LIFESTYLE OUDERSCHAP

Review: Purpuz Family Planner 2021 (+ winactie!)

16 november 2020

Iedereen die mij een beetje kent, weet dat ik van plannen houd. Ik begin er mijn werkdag mee en houd naast een planning op papier een digitale agenda bij voor mijn afspraken en belangrijke data. Waar het me eigenlijk nog aan ontbreekt is een duidelijke planner waarop ik ook de afspraken van de kinderen bij kan houden en in één oogopslag kan zien hoe onze week eruit ziet. En toen was daar mijn redder in nood: de Purpuz Family Planner! Een gloedjenieuwe familieplanner die je kunt ophangen en waarop je alle afspraken van het hele gezin kwijt kunt. Ik ontving hem als een van de eersten en laat je weten wat ik ervan vindt. Lees vooral even door tot helemaal onderaan, want ik mag een exemplaar van deze prachtige planner weggeven!

Purpuz Family Planner – alle ins en outs

De Family Planner is een XL formaat planner met per week twee grote vellen vol handige lijstjes en vakjes. Je kunt ervoor kiezen hem uitgeklapt op te hangen zodat je beide vellen volledig in beeld hebt, of je klapt hem dubbel en kiest ervoor alleen de weekplanning of juist de lijstjes en to do’s (hier kom ik zo nog op) zichtbaar op te hangen. Wat trouwens óók nog kan is een soort driehoek maken van de planner en hem neerzetten. Op je bureau bijvoorbeeld.

Laten we even op de planner inzoomen. Ik begin bij het bovenste vel. Dit is het gedeelte waar je diverse lijstjes vindt én een handig overzicht voor je weekmenu. Links van het weekmenu vind je wat leuke handvatten voor reflectie en doelen, helemaal in lijn met de Purpuz Planner. Wat is je gezinsdoel deze week? Jullie beste moment? Welk cijfer geven jullie de week na afloop? Rechts van het weekmenu is ruimte voor een flinke boodschappenlijst. En weer rechts daarnaast vind je vier verschillende lijstjes: to do’s, huishouden, call/mail en notes. Per lijstje kun je 16 items kwijt (of 32 wanneer je twee rijen maakt).

Dan het onderste gedeelte. Dit is het belangrijkste deel, want hier komt je planning te staan! Aan de linkerkant zie je van boven naar beneden de dagen van de week met datum. Helemaal rechtsonder staat afgekort de maand weergegeven. En bovenaan vind je vijf stippellijntjes waar je de namen van je gezinsleden op kwijt kunt. Onder elke naam is voor elke dag van de week een hokje gemaakt waarin je afspraken en belangrijke notities kunt noteren. Het zesde rijtje is voor algemene notities, of voor terugkerende taken zoals het vuilnis dat naar buiten moet.

Wat vind ik van de Purpuz Family Planner?

Mijn eerste gedachte toen ik de planner uit de doos haalde was: ‘wow, wat een heerlijk groot ding!’. Ik hou niet van priegelwerk, dus een planner waar je zoveel op kwijt kunt moet voor mij gewoon lekker groot zijn. Mijn tweede gedachte was: ‘wat gaaf, die gouden opdruk!’. Ik kende het natuurlijk al van de Purpuz Planner, maar dit is ook echt weer een plaatje om te zien. De kaft is van heel dik karton, waardoor de planner ondanks zijn grote formaat stevig aanvoelt. De kleur is beige. Lekker naturel waardoor de planner in ieder interieur tot z’n recht komt. Maar ik gok zomaar dat er ooit verschillende kleuren beschikbaar komen, net zoals bij de Purpuz Planner…

De planner start in week 52 van dit jaar, dus ik moet nog eventjes geduld hebben voor ik hem echt in gebruik kan nemen en in de praktijk kan gaan testen. Ik kan niet wachten! Wij zijn natuurlijk ‘maar’ een gezinnetje van drie, maar met twee huizen voor de kids lijkt het me heel fijn om op deze manier de week (ook voor hen) inzichtelijk en overzichtelijk te maken. Ik schrijf mijn weekmenu op dit moment vaak in mijn Purpuz Planner, die ik eigenlijk voornamelijk voor mijn werk gebruik. Dus dit is een mooie manier om dat eens van elkaar te scheiden. Ik ben ook benieuwd of ik mijn huishoudelijke taken beter ga nakomen als ik ze opschrijf. Daar hou ik je van op de hoogte!

Is deze Family Planner ook echt wat voor jou? Je kunt ‘m winnen!

En dan nu het allerleukste onderdeel van deze blogpost… ik mag een Purpuz Family Planner weggeven! Deze winactie loopt via mijn Instagram, dus om mee te doen verwijs ik je graag naar de bijbehorende Instagram-post.

Meedoen is simpel!
– Volg @moonoloog en @yourpurpuz op Instagram
– Laat een reactie achter onder de post op Instagram die bij deze winactie hoort om te laten weten dat je meedoet
– Tag een of meerdere personen die deze prijs ook te gek zullen vinden
– De post delen in je tijdlijn en/of stories is niet verplicht maar vind ik uiteraard wel heel lief 🙂

Geen zin om de uitslag van de winactie af te wachten? Bestel de planner dan direct via Bol.com!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.