DREUMES LIFESTYLE OPVOEDING OUDERSCHAP

Netflix breidt aanbod voor peuters uit

9 juli 2015

netflix

Sinds enkele weken is het vast onderdeel van Lise’s avondroutine geworden: een filmpje kijken op Netflix. Geen hele film hoor, maar één aflevering van Nijntje terwijl ze haar melk drinkt. Momenteel is Nijntje het enige dat ze wil zien. Niet erg, want ik vind het zelf ook leuk om naar te kijken en ze leert er veel van. Mocht ze over een tijdje toch graag wat anders willen kijken, dan heeft ze veel om uit te kiezen. Netflix introduceert namelijk een aantal nieuwe animatieseries voor peuters!

De eerste serie die zal worden toegevoegd aan het Netflix-aanbod heet Puffin Rock. Een tekenfilmserie die zich afspeelt op een eiland voor de kust van Ierland. Het gaat over papegaaiduiker Oona, die samen met haar broertje Baba zee-, lucht-, land- en bodemwezens onderzoekt. De jongste kijkers leren hierdoor spelenderwijs wat biologie. De in totaal 13 afleveringen van 22minuten, zullen vanaf september 2015 te zien zijn op Netflix.

Als tweede zal worden toegevoegd de serie Word Party, die de woordenschat van peuters vergroot. Het gaat over vier babydieren die zich vermaken met zingen, dansen en spelen. Kijkers worden uitgedaagd de babydieren nieuwe woorden bij te brengen, zelf nieuwe woorden te leren en het resultaat ervan te vieren met een zogeheten ‘Word Party’. Ik ben erg benieuwd naar deze serie, die rond 2016 exclusief te zien zal zijn op Netflix.

Netflix-original-WordParty_Story-Art

Eveneens in 2016 verschijnen de Netflix Original-serie Luna Petunia, gebaseerd op de unieke en innovatieve creativiteit van Cirque du Soleil (leuk!) en Kazoops!, waarin Monty zich voortdurend dingen afvraagt en de kijkers uitdaagt niet alles maar voor zoete koek aan te nemen.

Nog wat langer moeten we wachten op de komische en avontuurlijke serie True & the Rainbow Kingdom met content die draait om magie, geluk en vriendschap. Deze serie zal in 2017 van start gaan.

Netflix-original-True-_-the-Rainbow-Kingdom

Ik probeer de tijd die Lise voor een beeldscherm doorbrengt te beperken, maar vind het een groot pluspunt wanneer, als ze dan wat mag kijken, ze er ook wat van opsteekt. Ik ben dus erg benieuwd naar deze nieuwe series!

Welke Netflix-serie of -film is jouw kindjes favoriet?

10 Comments

 • Reply Linda 9 juli 2015 at 07:37

  Zitten leuke nieuwe series tussen. Jammer alleen dat het nog zo lang wachten is.

  • Reply moonoloog 9 juli 2015 at 14:38

   Daar heb je gelijk in ja 🙂

 • Reply marjon 9 juli 2015 at 10:24

  Hier kijken ze ook altijd een kort filmpje voor ze gaan slapen. Emma en Casper vindt onze 4 jarige dochter leuk. Er wordt ook gekeken naar peppa pig, masha en de beer en nog een serie waar ik even de naam van kwijt ben. Over een meisje.

  • Reply moonoloog 9 juli 2015 at 14:40

   Leuk om te weten! Naarmate ze ouder wordt zal Lise vast ook nog veel nieuwe series ontdekken.

 • Reply janske 9 juli 2015 at 11:09

  Wat leuk zeg! Wij hebben (als enigste in heel Nederland) geen Netflix….volgens mij zou ik dan de heeeeeeele dag voor de tv willen zitten met al die toffe series en programma’s voor de kleintjes 🙂 hihi

  • Reply moonoloog 9 juli 2015 at 14:41

   Haha als enige, dat zal nog wel meevallen. Het is inderdaad verleidelijk, maar hier blijft het tot op heden meestal beperkt tot de avonden 🙂

 • Reply Josan 9 juli 2015 at 18:50

  Leuk, ik zit er hard aan te denken om deze zomer een proefmaand te proberen

  • Reply Monique 9 juli 2015 at 20:46

   Leuk! En handig, zo’n proefmaand. Als het je niet bevalt zeg je gewoon weer op 🙂

 • Reply Bianca 9 juli 2015 at 19:08

  Hoe handig dit artikel!! Wij hebben netflix uitgeprobeerd maar met 3 peuters in huis vond ik de series toch niet zo aansluiten en zelf komen we nauwelijks aan tv kijken toe… Wetende dat ze weer met nieuwe dingen komen, én binnenkort iets meer tijd hebbende ga ik het toch weer overwegen 🙂 so thanks!

  • Reply Monique 9 juli 2015 at 20:47

   Wat leuk om te horen, dankjewel! En graag gedaan. Succes met je beslissing!

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.