bende wordt. Omdat ik veel hele kleine minimalistische oorknopjes heb, heb ik ervoor gekozen die wel samen in één vakje te doen zodat ik de overige vakjes kan gebruiken voor groter oorbellen, kettingen en armbandjes. Maar ik stop nooit zoveel in een vakje dat ik niet meer duidelijk kan ziet wat erin ligt. Deze sorteerdozen vind je trouwens onder andere bij hobbywinkels, omdat ze ook vaak gebruikt worden voor het sorteren van kralen en andere kleine hobby-materialen.

Glazen doosje(s)

Je ziet ze tegenwoordig veel. Mooie glazen doosjes met een zilver-, goud- of koperkleurig ‘geraamte’. Super om je mooiste sieraden in tentoon te stellen! Zelf zou ik ze niet gebruiken om heel veel sieraden bij elkaar in te bewaren omdat je dan snel het overzicht kwijtraakt en het er ook niet zo mooi uitziet omdat je natuurlijk dwars door de doosjes heen kijkt. Maar je zou er dus voor kunnen kiezen om voor het grote geheel een andere opbergmogelijkheid te kiezen en je mooiste schatten op deze manier een speciaal plekje te geven. Voordeel is ook dat de sieraden zelf niet stoffig worden. Het doosje natuurlijk wel, dus daar moet zo af en toe even een stofdoek overheen 😉

Sieradenboekje

Voordat ik research ging doen voor dit artikel wist ik eerlijk gezegd niet dat het bestond. Maar er zijn dus speciale ‘boekjes’ te koop waarin je sieraden kunt opbergen! Het ziet er eigenlijk uit als een organizer met ringband en verschillende ‘bladzijden’ waarop je oorbellen en andere sieraden kwijt kunt. Best een handige manier van opbergen vind ik. Vooral ook wanneer je niet wilt dat je sieraden ‘in het zicht’ liggen en je bijvoorbeeld een boekenkastje hebt waar je het boek in kwijt kunt. Niemand zal weten dat er in dat boek (wellicht kostbare) sieraden zitten.

Haakjes op een bord of tegen de wand

Een mooie ketting berg je het beste hangend op. Stop je hem in een kistje of doosje, dan loop je het risico dat de ketting in de knoop raakt. Zo heb ik eens een hele kluwen kettingen uit de war moeten halen nadat ik ze in een sieradenkistje gepropt had. Geen aanrader, kan ik je vertellen. Maar waar hang je die kettingen dan? Nou op een mooi bord met een (foto)lijst bijvoorbeeld. Dit kun je vrij eenvoudig zelf maken. Op Pinterest vind je veel voorbeelden en inspiratie. Je kunt er ook voor kiezen om op een van de wanden aan de binnenkant van je kledingkast wat haakjes te plakken en hier je kettingen op te hangen. Let er wel op dat ze niet in de knoop raken doordat je kleding er tegenaan komt, maar plak ze een beetje op een strategische plek waar je goed bij kunt.

Heb jij veel sieraden? Op welke manier berg jij je sieraden op?

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.