LIFESTYLE OUDERSCHAP

Review: homeworktime familie-agenda 2021 *

29 december 2020

Een gezin runnen vraagt behoorlijk wat organisatievermogen. Het is een uitdaging om alle ballen in de lucht te houden. Helemaal als je er, zoals ik, alleen voor staat. De familie-agenda van homeworktime is er om je te helpen organiseren zodat je weer lucht krijgt. Ik zag deze agenda voor het eerst bij Merel en was nieuwsgierig of het ook wat voor mij zou kunnen zijn. De agenda voor 2021 is een plaatje om te zien! In deze review beschrijf ik hoe de familie-agenda je drukke gezinsleven makkelijker kan maken. En uiteraard laat ik je ook weten wat ik ervan vind.

Homeworktime familie-agenda

Allereerst een stukje over de vormgeving. De familie-agenda van 2021 is petrolkleurig (mijn lievelingskleur!) met citroengele en gouden accenten. Echt een hele mooie combinatie vind ik. De kaft is van stevig karton en heeft een fijne ‘soft-touch’. De grote ringband is goudkleurig en stevig en zorgt ervoor dat je de agenda gemakkelijk op elke willekeurige bladzijde open- of helemaal omslaat. Binnenin vind je per maand een tabblad zodat je snel naar de gewenste maand bladert.

Voor een goed overzicht van alle afspraken en to do’s van het hele gezin is er een duidelijke weekplanning, verdeeld over twee pagina’s. Naast afspraken per dag kun je er ook algemene notities kwijt. Je kunt er bijvoorbeeld dingen noteren die je die week niet moet vergeten, zoals een tandartsafspraak. Rechtsonder staat de ‘ma alert’. Daarmee attendeer je jezelf op belangrijke dingen voor de komende week en voorkom je dat je voor verrassingen komt te staan. Rechtsboven is ruimte om het weekmenu te noteren. Zo kun je dus ook al vooruit je maaltijden plannen en een boodschappenlijstje maken.

Handige extra’s

Maar de familie-agenda is niet zomaar een agenda. Het is veel meer dan dat. Zo vind je voorin een aantal handige extra’s. Denk aan schoolroosters en twee vellen vol stickers die je in de planner kunt plakken om belangrijke momenten te markeren. Heel goed vind ik het dat er aandacht is voor (kinderen van) gescheiden ouders. In een schema kun je aangeven wie op welke dagen waar is. Natuurlijk kun je alle belangrijke gegevens en telefoonnummers ook in de agenda kwijt en zijn er leuke lijstjes zoals een bucket list (voor de dingen die je graag wilt doen) en een f*ck-it list (voor de dingen waarmee je wilt stoppen). Naast een handige lijst met alle schoolvakanties in Nederland en België is er een handig schema waarin je kunt bijhouden of je het zakgeld al hebt uitbetaald. Ook grappige uitspraken van je kinderen kun je in de agenda kwijt.

Dit is slechts een greep uit alle extra’s die deze familie-agenda heeft. Of je ze gebruikt is natuurlijk persoonlijk, maar ik denk dat ze een mooie aanvulling zijn op het plangedeelte van de agenda en je op deze manier alles wat belangrijk is op één plek bewaart en dus ook kunt terugzoeken.

Wat vind ik ervan?

Ik maak voor het eerst kennis met deze familie-agenda en zal het komende jaar gaan ondervinden hoe de agenda precies voor mij en mijn gezin werkt. Maar nu ik hem uitgebreid bestudeerd heb zie ik dat heel positief in. Voor mijn gevoel is het een lifesaver voor ieder gezin. Of dat nu groot, klein, samengesteld of eenouder is.

Waar is de homeworktime familie-agenda te koop en wat kost hij?

De familie-agenda van homeworktime kost € 19,99 en is te koop via de officiële webshop, via de website van de uitgever of Bol.com.

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.