LIFESTYLE

Review: Purpuz Planner 2021 *

22 december 2020
purpuz planner 2021

In 2019 maakte ik voor het eerst kennis met de Purpuz Planner. Ik ging enthousiast van start met deze planner, die je helpt je dromen en doelen waar te maken. Mijn eerste was een grijs exemplaar, vorig jaar had ik een pink planner en voor 2021 ligt er een prachtige zwarte Purpuz Planner op me te wachten. En dat is maar goed ook, want ik kan echt niet meer zonder deze handige ‘assistent’ op zakelijk gebied. In deze review leg ik uit wat je precies met de Purpuz Planner kunt doen, hoe ik hem zelf nu bijna twee jaar gebruik en welke dingen ik wel en welke ik misschien minder handig of noodzakelijk vind.

De Purpuz Planner 2021 – agenda en to do lijst in één

Eind 2018 gaf ik mijn eerste indruk van de Purpuz Planner 2019, die ik toen net in bezit had. Inmiddels ben ik al een doorgewinterde Purpuz gebruiker en kan ik veel meer vertellen. En vooral ook uitleggen hoe ik de planner zelf gebruik, want ik ben ervan overtuigd dat wat voor mij werkt, voor jou misschien helemaal niet handig is en andersom. Clen Verkleij is de bedenker en ontwikkelaar van de Purpuz Planner. Hij wilde graag een meer effectieve agenda creëren voor zichzelf. Eentje die hem zou helpen met het stellen, plannen en in balans behalen van zijn doelen, hem motiveert en laat reflecteren. Inmiddels is de Purpuz planner niet alleen voor Clen, maar voor duizenden andere ondernemers, studenten en professionals een dagelijkse hulp voor een meer gebalanceerd, gelukkig en succesvol leven.

Werktaken

De Purpuz Planner is naast mijn laptop en smartphone een vast onderdeel geworden van mijn werkuitrusting. Vorig jaar zag mijn werkweek er nog een stuk rommeliger en ongestructureerder uit, simpelweg omdat ik nog maar één kind op de basisschool had en de andere nog veel thuis was. Inmiddels heb ik twee vaste (hele) werkdagen en op de andere drie dagen werk ik alleen onder schooltijd. Waar ik voorheen de planner gebruikte om zowel mijn zakelijke to do’s als privé-afspraken te noteren, ben ik inmiddels overgestapt op een systeem waarbij ik de Purpuz uitsluitend voor mijn werk gebruik. Doordat ik inmiddels meer structuur heb in mijn werkdagen, plan ik ook makkelijker vooruit en op die manier kan ik mijn to do’s beter over de week verspreiden en zie ik in één oogopslag of ik nog ruimte heb om die klus of opdracht aan te nemen of dat ik hem beter kan doorschuiven naar de volgende maand.

Op mijn bureau

Ik vind het fijn dat je de planner zo flexibel kunt gebruiken dat je je werkwijze kunt aanpassen aan wat jij prettig vindt. Als ik een bepaald privé-dingetje echt niet moet vergeten schrijf ik het er nog weleens in, maar eigenlijk gebruik ik de planner nu dus echt uitsluitend voor mijn werk. Dat zorgt er meteen voor dat hij netjes op mijn bureau blijft liggen, waardoor ik altijd een goed overzicht heb van wat ik moet doen en er geen dingen door elkaar gaan lopen. En, misschien niet voor iedereen even belangrijk, maar de Purpuz is een plaatje om te zien. Deze zwarte editie vind ik echt heel tof om te zien en de goudkleurige bedrukking aan de binnenkant ronduit prachtig. Maakt het toch nog nét een stukje leuker om hem te gebruiken!

Het eerste wat ik doe als ik plaats neem achter mijn laptop is de planner openklappen en kijken welke taken er van vorige dagen zijn doorgeschoven en die dag dus moeten gebeuren. Dit vul ik aan met nieuwe taken. Ik probeer hierbij rekening te houden met hoeveel uur ik heb om te werken, zodat alles wel binnen die tijd gedaan kan worden. Maar dat is nog wel een leerpuntje. Vaak wil ik teveel en blijk ik aan het eind van mijn werkdag toch niet alles gedaan te hebben wat ik eigenlijk wilde doen.

O ja, en over de to-do’s: heb ik een taak afgerond dan vink ik hem af. Kom ik ergens niet aan toe dan zet ik er een pijl achter en schuift het door naar mijn volgende werkdag of werkmoment. En schrap ik iets dan gaat er een streep door. Dit werkt voor mij heel prettig.

Hoe werkt de Purpuz Planner? 8 tools tot je doel

De Purpuz Planner is niet zomaar een agenda, maar kun je gebruiken als een tool die je begeleidt naar een gelukkiger en succesvoller leven. Hiervoor bevat de planner 8 tools: de purpuz map, die je helpt om je dromen te visualiseren. De purpuz matrix, die je helpt je dromen te ordenen. Het purpuz plan, dat je helpt je doel op te delen in stappen. Het purpuz pad, dat je helpt je doelen te voorzien van tijd en volgorde. De maandplanning, voor structuur en overzicht. De weekplanning voor dagelijkse to do’s. Dagreflectie, die je laat stilstaan wat goed ging en waar je in kunt groeien. En tenslotte vragen aan jezelf, die je laten stilstaan bij de afgelopen maand, het heden en de toekomst.

Purpuz Planner 2021 – Maandoverzicht en week to do’s

Voordat een nieuwe maand begint, vind je een maandoverzicht. Ideaal om je maanddoelen te noteren of belangrijke taken die je niet over het hoofd mag zien. Later kun je dit dan weer overnemen in je weekplanning. Gebruik je de Purpuz als tool om je doel te plannen, dan zijn de maand- en weekplanning natuurlijk cruciaal om de stappen die je wilt zetten naar je doel vast te leggen. Maar aangezien ik de Purpuz (tot nu toe in elk geval) niet op die manier gebruik, heb ik daar geen ervaring mee. Ik heb weleens geëxperimenteerd met het maken van een overzichtsplanning voor social media in het maandoverzicht. Ik vind het maandoverzicht ook handig om er belangrijke dagen in verband met het plannen van content te noteren.

Onderaan elke week vind je aan de linkerkant nog ruimte voor je week to-do’s op werk- en privégebied. Aangezien mijn to do’s voor het grootste deel onder de dagen van de week staan genoteerd, gebruik ik die niet altijd. Maar als ik bijvoorbeeld een overzichtslijstje wil maken van lopende opdrachten of mensen die ik nog moet bellen of mailen, dan vind ik wel weer heel handig.

Creatieve ruimte

Onder de weekplanning vind je onderaan rechts een creatieve ruimte. Geen lijntjes, maar gewoon een lichtblauw vlak waar je je creativiteit helemaal de vrije loop kunt laten gaan. Ook dat gebruik ik zeker niet wekelijks, maar het wil weleens voorkomen dat ik iets op een wat meer grafische manier wil opschrijven/tekenen. En dan is het heel fijn als daar de ruimte voor is.

Lees ook: ‘Review: Purpuz Family Planner

Stil staan, reflecteren en plannen maken

Ik gaf al aan dat ik de Purpuz tot nu toe nog niet zozeer gebruikt heb om mijn doelen in op te schrijven en uit te stippelen. Maar met de grootse plannen die ik heb voor 2021 denk ik dat het een goed moment is om dat dit jaar eens wél te gaan doen. Deze planner laat je namelijk bewust stil staan bij je doel, terugkijken op de stappen die je al gezet hebt en vooruitkijken naar de stappen die nog gezet moeten worden. Voorin de planner staat precies uitgelegd hoe je dit kunt doen en elke maand staat er een aantal vragen die je jezelf kunt stellen, zodat je de juiste koers blijft volgen en gefocust blijft op je doel.

Ik ben klaar voor 2021 en ga lekker plannen! Jij ook?

*Disclaimer

56 Comments

 • Reply Inge 5 december 2019 at 06:26

  Ten eerste is de kleur natuurlijk al top 😉 Hij zou hier zeer zeker van pas komen. We hebben nu een “normale” agenda hier liggen voor het gezin, met vaak allerlei losse briefjes erop en ernaast met dingen die nog moeten gebeuren. Geen goed overzicht dus….

 • Reply Nicole van der Heiden 5 december 2019 at 07:20

  Oh die klinkt wel heel erg ideaal! Ik doe graag mee ☺️ eens kijken of ik overzicht in de chaos kan creëren 😅 ik volg je op alle kanalen!

 • Reply Diana 5 december 2019 at 07:31

  Lijkt me ideaal en zeer handig voor mij 😂🤣 Waag voor mezelf dus graag een kansje 🙏🏼

 • Reply Rosemary van Duinen 5 december 2019 at 11:07

  Wauw deze wil ik heel graag voor mojn dochter winnen, dan heeft ze overzicht en dus “rust”..zelf heb ik genoeg aan een simpele agenda nu ik niet méér werk..maar ben altijd wel een planner geweest.

 • Reply Marian B 5 december 2019 at 13:21

  Dat is toch wel handig inderdaad! Zou er het komende jaar graag mee werken.

 • Reply Stephanie 5 december 2019 at 13:44

  Ohh dit zou prachtig zijn voor wanneer ik in januari weer na mijn verlof moet gaan werken. Ik mag dan een heel vet project op gaan zetten waarbij een planner erg goed van pas zou komen, zeker met 2 kleintjes thuis en nog een sociaal leven en sporten etc… Hier kan ik dan nog alles in bijhouden!!!

 • Reply Wilmsen Anita 5 december 2019 at 17:51

  Één goede planner is het halve werk

 • Reply Marit Sneijder 6 december 2019 at 13:20

  Als jij er al zin hebt om er in te beginnen lijkt het mij een top agenda! Ik zou hem willen winnen om komend jaar gestructureerder door te komen! Want ik heb dit jaar qua chaos en werkdruk niet echt als prettig ervaren. Misschien helpt de purpuz mijn hoofd ook gestructureerd te houden! En uiteraard al jaren een trouwe volger op meerdere kanalen 😘

 • Reply Engel 7 december 2019 at 02:59

  Mijn beste vriendin is een echte journal freak. En toevallig zoek ik nog een kerstcadeautje voor haar! Ik zou haar er erg blij mee kunnen maken 🙂 Alvast bedankt!

 • Reply Suus 7 december 2019 at 04:48

  Ik loot graag mee voor deze superhandige planner. Voor een vergeetachtige chaoot komt dit zeer van pas 🙂
  Ik volg je via Facebook (Mooie Rooie) en Instagram (Truusje26).

 • Reply Ineke 7 december 2019 at 07:55

  Een mooi cadeau om aan mijn dochter te geven.

 • Reply Yvette 7 december 2019 at 08:50

  Ik zou hem heel graag winnen, hopelijk komt er dan wat rust in de chaos van mijn leven 🙂

 • Reply Martinique Koevoets 7 december 2019 at 08:59

  Als mega-chaoot maak ik graag kans. Dan ben ik komend jaar misschien wel wat gestructureerder 🙂

 • Reply wilmsen anita 7 december 2019 at 08:59

  Mijn huishouden loopt sindsdien op rolletjes

 • Reply Nelly 7 december 2019 at 09:51

  Dat klinkt allemaal heel goed. Zo’n planner lijkt me superhandig. Het geeft rust en overzicht. Ik doe graag mee.

 • Reply Marijke 7 december 2019 at 09:55

  Handig, zo’n planner kan ik goed gebruiken!

 • Reply Margriet 7 december 2019 at 10:21

  Zou mij goed van pas komen, dus ik doe erg graag mee!

 • Reply Jacco 7 december 2019 at 11:19

  Mijn vriendin kan er wel 1 gebruiken, want die vergeet nog vaak afspraken haha.

  • Reply Ivonne vogelsangs 7 december 2019 at 17:20

   Ik heb er geen, ook nooit gehad, maar voor mij lijkt het perfect! Zo kan ik bepaalde dingen goed bijhouden en plannen, want afgelopen jaar zag ik al tussen bomen het bos niet meer. Heeft ook te haken met overlijden van ons mam afgelopen maart. Voor mij even goed onder. Duidelijk overzicht te krijgen in wat ik moet en wil doen elke week/dag. Even alles wer goed op een rij krijgen

 • Reply Dionne 7 december 2019 at 11:28

  Ik krijg wel echt meteen zin om hier mee aan de slag te gaan. Sowieso zoek ik een planner/agenda met een to-do list, maar deze lijkt me extra motiverend. Ik maak dus graag kans!

 • Reply Heleen Haarsma 7 december 2019 at 11:53

  Wat een geweldig mooie en handige prijs! Er staat weer een druk maar leuk nieuw jaar voor de boeg voor mij en ik kan niet zonder een planner. De kleur is ook nog eens helemaal mijn ding dus ik zeg duimen maarrrr….

 • Reply Anne 7 december 2019 at 12:02

  Ik ben soms zo’n chaoot en snel het overzicht kwijt een goede planning is belangrijk om balans te houden in mij privé en werk. Ik word strontchagerijnig als dingen niet lopen zoals ik graag zou willen. Een goede planner om overzicht te bewaren zo jij helpen om van 2020 een gezellig jaar te maken

 • Reply Nicole elisabeth 7 december 2019 at 12:38

  Wauwwww wat leuk. Ik hou van to-do lijstjes en maandelijkse doelen stellen en reflecteren. Daarnaast orde scheppen in mijn dagen en overzicht houden. Deze mooie roze planner lijkt me zo leuk.

 • Reply Anita te Gussinklo 7 december 2019 at 15:03

  Ideaal lijkt me deze planner, ik doe graag mee
  Kan hem voor 2020 goed gebruiken.

 • Reply Jurgen 7 december 2019 at 15:12

  Ik ben echt een plannermaniac en ken deze planner gewoon nog niet! afgelopen jaar heb ik oa gewerkt met mijn filofax en een leuchtturm, maar ben toe aan iets nieuws. Ik maak dus ook heel graag kans op deze planner, fingers crossed!

 • Reply Iris 7 december 2019 at 15:28

  Deze is perfect. Kan ik zeker gebruiken
  Ik doe graag mee.

 • Reply Renilda 7 december 2019 at 15:29

  I love it. Zoiets heb ik echt nodig. Zou ik een goed overzicht hebben. Leuk om het jaar met te beginnen.

 • Reply Jan 7 december 2019 at 15:32

  Graag waag ik een kansje op deze prachtige planner.

 • Reply Paula 7 december 2019 at 15:42

  Wat een leuke winactie! Ik kan hem volgende jaar heel goed gebruiken, Ik doe heel graag mee! 😍
  Ik volg je via Facebook (Paula Bernal) en Instagram (pauberpas).

 • Reply Eliatha Buurmans 7 december 2019 at 19:40

  Eindelijk orde in mijn wanorde.

 • Reply Gea Jager 7 december 2019 at 19:56

  erg leuk en zeer handig dus ik doe mee

 • Reply Linda Raaijmakers 7 december 2019 at 20:38

  Ikzelf gebruik de Purpuz al daarom wil ik deze heel graag winnen voor mijn zus Chantal die vanaf januari gaat starten als routeplanner voor het nieuwe vpt-team in de zorg 😍

  • Reply Linda Raaijmakers 7 december 2019 at 20:41

   Ik volgde je trouwens al via Facebook en Instagram (@lindaenbjorn)

 • Reply Esther 7 december 2019 at 22:33

  Ziet er top uit. Ik kende dit nog niet, maar ben enthousiast geworden.

 • Reply Marja 7 december 2019 at 22:59

  Dit lijkt me geweldig. Een gezin met pubers en een peuter, waarin ik ook tijd voor mezelf moet plannen. Dat maakt deze planner bijna onmisbaar

 • Reply Joost 8 december 2019 at 09:58

  Zoals anderen ben ik ook enthousiast geworden. Ik ben dit jaar digitaal begonnen met plannen maar halverwege afgehaakt. Er gaat niks boven ‘ouderwets’ op papier.

 • Reply esther 8 december 2019 at 12:11

  een pronkstuk op mijn bureau, nog geen ervaring mee maar lijkt mij zeer handig en overzichtelijk, dolgraag dus.

 • Reply Angela 8 december 2019 at 17:07

  Ik gebruik de planner nog niet, maar ben wel op zoek naar een manier om mijn drukke leven te ordenen! Ben zelf toch wel fan van ‘ouderwets’ papier, dus ik zou deze planner graag proberen!

 • Reply Lies 8 december 2019 at 17:40

  Deze planner lijkt me echt ideaal!! Ik doe graag mee!

 • Reply Sonja van den Beemd 8 december 2019 at 18:31

  Oeeehhh deze zou ik echt goed kunnen gebruiken.
  Omdat ik altijd alles vergeet en dit dus echt een uitkomst zou zijn.

 • Reply Anneliese de Waal 8 december 2019 at 19:20

  Ohhh…dat zou erg handig zijn voor het nieuwe jaar, ik doe heel graag mee 😃😃🤗🤗 Groetjes Anneliese

 • Reply anja 8 december 2019 at 20:54

  handig om niks te vergeten als je het goed op schijt allemaal

 • Reply Linda Kreunen 9 december 2019 at 08:37

  Dankzij mijn burn-out start ik 2020 met mijn eigen coaching bureau. Met deze planner staat 2020 helemaal overzichtelijk en open voor alle plannen! Enne de kleur geeft een extra boost natuurlijk! Groetjes Linda

 • Reply Nina Haven 9 december 2019 at 19:46

  Voor mijn dochter, die graag het overzicht houdt en dol is op lijstjes .

 • Reply EvelienR 10 december 2019 at 17:26

  Mijn agenda is momenteel een wand met plakbriefjes, maar ook briefjes tussen m’n telefoonhoesje, ‘ergens’ in huis of ik denk ‘ik onthoud het wel’. Maar dat laatste gaat natuurlijk altijd mis. Ik ben al lang op zoek naar een agenda waar inderdaad ook genoeg ruimte is voor je ’to do’, het klinkt echt ideaal! Lekker lijstjes maken.

 • Reply marij brand 10 december 2019 at 21:30

  super handig voor alle afspraakjes van de kinderen en mijn man met zijn drukke baan.
  Nu is het bijna niet bij te houden helaas

 • Reply Lara 11 december 2019 at 01:19

  Mooi en praktisch! Ik doe graag mee

 • Reply Anita H. 11 december 2019 at 12:40

  Toevallig is pink ook nog mijn lievelingskleur. Maar dat is natuurlijk niet de belangrijkste reden om deze planner te willen winnen. Waarschijnlijk is zo’n planner toch een stuk handiger dan zo’n kleine zakagenda…. Ik ding graag mee.

 • Reply Rachel 14 december 2019 at 19:49

  Deze roze Purpuzz planner kan ik zeker gebruiken, zodat goede voornemens niet weer onderduiken.
  Elk jaar maak ik nieuwe plannen, komend jaar wil ik mij daar echt voor gaan inspannen.
  Rust & grip zou ik graag meer in mijn leven willen, een drukke baan, sociaal leven en studie betekent weinig chillen. Een ‘’personal’’ coach is daarom zeker welkom, vooral met mijn studie is het nog weleens dat ik mezelf tegenkom. Ik ben een perfectionist en wil ook graag alles voor een ander goed doen, daarbij staat ook nog centraal dat ik overal aan mee wil doen. In mijn leven zou ik graag meer balans willen ervaren,
  ik ben leergierig en behulpzaam en daar zitten bij mij de gevaren.
  Ik duik overal in, wil van alles doen en wil overal aan deelnemen, dat zorgt soms voor de nodige problemen.
  Geluk is dan even ver te zoeken, want mijn huis moet ook onderhouden worden met schoonmaakdoeken.
  Ik ben daarom heel nieuwsgierig of deze planner mijn leven beter kan organiseren, zodat ik werk en privé beter kan praktiseren. De roze kleur van de planner vind ik onwijs tof, reflectie modellen in de planner zorgen zeker voor inzichten en gespreksstof. Ik ben benieuwd of de quotes in de planner ook inspirerend werken,
  als ik deze planner win, dan kan ik het eventueel over een paar maanden merken.
  Balans in mijn leven is mijn wens, als ik dit bereik, dan voel ik mij ook een gelukkiger mens! 🙂

  • Reply Rachel 14 december 2019 at 20:04

   Ik volg je al op facebook Rachel Aben en nu ook op insta rachel0703

 • Reply Jos 15 december 2019 at 10:45

  Wat een mooi overzichtelijke tijdsblokken, Leuk om over de quotes na te denken. Ondersteunend qua persoonlijke ontwikkeling en geweldig de creatieve ruimte om anders naar je doelen te gaan kijken. Ik zou heel graag deze ”focus agenda/planner” willen gebruiken om te ervaren of deze Purpuz planner mij bevalt.
  Mooie review Moonoloog.

 • Reply Lis Coppus 15 december 2019 at 14:51

  Deze mooie Purpuz planner gun ik een vriendin van mij. Zij maakt altijd zoveel plannen en heeft altijd veel ”onrust” in haar hoofd door haar drukke leven (gezin, huishouden, werk, social life). Op deze manier kan ze al haar dingen opschrijven en loslaten. Dat werkt voor haar vast heel effectief. Op die manier kan ze zichzelf ook meer focussen op andere dingen. De Purpuz planner heeft een mooi design en is milieuvriendelijk ingesteld +.
  Ik gun een vriendin van mij meer rust in haar leven, dus ik hoop dat ik haar dit cadeau mag doen. Zou een geweldig kerstcadeau voor haar zijn! 📔🎄🎁

 • Reply Anoniem 15 december 2019 at 23:07
 • Reply Lia 16 december 2019 at 16:36

  Wat een perfecte planner voor mij als echte chaoot. Ik maak altijd overal memo’s, maar uiteindelijk ben ik ze allemaal kwijt! Deze planner lijkt mij zo ideaal. Ik ben helemaal fan van de roze kleur! Ik word heel enthousiast van deze review. Ik ben gek op doelen stellen van een marathon lopen tot mezelf meer laten horen in een teamvergadering, dus van deze planner word ik nu al happy! Ik waag graag een kansje. Super leuke actie!
  Ik volg je op alle kanalen.

 • Reply Roos 18 december 2019 at 17:17

  Deze planner zou ik dolgraag willen winnen! Why? Het is niet zomaar een planner, maar juist een planner waarmee je je goals kunt tracken. Deze roze Purpuz planner gun je iedere powerwoman! De Purpuz staat op mijn wishlist! Ik wil graag meer gebalanceerd, gelukkig & succesvol leven!

 • Reply Nathalie Buttiens 18 december 2019 at 22:05

  Ik ben heel wat van plan volgend jaar, dus ik kan een planner goed gebruiken.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.