LIFESTYLE

Monopoly Efteling *

23 maart 2019

Het is misschien wel het bekendste bordspel ter wereld: Monopoly. Het bestaat al sinds 1935 en inmiddels zijn er meer dan 300 miljoen stuks van verkocht in meer dan 50 landen. Er zijn veel speciale edities uitgebracht als variatie op het originele spel. En sinds kort is er zelfs een Monopoly Efteling editie. Wij zijn dol op de Efteling en mochten het spel uitproberen. Benieuwd wat we ervan vinden? Lees dan snel verder!

Monopoly is zonder twijfel het meest gespeelde bordspel ter wereld. Het is een van mijn favoriete spellen. Inmiddels zijn er meer dan 300 miljoen stuks verkocht in meer dan 50 landen. Deze unieke Efteling-editie van het spel neemt fans mee langs tal van bekende attracties, zoals Droomvlucht, Villa Volta en de Python. De stations van het spel worden symbolisch ingevuld door de Efteling-verblijfsaccommodaties.

Eerste indruk

Zodra je het bord openklapt merk je dat het spel echt de typische sfeer van de Efteling ademt. Langs de randen van het bord zie je niet de bekende Nederlandse straten zoals de Kalverstraat en het Spui, maar alle bekende Efteling-attracties. Wat in de originele versie van het spel stations zijn, zijn hier de verschillende Efteling verblijfsaccommodaties.

Spelen maar!

Ik hou veel van spelletjes, maar in Monopoly ben ik niet zo goed. Ik weet niet wat het is, maar volgens mij heb ik gewoon vaak pech. Of maak ik verkeerde keuzes. Waarschijnlijk is een combinatie van beide. Ondanks die wetenschap begon ik vol goede moed een potje tegen M. We ontdekten allebei hoe leuk het is om langs alle bekende Eftelingattracties te komen als je het speelbord over ‘loopt’. De bekende ‘Kans-‘ en ‘Algemeen Fons’ kaarten zijn in deze versie van het spel vervangen door ‘Kleine Boodschap’ en ‘Schatkist’ kaarten.

Alles past dus perfect binnen het thema. Het enige wat wij allebei wel jammer vinden is dat de speelstukken hetzelfde zijn als in het originele spel. Deze hadden wat ons betreft ook gethematiseerd mogen zijn. Denk aan de laars van Klein Duimpje, de ezel van Ezeltje Strekje of een schip als dat van de Vliegende Hollander. Om maar wat voorbeelden te noemen… Wie weet wordt daar in een volgende versie wel rekening mee gehouden.

Nu vraag je je natuurlijk af of ik gewonnen heb. Nou… Eerst ging het vrij aardig, maar al snel bleek dat M wel erg lekker ging en ik maar geld moest blijven inleveren. Toen ik bijna alle attracties omgedraaid voor me had liggen, moest ik me helaas gewonnen geven. Gefeliciteerd M! Binnenkort maar eens revenge nemen…

Monopoly Efteling editie kost €49,99 en is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com.

Speel jij graag spelletjes? En kun je dan goed tegen je verlies?

*Disclaimer

1 reactie

  • Reply Lieke 23 maart 2019 at 07:01

    Ik vind spelletjes echt heel erg leuk! Ik wist niet dat er ook een Efteling editie van Monopoly is.

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.