LIFESTYLE

Hoe bevalt de Purpuz Planner mij? | Win een Purpuz Planner 2020! *

5 december 2019

Bijna een jaar heb ik hem nu, mijn grijze Purpuz Planner 2019. In januari ging ik enthousiast van start met deze planner, die je helpt je dromen en doelen waar te maken. Hoe bevalt het werken met de planner mij tot nu toe? Hoe gebruik ik hem precies? Welke dingen vind ik wel en welke misschien minder handig of noodzakelijk? Ik ga het je allemaal vertellen. En verderop heb ik wat leuks in petto. Ik mag namelijk een van jullie blij maken met de nieuwste Purpuz Planner 2020 in de prachtige kleur ‘pink’! Perfect om het nieuwe jaar fris en gestructureerd te starten.

De Purpuz Planner – agenda en to do lijst in één

Eind vorig jaar gaf ik mijn eerste indruk van de Purpuz Planner 2019, die ik toen net in bezit had. Nu we bijna een jaar verder zijn en ik de planner dus zo’n beetje een jaar lang in gebruik heb, lijkt het me een mooi moment om mijn ervaringen te delen. En vooral ook om uit te leggen hoe ik de planner zelf gebruik, want ik ben ervan overtuigd dat wat voor mij werkt, voor jou misschien helemaal niet handig is en andersom. De Purpuz Planner is voor mij eigenlijk een combinatie van twee dingen. Of, nou ja, eigenlijk zijn het er drie maar in de praktijk blijken twee functies voor mij het belangrijkst. Ten eerste is dat de agenda. Elke week is verdeeld over twee bladzijden en dat vind ik heerlijk. Het geeft me overzicht.

Werk & prive

Ik plan meestal eerst in op welke dagen ik kan werken (wanneer de kinderen dus naar school/opvang zijn). Mijn privé afspraken zet ik er meestal ook bij, zodat ik een beetje een idee heb hoe vol mijn week zit. Voor mijn privé-afspraken gebruik ik overigens ook een digitale agenda (op mijn telefoon), maar die geeft me niet het overzicht wat de Purpuz me wel geeft, maar heb ik dan wel weer vaker bij me. De Purpuz is namelijk niet van het formaat ‘die neem ik effe lekker mee in mijn handtas’. Maar dat is niet erg, want op mijn bureau ligt hij prima en zie ik hem ook vrijwel elke dag.

Behalve als agenda gebruik ik de Purpuz ook om mijn to do’s in op te schrijven. Ik noteer dus grofweg wanneer en hoeveel uur ik heb om te werken en schrijf daaronder alle taken op die er volgens mij moeten gebeuren. Als mijn hoofd helemaal vol zit en ik bijvoorbeeld steeds vergeet wie ik allemaal nog moet mailen zet ik dat er ook op, maar is het een keer wat rustiger dan schrijf ik bijvoorbeeld alleen op wanneer ik welke deadline heb en wanneer ik bedrijf X een factuur moet sturen.

Behalve werk- en privédingen heb ik ook een tijdje mijn huishoudelijke taken in de planner genoteerd. Dat vond ik een tijdje wel fijn werken, maar daar ben ik nu weer mee gestopt. Ik vind het fijn dat je de planner zo flexibel kunt gebruiken dat je je werkwijze kunt aanpassen aan wat jij prettig vindt.

O,ja, en over de to-do’s: heb ik een taak afgerond dan vink ik hem af. Kom ik ergens niet aan toe dan zet ik er een pijl achter en schuift het door naar mijn volgende werkdag of werkmoment. En schrap ik iets dan gaat er een streep door. Dit werkt voor mij heel prettig.

Purpuz Planner 2020 – Maandoverzicht en week to do’s

Voordat een nieuwe maand begint, vind je een maandoverzicht. Ideaal om je maanddoelen te noteren of belangrijke taken die je niet over het hoofd mag zien. Later kun je dit dan weer overnemen in je weekplanning. Gebruik je de Purpuz als tool om je doel te plannen, dan zijn de maand- en weekplanning natuurlijk cruciaal om de stappen die je wilt zetten naar je doel vast te leggen. Maar aangezien ik de Purpuz (tot nu toe in elk geval) niet op die manier gebruik, heb ik daar geen ervaring mee. Ik heb weleens geëxperimenteerd met het maken van een overzichtsplanning voor social media in het maandoverzicht. Ik vind het maandoverzicht ook handig om er belangrijke dagen in verband met het plannen van content te noteren.

Onderaan elke week vind je aan de linkerkant nog ruimte voor je week to-do’s op werk- en privégebied. Aangezien mijn to do’s voor het grootste deel onder de dagen van de week staan genoteerd, gebruik ik die niet altijd. Maar als ik bijvoorbeeld een overzichtslijstje wil maken van lopende opdrachten of mensen die ik nog moet bellen of mailen, dan vind ik wel weer heel handig.

Creatieve ruimte

Onder de weekplanning vind je onderaan rechts een creatieve ruimte. Geen lijntjes, maar gewoon een lichtblauw vlak waar je je creativiteit helemaal de vrije loop kunt laten gaan. Ook dat gebruik ik zeker niet wekelijks, maar het wil weleens voorkomen dat ik iets op een wat meer grafische manier wil opschrijven/tekenen. En dan is het heel fijn als daar de ruimte voor is.

Stil staan, reflecteren en plannen maken

Ik gaf al aan dat ik de Purpuz niet zozeer gebruik om mijn doelen in op te schrijven en uit te stippelen. Misschien zou het wel goed zijn als ik dat eens probeer, want als ik me bedenk hoeveel dingen ik bedenk en hoeveel daar uiteindelijk echt van terechtkomt… Afijn, deze planner laat je zeker vaak genoeg stil staan bij je doel, terugkijken op de stappen die je al gezet hebt en vooruitkijken naar de stappen die nog gezet moeten worden. Voorin de planner staat precies uitgelegd hoe je dit kunt doen en elke maand staat er een aantal vragen die je jezelf kunt stellen, zodat je de juiste koers blijft volgen en gefocust blijft op je doel. Ik doe het dus zeker niet af als ‘onzin’ of ‘onnodig’ maar het is meer dat ik de planner nog niet op die manier heb ingezet. Wie weet doe ik dat in het nieuwe jaar wel!

Winnen: Pink Purpuz Planner 2020!

Ik denk dat je uit bovenstaande review wel kunt concluderen dat ik enorm fan ben van de Purpuz Planner. Ook al gebruik ik (nog) niet alle onderdelen en andere op mijn eigen manier, voor mij is de Purpuz inmiddels een onmisbaar item geworden. Vooral om het overzicht te houden in mijn werkzaamheden als zzp’er, maar ook privé en om ideeën die in me opkomen uit te werken en in te plannen.

Zoals ik aangaf mag ik één iemand blij maken met zo’n prachtige Purpuz Planner voor het jaar 2020 in de kleur ‘pink’ ter waarde van €39,99. Ik heb hem zelf ook en kan echt niet wachten om erin te starten. Het nieuwe jaar staat voor mij toch altijd een beetje voor een nieuwe start met nieuwe dromen en doelen en zo’n frisse lege planner is daar natuurlijk perfect voor!

Wat moet je doen om kans te maken?

Denk je (of weet je al) dat de Purpuz Planner perfect is voor jou, maar heb je er voor komend jaar nog geen in bezit? Of ken je iemand die zo’n prachtplanner wel kan gebruiken (ook heel leuk als cadeau voor onder de kerstboom!). Laat dan even een reactie achter onder deze blog en/of onder de Facebookpost die hoort bij deze winactie. Volg je Moonoloog op Instagram en Facebook dan levert dat je een extra winkans op. De winactie op social media delen of iemand taggen die dit ook tof zou vinden is niet verplicht, maar wordt wel heel erg gewaardeerd.

Je kunt meedoen tot en met 18 december 2019. Daarna zal ik onder alle deelnemers een winnaar loten. Deze ontvangt op 19 december 2019 persoonlijk bericht.

Heel veel succes!

Gebruik jij de Purpuz Planner al en zo ja, wat vind jij er prettig aan?

*Disclaimer

You Might Also Like

56 Comments

 • Reply Inge 5 december 2019 at 06:26

  Ten eerste is de kleur natuurlijk al top 😉 Hij zou hier zeer zeker van pas komen. We hebben nu een “normale” agenda hier liggen voor het gezin, met vaak allerlei losse briefjes erop en ernaast met dingen die nog moeten gebeuren. Geen goed overzicht dus….

 • Reply Nicole van der Heiden 5 december 2019 at 07:20

  Oh die klinkt wel heel erg ideaal! Ik doe graag mee ☺️ eens kijken of ik overzicht in de chaos kan creëren 😅 ik volg je op alle kanalen!

 • Reply Diana 5 december 2019 at 07:31

  Lijkt me ideaal en zeer handig voor mij 😂🤣 Waag voor mezelf dus graag een kansje 🙏🏼

 • Reply Rosemary van Duinen 5 december 2019 at 11:07

  Wauw deze wil ik heel graag voor mojn dochter winnen, dan heeft ze overzicht en dus “rust”..zelf heb ik genoeg aan een simpele agenda nu ik niet méér werk..maar ben altijd wel een planner geweest.

 • Reply Marian B 5 december 2019 at 13:21

  Dat is toch wel handig inderdaad! Zou er het komende jaar graag mee werken.

 • Reply Stephanie 5 december 2019 at 13:44

  Ohh dit zou prachtig zijn voor wanneer ik in januari weer na mijn verlof moet gaan werken. Ik mag dan een heel vet project op gaan zetten waarbij een planner erg goed van pas zou komen, zeker met 2 kleintjes thuis en nog een sociaal leven en sporten etc… Hier kan ik dan nog alles in bijhouden!!!

 • Reply Wilmsen Anita 5 december 2019 at 17:51

  Één goede planner is het halve werk

 • Reply Marit Sneijder 6 december 2019 at 13:20

  Als jij er al zin hebt om er in te beginnen lijkt het mij een top agenda! Ik zou hem willen winnen om komend jaar gestructureerder door te komen! Want ik heb dit jaar qua chaos en werkdruk niet echt als prettig ervaren. Misschien helpt de purpuz mijn hoofd ook gestructureerd te houden! En uiteraard al jaren een trouwe volger op meerdere kanalen 😘

 • Reply Engel 7 december 2019 at 02:59

  Mijn beste vriendin is een echte journal freak. En toevallig zoek ik nog een kerstcadeautje voor haar! Ik zou haar er erg blij mee kunnen maken 🙂 Alvast bedankt!

 • Reply Suus 7 december 2019 at 04:48

  Ik loot graag mee voor deze superhandige planner. Voor een vergeetachtige chaoot komt dit zeer van pas 🙂
  Ik volg je via Facebook (Mooie Rooie) en Instagram (Truusje26).

 • Reply Ineke 7 december 2019 at 07:55

  Een mooi cadeau om aan mijn dochter te geven.

 • Reply Yvette 7 december 2019 at 08:50

  Ik zou hem heel graag winnen, hopelijk komt er dan wat rust in de chaos van mijn leven 🙂

 • Reply Martinique Koevoets 7 december 2019 at 08:59

  Als mega-chaoot maak ik graag kans. Dan ben ik komend jaar misschien wel wat gestructureerder 🙂

 • Reply wilmsen anita 7 december 2019 at 08:59

  Mijn huishouden loopt sindsdien op rolletjes

 • Reply Nelly 7 december 2019 at 09:51

  Dat klinkt allemaal heel goed. Zo’n planner lijkt me superhandig. Het geeft rust en overzicht. Ik doe graag mee.

 • Reply Marijke 7 december 2019 at 09:55

  Handig, zo’n planner kan ik goed gebruiken!

 • Reply Margriet 7 december 2019 at 10:21

  Zou mij goed van pas komen, dus ik doe erg graag mee!

 • Reply Jacco 7 december 2019 at 11:19

  Mijn vriendin kan er wel 1 gebruiken, want die vergeet nog vaak afspraken haha.

  • Reply Ivonne vogelsangs 7 december 2019 at 17:20

   Ik heb er geen, ook nooit gehad, maar voor mij lijkt het perfect! Zo kan ik bepaalde dingen goed bijhouden en plannen, want afgelopen jaar zag ik al tussen bomen het bos niet meer. Heeft ook te haken met overlijden van ons mam afgelopen maart. Voor mij even goed onder. Duidelijk overzicht te krijgen in wat ik moet en wil doen elke week/dag. Even alles wer goed op een rij krijgen

 • Reply Dionne 7 december 2019 at 11:28

  Ik krijg wel echt meteen zin om hier mee aan de slag te gaan. Sowieso zoek ik een planner/agenda met een to-do list, maar deze lijkt me extra motiverend. Ik maak dus graag kans!

 • Reply Heleen Haarsma 7 december 2019 at 11:53

  Wat een geweldig mooie en handige prijs! Er staat weer een druk maar leuk nieuw jaar voor de boeg voor mij en ik kan niet zonder een planner. De kleur is ook nog eens helemaal mijn ding dus ik zeg duimen maarrrr….

 • Reply Anne 7 december 2019 at 12:02

  Ik ben soms zo’n chaoot en snel het overzicht kwijt een goede planning is belangrijk om balans te houden in mij privé en werk. Ik word strontchagerijnig als dingen niet lopen zoals ik graag zou willen. Een goede planner om overzicht te bewaren zo jij helpen om van 2020 een gezellig jaar te maken

 • Reply Nicole elisabeth 7 december 2019 at 12:38

  Wauwwww wat leuk. Ik hou van to-do lijstjes en maandelijkse doelen stellen en reflecteren. Daarnaast orde scheppen in mijn dagen en overzicht houden. Deze mooie roze planner lijkt me zo leuk.

 • Reply Anita te Gussinklo 7 december 2019 at 15:03

  Ideaal lijkt me deze planner, ik doe graag mee
  Kan hem voor 2020 goed gebruiken.

 • Reply Jurgen 7 december 2019 at 15:12

  Ik ben echt een plannermaniac en ken deze planner gewoon nog niet! afgelopen jaar heb ik oa gewerkt met mijn filofax en een leuchtturm, maar ben toe aan iets nieuws. Ik maak dus ook heel graag kans op deze planner, fingers crossed!

 • Reply Iris 7 december 2019 at 15:28

  Deze is perfect. Kan ik zeker gebruiken
  Ik doe graag mee.

 • Reply Renilda 7 december 2019 at 15:29

  I love it. Zoiets heb ik echt nodig. Zou ik een goed overzicht hebben. Leuk om het jaar met te beginnen.

 • Reply Jan 7 december 2019 at 15:32

  Graag waag ik een kansje op deze prachtige planner.

 • Reply Paula 7 december 2019 at 15:42

  Wat een leuke winactie! Ik kan hem volgende jaar heel goed gebruiken, Ik doe heel graag mee! 😍
  Ik volg je via Facebook (Paula Bernal) en Instagram (pauberpas).

 • Reply Eliatha Buurmans 7 december 2019 at 19:40

  Eindelijk orde in mijn wanorde.

 • Reply Gea Jager 7 december 2019 at 19:56

  erg leuk en zeer handig dus ik doe mee

 • Reply Linda Raaijmakers 7 december 2019 at 20:38

  Ikzelf gebruik de Purpuz al daarom wil ik deze heel graag winnen voor mijn zus Chantal die vanaf januari gaat starten als routeplanner voor het nieuwe vpt-team in de zorg 😍

  • Reply Linda Raaijmakers 7 december 2019 at 20:41

   Ik volgde je trouwens al via Facebook en Instagram (@lindaenbjorn)

 • Reply Esther 7 december 2019 at 22:33

  Ziet er top uit. Ik kende dit nog niet, maar ben enthousiast geworden.

 • Reply Marja 7 december 2019 at 22:59

  Dit lijkt me geweldig. Een gezin met pubers en een peuter, waarin ik ook tijd voor mezelf moet plannen. Dat maakt deze planner bijna onmisbaar

 • Reply Joost 8 december 2019 at 09:58

  Zoals anderen ben ik ook enthousiast geworden. Ik ben dit jaar digitaal begonnen met plannen maar halverwege afgehaakt. Er gaat niks boven ‘ouderwets’ op papier.

 • Reply esther 8 december 2019 at 12:11

  een pronkstuk op mijn bureau, nog geen ervaring mee maar lijkt mij zeer handig en overzichtelijk, dolgraag dus.

 • Reply Angela 8 december 2019 at 17:07

  Ik gebruik de planner nog niet, maar ben wel op zoek naar een manier om mijn drukke leven te ordenen! Ben zelf toch wel fan van ‘ouderwets’ papier, dus ik zou deze planner graag proberen!

 • Reply Lies 8 december 2019 at 17:40

  Deze planner lijkt me echt ideaal!! Ik doe graag mee!

 • Reply Sonja van den Beemd 8 december 2019 at 18:31

  Oeeehhh deze zou ik echt goed kunnen gebruiken.
  Omdat ik altijd alles vergeet en dit dus echt een uitkomst zou zijn.

 • Reply Anneliese de Waal 8 december 2019 at 19:20

  Ohhh…dat zou erg handig zijn voor het nieuwe jaar, ik doe heel graag mee 😃😃🤗🤗 Groetjes Anneliese

 • Reply anja 8 december 2019 at 20:54

  handig om niks te vergeten als je het goed op schijt allemaal

 • Reply Linda Kreunen 9 december 2019 at 08:37

  Dankzij mijn burn-out start ik 2020 met mijn eigen coaching bureau. Met deze planner staat 2020 helemaal overzichtelijk en open voor alle plannen! Enne de kleur geeft een extra boost natuurlijk! Groetjes Linda

 • Reply Nina Haven 9 december 2019 at 19:46

  Voor mijn dochter, die graag het overzicht houdt en dol is op lijstjes .

 • Reply EvelienR 10 december 2019 at 17:26

  Mijn agenda is momenteel een wand met plakbriefjes, maar ook briefjes tussen m’n telefoonhoesje, ‘ergens’ in huis of ik denk ‘ik onthoud het wel’. Maar dat laatste gaat natuurlijk altijd mis. Ik ben al lang op zoek naar een agenda waar inderdaad ook genoeg ruimte is voor je ‘to do’, het klinkt echt ideaal! Lekker lijstjes maken.

 • Reply marij brand 10 december 2019 at 21:30

  super handig voor alle afspraakjes van de kinderen en mijn man met zijn drukke baan.
  Nu is het bijna niet bij te houden helaas

 • Reply Lara 11 december 2019 at 01:19

  Mooi en praktisch! Ik doe graag mee

 • Reply Anita H. 11 december 2019 at 12:40

  Toevallig is pink ook nog mijn lievelingskleur. Maar dat is natuurlijk niet de belangrijkste reden om deze planner te willen winnen. Waarschijnlijk is zo’n planner toch een stuk handiger dan zo’n kleine zakagenda…. Ik ding graag mee.

 • Reply Rachel 14 december 2019 at 19:49

  Deze roze Purpuzz planner kan ik zeker gebruiken, zodat goede voornemens niet weer onderduiken.
  Elk jaar maak ik nieuwe plannen, komend jaar wil ik mij daar echt voor gaan inspannen.
  Rust & grip zou ik graag meer in mijn leven willen, een drukke baan, sociaal leven en studie betekent weinig chillen. Een ‘’personal’’ coach is daarom zeker welkom, vooral met mijn studie is het nog weleens dat ik mezelf tegenkom. Ik ben een perfectionist en wil ook graag alles voor een ander goed doen, daarbij staat ook nog centraal dat ik overal aan mee wil doen. In mijn leven zou ik graag meer balans willen ervaren,
  ik ben leergierig en behulpzaam en daar zitten bij mij de gevaren.
  Ik duik overal in, wil van alles doen en wil overal aan deelnemen, dat zorgt soms voor de nodige problemen.
  Geluk is dan even ver te zoeken, want mijn huis moet ook onderhouden worden met schoonmaakdoeken.
  Ik ben daarom heel nieuwsgierig of deze planner mijn leven beter kan organiseren, zodat ik werk en privé beter kan praktiseren. De roze kleur van de planner vind ik onwijs tof, reflectie modellen in de planner zorgen zeker voor inzichten en gespreksstof. Ik ben benieuwd of de quotes in de planner ook inspirerend werken,
  als ik deze planner win, dan kan ik het eventueel over een paar maanden merken.
  Balans in mijn leven is mijn wens, als ik dit bereik, dan voel ik mij ook een gelukkiger mens! 🙂

  • Reply Rachel 14 december 2019 at 20:04

   Ik volg je al op facebook Rachel Aben en nu ook op insta rachel0703

 • Reply Jos 15 december 2019 at 10:45

  Wat een mooi overzichtelijke tijdsblokken, Leuk om over de quotes na te denken. Ondersteunend qua persoonlijke ontwikkeling en geweldig de creatieve ruimte om anders naar je doelen te gaan kijken. Ik zou heel graag deze ”focus agenda/planner” willen gebruiken om te ervaren of deze Purpuz planner mij bevalt.
  Mooie review Moonoloog.

 • Reply Lis Coppus 15 december 2019 at 14:51

  Deze mooie Purpuz planner gun ik een vriendin van mij. Zij maakt altijd zoveel plannen en heeft altijd veel ”onrust” in haar hoofd door haar drukke leven (gezin, huishouden, werk, social life). Op deze manier kan ze al haar dingen opschrijven en loslaten. Dat werkt voor haar vast heel effectief. Op die manier kan ze zichzelf ook meer focussen op andere dingen. De Purpuz planner heeft een mooi design en is milieuvriendelijk ingesteld +.
  Ik gun een vriendin van mij meer rust in haar leven, dus ik hoop dat ik haar dit cadeau mag doen. Zou een geweldig kerstcadeau voor haar zijn! 📔🎄🎁

 • Reply Anoniem 15 december 2019 at 23:07
 • Reply Lia 16 december 2019 at 16:36

  Wat een perfecte planner voor mij als echte chaoot. Ik maak altijd overal memo’s, maar uiteindelijk ben ik ze allemaal kwijt! Deze planner lijkt mij zo ideaal. Ik ben helemaal fan van de roze kleur! Ik word heel enthousiast van deze review. Ik ben gek op doelen stellen van een marathon lopen tot mezelf meer laten horen in een teamvergadering, dus van deze planner word ik nu al happy! Ik waag graag een kansje. Super leuke actie!
  Ik volg je op alle kanalen.

 • Reply Roos 18 december 2019 at 17:17

  Deze planner zou ik dolgraag willen winnen! Why? Het is niet zomaar een planner, maar juist een planner waarmee je je goals kunt tracken. Deze roze Purpuz planner gun je iedere powerwoman! De Purpuz staat op mijn wishlist! Ik wil graag meer gebalanceerd, gelukkig & succesvol leven!

 • Reply Nathalie Buttiens 18 december 2019 at 22:05

  Ik ben heel wat van plan volgend jaar, dus ik kan een planner goed gebruiken.

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.