BLOGGEN BOEK LIFESTYLE SHOPPEN

Ook ik heb een Filofax

17 juli 2015

filofax

In bloggersland is het niets nieuws. De Filofax-hype bestaat al een tijdje en heb ik vanaf het begin met een schuin oog gevolgd. Het viel me altijd op wat een kunstwerken mensen van zo’n op het eerste gezicht ‘simpele’ organiser wisten te maken. De ene wordt nog mooier en uitgebreider gedecoreerd dan de andere. Kijk voor de grap maar eens op Pinterest. Lang heb ik erover getwijfeld of het ook iets voor mij zou zijn. ‘Nee’, besloot ik dan uiteindelijk altijd. Mijn agenda bestaat immers al een aantal jaar uitsluitend digitaal, op mijn telefoon en Macbook. Het synchroniseert met elkaar, M kan er op afstand ook dingen in zetten en dat werkt best goed.

Maar… – en je voelt hem vast al mijlenver aankomen – Ik ben van gedachten veranderd. Zoals je misschien weet start ik per september met mijn stage én nieuwe baan. Ik ben al een paar keer bij het bedrijf geweest waar ik straks ga werken en kreeg meteen allerlei data te horen wanneer ik vergaderingen heb en wel of niet aanwezig moet zijn. Zat ik dan met m’n telefoon… Nee, een papieren agenda is voor het overzicht in dat geval toch een stuk handiger.

Om te ‘vieren’ dat ik weer aan het werk ga en eindelijk de geleerde kennis van mijn studie in de praktijk mag gaan brengen, mocht ik van mezelf een mooie nieuwe 1.0 papieren agenda uitzoeken. Eigenlijk dacht ik nog niet eens meteen aan een Filofax, maar toen ik er eenmaal op begon te Googlen, was mijn aandacht getrokken en toen ik er in de Bijenkorf eentje in handen had was ik verkocht.

De prijs was alleen wel iets wat me in eerste instantie tegenhield. Voor de goedkoopste variant leg je een paar tientjes neer, maar wil je een echt lederen exemplaar dan ben je gemakkelijk 100 euro kwijt. Omdat ik niet zeker wist of ik de agenda wel zou blijven gebruiken, wilde ik dat bedrag er in elk geval never nooit aan uitgeven, maar echt leer heeft wel mijn voorkeur. Toevallig zag ik dat er bij de Bijenkorf een aantal afgeprijsd waren. Alsof het zo moest zijn… Ik zette gauw uit mijn hoofd dat ik het liefst een zeegroene of paarse wilde en stuitte op een zwarte ‘original’ in formaat ‘personal’ met wit bandje die ik met 70% korting mee naar huis kon nemen.

filofax

Er stonden ook nog twee zilverkleurige originals in het sale-rek. Die waren 50% afgeprijsd en niet mijn smaak, maar hadden wel de vulling van 2015 erin zitten. Voorzichtig vroeg ik aan de verkoopster of ik die misschien mocht wisselen met de 2014 die er bij die zwarte in zat. Tot mijn verbazing was dat geen probleem, rekende ik 26 euro af en liep ik vijf minuten later met mijn nieuwe Filofax de deur uit.

Ik heb helaas nog geen tijd gehad om er heel veel mee bezig te zijn, maar heb al wel ontdekt dat er een hele nieuwe wereld voor me open is gegaan. De eerste afspraken staan al in de agenda en, jawel, de eerste stickers en washi tape versieringen zijn aangebracht. Naast het bijhouden van afspraken, wil ik mijn Filofax onder andere gaan gebruiken voor het noteren van blogideeën, recepten, persoonlijke doelen, mijn bucket list en boeken die ik nog graag wil lezen.

Follow up?

Vind je het leuk als ik over een tijdje een update geef over mijn Filofax? Hoe ik hem heb ingedeeld, waarvoor ik hem gebruik en hoe ik hem gedecoreerd heb? U zegt wij schrijven, dus laat het me weten in een reactie!

Heb jij ook een Filofax of andere agenda/organiser? 

7 Comments

 • Reply Minke 17 juli 2015 at 07:18

  Leuk, ik heb er 1 van de hama en vind het heerlijk werken. Ben benieuwd wat je qua indeling gaat doen. Leuk dus voor een artikel vind ik haha :).

 • Reply Tamara 17 juli 2015 at 08:34

  Leuk! Ik heb er 1 van succes en die heeft destijds een heeeeeeeeleboel gekost. Maar ja, de vulling van 2009 zit er nog in.. Oeps

 • Reply Vlijtig Liesje 17 juli 2015 at 11:09

  Ik heb een Moleskine. De Filofax die jij hebt vind ik zo klein! De blaadjes zijn zo smal. Mijn dochter heeft er eentje op A5 formaat en die biedt wel meer ruimte.

  Maar mijn moleskine is toch ook wel heel fijn.

  Top dat je hem met 70% korting kon kopen trouwens.

 • Reply Karolina 17 juli 2015 at 12:45

  Een papieren agenda heb ik al jaren niet gehad. Ik gebruik google calender voor alle afspraken. Die van jou ziet toch heel schiek uit moet ik zeggen 🙂

 • Reply janske 17 juli 2015 at 14:16

  Ik heb toevallig weer voor hete eerst sinds jaren weer een “agenda” gekocht…gewoon zo’n kleintje vd hema, handig voor mijn blogideetjes etc…

 • Reply Nicole 17 juli 2015 at 15:43

  Leuk! Jij was toch ook bezig met project life of niet?

  • Reply moonoloog 17 juli 2015 at 16:14

   Ja klopt! Voor Lise’s babyalbum. Heb ik toevallig laatst weer opgepakt. Binnenkort een update 😉

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.