FEESTDAGEN LIFESTYLE

Onze kerstboom

15 december 2016

Tradities, ik hou ervan. Zo staat er standaard elk jaar een kerstboom in onze woonkamer. Het liefst al op 6 december, het moment dat Sinterklaas weer richting Spanje is vertrokken. We hebben dit jaar een bescheiden maar leuk boompje dat ik je graag wil laten zien.

Als ik moet kiezen tussen een echte boom en een neppe variant dan ga ik toch voor de echte. Niet eens zozeer om de dennengeur (want die ruik je volgens mij alleen op de dag dat je hem neerzet), maar ik denk vooral doordat ik dat van vroeger uit gewend ben. Ons jaarlijkse tripje op ‘bomenjacht’ hoorde echt bij de kerstvoorpret. Ik kan me zelfs een jaar herinneren dat we in het bos op zo’n speciale locatie zelf een boom gingen omhakken. Dat was helemaal feest!

Dit jaar hoefden we de deur niet uit voor onze echte boom. Die werd namelijk thuisbezorgd. Luxe hΓ¨? Op Tuincentrum.nl kun je naast kamerplanten deze tijd van het jaar ook online je kerstboom bestellen. Je kunt kiezen uit een groot aantal verschillende hoogtes. Wij ontvingen een boom van 150cm hoog. Dat is wat kleiner dan we andere jaren hadden, maar door hem op een klein tafeltje te plaatsen is het toch een mooie blikvanger in de woonkamer geworden.

Je ontvangt de boom in een netje. Je ziet dus nog niet meteen hoe de boom eruit ziet als hij bij je wordt geleverd. Gelukkig bleek die van ons prachtig van vorm te zijn. Enig nadeel was dat er direct al heel wat naalden uitvielen. Ook bij het optuigen verloor ons boompje nog behoorlijk wat naalden. Ik heb navraag gedaan en dit blijkt volgens de leverancier te liggen aan de bovengemiddeld hoge temperatuur. Ook bouwmarkten en tuincentra die bomen verkopen geven aan met dit probleem te kampen. Het ligt dus niet aan Tuincentrum.nl, maar is natuurlijk wel jammer… Hopelijk blijft onze boom mooi tot aan de jaarwisseling, want daarna ruimen we hem altijd pas op.

Het optuigen

Als de boom staat en de lichtjes erin zitten (wat is dat toch altijd een verschrikking!) is het tijd voor het leuke gedeelte: het versieren! Vorig jaar had ik een hele hoop gekleurde ballen gekocht, maar ik wilde onze boom dit jaar toch liever wat rustiger houden. Ik keek wat ik in mijn stash had zitten en besloot uiteindelijk te gaan voor de ietwat gewaagde kleurencombinatie van wit met turquoise.

Naast ballen heb ik er trouwens ook diverse stoffen hangers, mooie glazen kerstboompjes die ik ooit in Kopenhagen kocht, glitterende sneeuwvlokjes, hertjes en een vogel in zitten. Sommigen zullen dat misschien rommelig vinden, maar ik hou er wel van!

Nu ben ik natuurlijk heel benieuwd naar jouw kerstboom! Deel je hem met me op Facebook? En ga jij voor een echte of een neppe boom?

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Tuincentrum.nl

11 Comments

 • Reply Nicole 15 december 2016 at 06:39

  Die naalden is dus de reden dat wij voor nep kiezen. Vooral met twee honden en hun zwiepende staarten πŸ˜‚

  • Reply Monique 15 december 2016 at 10:02

   Dat kan ik me helemaal voorstellen!

 • Reply Bregje 15 december 2016 at 08:55

  Oh wat een gezellig boompje! Wel balen van de naalden! Wij hebben een nepperd, die gaat met lampjes en al de zolder op straks πŸ˜‰

  • Reply Monique 15 december 2016 at 10:03

   Dat is het grote voordeel van een kunstboom he. Die lampjes erin doen vind ik zo’n rotklus…

 • Reply Jodi - liefthuis 15 december 2016 at 09:54

  Vond je het niet jammer fat je dan niet kan kiezen welke boom je mooi vindt?? Wij hebben op onze jacht altijd tien bomen in onze hand voordat we besluiten welke de mooiste is πŸ˜‚

  • Reply Monique 15 december 2016 at 10:03

   Ja dat mis ik wel een beetje hoor. Maar dit jaar kwam het toch wel erg goed uit dat we zelf niet op jacht hoefden πŸ˜‰

 • Reply Simone 15 december 2016 at 10:07

  Haha ik herken me wel in wat Jodi zegt. Aan de andere kant bespaar je je zo ook dat onnodige getreuzel om welke boom het nu uiteindelijk moet worden πŸ˜…

 • Reply Jessica 15 december 2016 at 12:42

  Wat een gezellig boom. Wij hebben normaal gesproken een nepboom, maar mijn hoofd staat er dit keer totaal niet naar om dat ding op te zetten. Dus hij staat bij mijn ouders, waar wij ook kerst gaan vieren. Heb wel wat versiering in huis hangen/liggen/staan voor kerst.

 • Reply Michelle - momoftherebels 15 december 2016 at 17:15

  Mooie boom! Wij hebben altijd een nep boom(pje) hij is niet zo groot haha. We hebben een keer een echte gehad maar dat vond ik helemaal niks.

 • Reply Gerdi 16 december 2016 at 15:35

  Mooie boom! Wij hebben hier ook echte, ik hou van die geur en de naaldjes onder boom.

 • Reply Jeroen 20 december 2016 at 12:57

  Hier al enkele jaren een nepboom. Vooral omdat dit handig was op een appartement. Ook nu met een kitten in huis, zijn we blij met deze nepboom. Het huis ligt niet vol naalden als de poes nog maar eens in de boom geklommen heeft. En een tak los? Dan hangen we die toch gewoon even terug op zijn plaats πŸ™‚
  Maar eigenlijk doet het er niet toe of het nu een echte of een nepboom is. Het is vooral de gezelligheid er rond waar het om draait

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.