LIFESTYLE

Ralph Breaks The Internet – Herkenbaar en vermakelijk

7 januari 2019

Vorig jaar beleefde ik mijn eerste filmpremière. En dat hadden er zomaar twee kunnen zijn, want niet veel later werd ik door Disney uitgenodigd voor de première van ‘Ralph Breaks The Internet’. Het vervolg op de inmiddels zes jaar oude film ‘Wreck-It Ralph’. Ik baalde enorm toen ik ontdekte dat ik die dag niet kon. Maar gelukkig mocht ik de film alsnog gaan bekijken op een dag die me wel uitkwam. Vorige week was het zover. En M mocht mee.

Door de feestdagen lukte het pas vorige week om een gaatje te vinden om er even samen tussenuit te piepen. We ontdekken dat de film nog wel draait, maar op slechts één tijdstip per dag. Eigen schuld natuurlijk, maar gelukkig krijgen we het voor elkaar om een dag extra vroeg te eten en opa te vragen om twee uurtjes op de kinderen te passen.

Ralph Breaks The Internet – Waar gaat het over?

In de nieuwste animatiefilm van Disney, Ralph Breaks The Internet, verlaten buitenbeentjes Ralph en Vanellope von Schweetz hun vertrouwde Litwak’s Arcade om ‘letterlijk’ de voor hen verboden wereld van het internet te betreden. Ze gaan op zoek naar een vervangend onderdeel van Vanellope’s videogame Sugar Rush.

De oneindigheid van het internet wordt prachtig visueel weergegeven. Als een miljoenenstad met ontelbaar veel gebouwen die staan voor alle websites die er zijn, treinen die bestaan uit mailboxen en ontelbaar veel mensen die er rondlopen op zoek naar informatie. De herkenbaarheid is enorm en dat vinden we ontzettend leuk. Namen als YouTube, Google en IMBD komen voorbij. Maar Ralph en Vanellope zijn op zoek naar eBay waar ze het missende onderdeel hopen te vinden.

Tijdens hun zoektocht op het spannende en oneindig verrassende internet worden ze geholpen door de bewoners, de Netizens, om hun weg te vinden. Ook ontmoeten ze websiteondernemer Yesss, het hart en ziel van de trendsettende website BuzzzTube en Shank, de onverschrokken coureur uit de stoere racegame Slaughter Race, een spel waar Vanellope zich eindelijk helemaal thuis in voelt. Dit tot grote zorg en onvrede van Ralph, die bang is zijn beste vriendin voorgoed kwijt te raken…

Bekijk hieronder de officiële trailer:

Wat vinden we ervan?

Zoals ik al schreef zit de film vol herkenbare elementen. Vooral als je zoals wij dagelijks actief bent op het internet of als je van gamen houdt is de film een aanrader. Er zitten namelijk ook veel verwijzingen in naar bestaande games. Wat ik persoonlijk het grappigst vind is dat er in de film een rolletje is weggelegd voor een hele groep Disney-prinsessen. Van Anna en Elsa uit Frozen tot Sneeuwwitje en Vaiana. Erg leuk om ze op deze manier eens allemaal bij elkaar te zien in een compleet andere context.

‘Ralph Breaks The Internet’ heeft een lengte van 112 minuten en een leeftijdskeuring van 6 jaar. Dat vind ik terecht, want sommige scènes en karakters zouden voor jonge kinderen wat beangstigend kunnen zijn.

Wil je de film zelf gaan bekijken?

‘Ralph Breaks The Internet’ draait nog maar heel even in de bioscoop. Wil je ‘m daar zien (de originele versie in 3D is wel echt een aanrader), dan moet je dus snel zijn. De film is ook al te reserveren op Blu-ray en DVD.

Heb jij deze film al gezien en zo ja, wat vond je ervan?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.