LIFESTYLE

Creëer overzicht en behaal doelen met de Purpuz Planner 2019 *

28 december 2018

purpuz planner 2019

Notitieboekjes, agenda’s, mooi papier, pennen in allerlei kleuren… Als ik in een winkel ben waar ze dat verkopen moet ik me echt inhouden niet van alles in mijn mandje te gooien. Ik denk dat dit ook een van de redenen is dat ik anderhalf jaar geleden met een bullet journal begon. Tot op de dag van vandaag gebruik ik het, maar eerlijk gezegd is het inmiddels meer een verzameling tot do-lijstjes dan de alles-in-één planner zoals ik het eigenlijk bedoeld had. Prima als je daar happy mee bent, maar ik heb denk ik toch wat meer houvast nodig. Nieuw jaar, nieuwe kansen. Want toen was daar de Purpuz Planner. Een simpele methode om dagelijks aan je dromen en doelen te werken. Klinkt goed? Dat dacht ik ook! Ik geef je in deze blog mijn eerste indruk én vertel hoe je kans maakt er eentje te winnen.

Purpuz Planner 2019 – wat is het?

Bedenker van de Purpuz Planner is organisatiesocioloog Clen Verkleij. Nadat hij snel carrière maakte, kwam hij in een burn-out terecht. In 2016 bedacht hij een simpele methode om voortaan in balans zijn doelen te halen. Het idee achter de Purpuz Planner is dat je de kleine stapjes plant die nodig zijn om grote doelen te bereiken. Zo blijkt iets wat in zijn geheel misschien onbereikbaar lijkt, via meerdere kleinere stappen toch mogelijk.

Purpuz Planner – de belangrijkste kenmerken op een rij

X Gebonden hard cover
X Verkrijgbaar in antraciet of  roze (limited edition)
X Volledig in het Nederlands
X Een week (incl. weekend) op twee pagina’s
X Formaat = bijna A4
X Dag-, week- en maanddoelen en ruimte voor wekelijkse to do’s (zakelijk en privé)
X Creatieve ruimte voor al je hersenspinsels en tekenkunsten
X Werkboek met o.a. een stappenplan naar je doel
X Dagreflectie (overwinningen en groei)
X Tips om snel te plannen
X Achterin extra planningtools: purpuz map, purpuz matrix en purpuz canvas
X Prijs: €34,99 (antraciet: originele versie) of €39,97 (pink: limited edition)

Purpuz Planner – even bladeren

De Purpuz methode werkt met 8 tools die je helpen om je doel te bereiken.

Ik vind de lay-out prachtig. Rustig en overzichtelijk.

Onderaan elke weekpagina is ruimte voor to do lijstjes. Die ga ik zeker gebruiken!

Ik heb nog nooit een planner gehad met zulke handige maandoverzichten. Ik ben benieuwd hoe dat in de praktijk voor mij werkt.

Er staan ook een aantal van dit soort inspirerende foto’s in de planner. Mooi!

Mijn eerste indruk van de Purpuz Planner 2019

Terwijl ik deze blog schrijf moet 2019 nog beginnen. Hoewel ik niet kan wachten de planner in gebruik te nemen, moet ik nog een paar dagen geduld hebben. Mijn mening over het gebruik ervan kan ik dus nog niet geven. Wel kan ik zeggen dat mijn eerste indruk van de Purpuz Planner zeer positief is. De methode klinkt doordacht, de planner ziet er rustig en overzichtelijk uit en biedt voldoende mogelijkheden om hem eigen te maken. En daarmee bedoel ik dat je hem op die manier gebruikt die voor jou het beste werkt.

Ik ben heel benieuwd hoe ik het plannen met de Purpuz Planner in de praktijk ga ervaren. Anders dan in mijn bullet journal zal ik nu meer op tijd gaan plannen en dat zal aan de ene kant erg wennen zijn. Maar zorgt er denk ik wel voor dat ik gerichter met taken aan de slag ga en hopelijk efficiënter leer werken. Zeker nu ik naast Moonoloog een tweede bedrijf heb, is goed plannen belangrijker dan ooit. Heel eerlijk gezegd schrikt dat hele ‘mijn doel bepalen’ en dat opdelen in stukjes me wel een beetje af. Immers, hoe kom ik erachter wat mijn hoofddoel is? En hoe deel ik dat in hemelsnaam op in kleinere stukjes? Maar met de uitgebreide handleiding voorin ga ik gewoon eens lekker aan de slag en zie ik wel wat er in me opborrelt.

Nu voelt dit natuurlijk een beetje als een open einde en eigenlijk is het dat ook. Daarom wil ik bij deze afspreken dat ik over een drietal maanden een update schrijf over mijn eerste ervaringen met de Purpuz Planner. Heb ik mooi mijn eerste to do al genoteerd! Hopelijk heb ik het werken met de planner dan al een beetje in de vingers en is het onderdeel van mijn dagelijkse routine geworden. Ik hoop dat jullie het leuk vinden als ik dan wat dieper in ga op de mogelijkheden en ik met jullie deel wat ik persoonlijk de plus- en minpunten van deze planner vind.

Start met plannen met je eigen Purpuz

Denk je na het lezen van mijn eerste indruk van de Purpuz Planner: ‘die moet ik ook hebben!’? Dan durf ik te voorspellen dat je daar geen spijt van zult krijgen. Via de online shop van bedenker Clen Verkleij shop je de prachtig mooie grijze Purpuz Planner 2020 voor €34,99. Ben je meer fan van de limited edition roze Purpuz Planner 2020? Die koop je voor €39,99.

Is een goede planning voor jou onmisbaar om alles wat je wilt doen en bereiken ook waar te maken?

Dit artikel bevat affiliate links.
Bedankt voor je support!

6 Comments

 • Reply Lifestyle Mommy's ~ Linda Raaijmakers 28 december 2018 at 07:44

  Ik wacht nog even tot ie op Instagram staat. Ooooh deze wil ik zo graag voor mn blog 😍

 • Reply Essma 28 december 2018 at 10:01

  Ik heb de roze Purpuz en can’t wait to start. Wat toevallig…Ik begon ook met de bullet journal maar werd bij mij ook meer een to-do list 😅. Zo benieuwd hoe die zal zijn! ✨✨

 • Reply Marian B 28 december 2018 at 14:44

  Ik ben erg benieuwd of zo’n planner iets voor mij is. Ziet er goed uit, ik kan wel wat houvast gebruiken. Mooie kans om het eens te ervaren dus ik doe mee. (Heb geen IG)

 • Reply Mariëlle 29 december 2018 at 03:45

  Ik doe graag meest de winactie. De planner staat op mijn wensenlijstje! (Ik heb geen Instagram)

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.