LIFESTYLE

Een pakketje vol leuke dingen | De Instaswap 2017 Spring Edition

5 mei 2017

Tijdens mijn bezoekje aan het Feel good & Shop Event afgelopen maart in Veghel kwam ik in contact met de dames achter Instaswap. Na een kleine aanmoediging van vriendinnetje Janske (‘doe nou gewoon meehee, dat is leuk!‘) besloot ik me in te schrijven. Begin vorige maand kreeg ik per mail te horen voor wie ik een pakket mocht samenstellen…

Nu had ik al weleens eerder aan een swap via Instagram meegedaan. Ook heb ik al eens samen met mijn blogvriendinnen pakketjes uitgewisseld, die we toen op een avond allemaal samen uitpakten. Maar dat was allemaal al best even geleden, dus ik moest toch weer even een beetje brainstormen voordat ik echt met mijn swap aan de gang kon.

Hoe werkt Instaswap?

Voor degenen die nog nooit van het woord ‘swap’ gehoord hebben, hierbij een korte uitleg. Een swap is eigenlijk niets anders dan een uitwisseling. Je wisselt kleine (eventueel zelfgemaakte) cadeautjes uit met iemand anders. Als je je inschrijft word je random toegewezen aan een andere deelnemer van Instaswap – je zogeheten ‘swappartner’ of ‘swapmaatje’. Je ontvangt diens adres en IG-naam. Als je de persoon niet kent, en die kans is vrij groot, kun je op het account spieken wie het is en aan de hand van de foto’s nagaan waar ze/hij van houdt om zo je pakket zo goed mogelijk af te stemmen. Het is de bedoeling dat je swapmaatje pas na ontvangst van het pakket te weten komt dat jij het hebt gemaakt. Stop er daarom een kaartje in met een leuke boodschap en jouw (IG-)naam. Als het goed is ontvang je zelf dus ook een pakket met daarin een kaartje van degene die voor jou een pakket heeft samengesteld.

Mijn pakket

Allereerst ging ik dus op onderzoek uit op het Instagram-account van mijn swapmaatje. Daar vond ik wel de info dat ze twee dochters heeft, maar verder niet zo heel veel waar ik iets mee kon voor de swap. Gelukkig postte ze een week voor het verzenden (toen ik juist druk bezig was met dingetjes zoeken) een foto met wat inspiratie. In de beschrijving stond ‘voor mijn swapmaatje’. Dat had ze dus bewust gedaan. Slim!

Langzaamaan verzamelde ik een mooi aantal cadeautjes voor mijn swap. Waarvan ik natuurlijk hoopte dat zij het ook leuk zou vinden. Dat blijft natuurlijk altijd een kleine gok, maar maakt het juist ook leuk en bijzonder.

Hierboven zie je wat ik allemaal verzamelde voor het pakket. Linksonder een DIY-pakket voor het versieren van een canvas schoudertas, windmolentjes en haarelastiekjes voor beide dochters, chocolaatjes (waar ik uiteindelijk nog een zakje thee bij deed), een fotolijstje, geurkaarsje en een stoffen mandje. Ook deed ik drie toffe kaarten in de swap die ik toevallig kreeg op het Feel good & Shop Event. Zo is het cirkeltje mooi rond dus!

Het inpakken is zo mogelijk nog leuker dan het shoppen. Je probeert er namelijk toch een beetje een gezellig iets van te maken. Nu ben ik (helaas) niet de meest creatieve persoon op aarde, maar ik ben toch vrij tevreden met hoe mijn cadeautjes er uiteindelijk bij lagen. Op elk cadeautje schreef ik een woord dat het cadeautje dat erin zat typeerde (maar niet exact verklapte natuurlijk, want dan is de verrassing weg).

En dan is het een kwestie van het juiste formaat doos zoeken (schoenendozen zijn perfect, maar had ik helaas niet meer liggen), de cadeautjes erin doen samen met het kaartje waarin je bekendmaakt wie je bent. Ik deed er nog een leuk oranje vloeipapier omheen dat ik dichtplakte met een speciale swap-sticker. De doos pakte ik vervolgens ook weer in met het cadeaupapier van de cadeautjes (van Action, mocht je het willen weten). En toen kon het naar het postkantoor!

Wat ik zelf ontving

Het is me weleens overkomen dat ik nooit een pakketje kreeg. Uiteindelijk werd wel bekend wie iets voor mij gemaakt had en zij beweerde het gewoon verstuurd te hebben, maar helaas kwam het nooit aan. Daarom was ik toch iets gespannen of het dit keer allemaal goed zou gaan. En jawel, een dag nadat ik mijn eigen pakket naar het postkantoor had gebracht stond de pakketjesmeneer aan de deur met mijn pakket. Dat zag ik meteen, want het was ook ingepakt in cadeaupapier.

Om het nog spannender te maken zei ik tegen Lise dat we eerst zouden gaan eten en daarna samen het pakket zouden openmaken. We hadden nog nooit zo snel ons bordje leeg 🙂

Deze aanblik was al veelbelovend! Er zat een super lief kaartje in van Marjorie (@joorcreates op Instagram). Ze schreef dat als er kids rondliepen ik het beste kon beginnen met pakje 1. Lise kon niet wachten dus gaf ik haar direct dat pakje. Zodat ik ondertussen aan de gang kon met de rest. Zo leuk! Je krijgt echt het gevoel alsof je jarig bent of dat het Sinterklaas is met al die gezellige pakjes.

Ik ben zoals je ziet onwijs verwend! Marjorie is in tegenstelling tot ikzelf wél een creatief genie en maakte een super stoere banner voor op Quinn z’n kamer, een cactus kussen, een bewaarpotje en een shirtje voor Lise. Zo ontzettend leuk! Pakje 1 was trouwens de Nijntje CD en die heeft hier al regelmatig op gestaan. De mok vind ik ook super (want: lievelingskleur) en dat witte aan de rechterkant zijn papieren windlichten met uitgesneden vlindertjes. Ik vraag me nu opeens af of ze die misschien ook zelf gemaakt heeft? Super leuk in ieder geval, al moet ik nog wel even op zoek naar waxinelichtjes op batterijen voor erin.

Lijkt het je leuk ook eens mee te doen met de Instaswap, houd dan de website in de gaten wanneer je je voor de volgende editie (ik denk dat dat zomer is?) kunt aanmelden. Voorwaarde is wel dat je een Instagram-account hebt dat bovendien openbaar is, zodat je swapmaatje jouw foto’s kan bekijken om de nodige inspiratie op te doen. Ik vind het in elk geval echt een aanrader en ga zeker nog eens meedoen!

Heb jij weleens deelgenomen aan een soortgelijke swap en hoe vond je dat?

3 Comments

 • Reply sabrina 5 mei 2017 at 06:47

  wat een leuke spulletjes heb je daar! Ziet er leuk uit

 • Reply MarjonS 5 mei 2017 at 07:44

  Leuk! Ik heb ook mee gedaan. Ik had Lynda (van DE swap). Was ook even spannend, maar ze vond mijn pakket leuk en zelf kreeg ik ook een mooi pakket.
  En niet iedereen is even creatief, maar dat hoeft ook niet. Gaat immers om het gebaar voor een ander.

 • Reply Janske 5 mei 2017 at 21:14

  Told you so 😉 Toffe swaps!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.